Επενδυτική Γωνιά - Συζητήσεις Επενδυτών Επενδυτικά Links Blogs
Ανακοινώσεις Χ.Α. Μετοχές-Τιμές Kλεισίματος Δείκτες-Τιμές Κλεισίματος
Αρχική
 
 
   
 
 
   

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕΔ

O Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-(ΣΕΔ), είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο έχει αναγνωρισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων σαν Θεσμικός Φορέας της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, (ν. 3756/2009, άρθρο 10, παρ.4, ΦΕΚ 53 Α' και 3763/2009, άρθρο 27, παρ.2, ΦΕΚ 80 Α') και συμμετέχει, μαζί με άλλους 5 φορείς, στη «Συμβουλευτική Επιτροπή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», σαν εκπρόσωπος των Ιδιωτών Επενδυτών.ΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Ο ΣΕΔ, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει καθιερώσει στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά τον Μετοχικό Ακτιβισμό, ένα θεσμό που εφαρμόζεται σε όλες τις αναπτυγμένες αγορές του κόσμου και συνίσταται στην ενεργό συμμετοχή των επενδυτών-μετόχων στα δρώμενα των εισηγμένων εταιρειών, με οργανωμένες παρεμβάσεις στις Γεν. Συνελεύσεις τους, αλλά και με υποβολή εποικοδομητικών προτάσεων προς τις διοικήσεις των εταιρειών και τις εποπτικές αρχές.

Η χρηστή εφαρμογή της Εταιρικής Διακυβέρνησης, η διαφάνεια, η πλήρης έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και τελικά ο σεβασμός των μετόχων μειοψηφίας και των επενδυτών από τους μεγαλομετόχους και τα διοικητικά στελέχη των εταιρειών, καθώς επίσης η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η προστασία του περιβάλλοντος και τέλος, η βελτίωση του επιπέδου Επενδυτικής Παιδείας και η απόκτηση Επενδυτικής Συνείδησης εκ μέρους των Ελλήνων επενδυτών, είναι μόνο μερικοί από τους στόχους του Μετοχικού Ακτιβισμού, που σκοπό έχουν να καταστήσουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο σύγχρονο και αξιόπιστο μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.11ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο ΣΕΔ
Το 11ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο του ΣΕΔ, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο HILTON στα πλαίσια του Money Show, με θέμα:
"Χρηματιστήριο Αθηνών-Επενδυτές Συμμέτοχοι & όχι Αμέτοχοι"

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κων/νος Μποτόπουλος και η Α! Αντιπρόεδρος κα Βασιλική Λαζαράκου, ήταν μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου και, μαζί με τους εκπρόσωπους των άλλων φορέων τους καθηγητές Πανεπιστημίων και τους άλλους ομιλητές, συνετέλεσαν στη διοργάνωση ενός πραγματικά ξεχωριστού Συνεδρίου στο οποίο, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τέθηκε και αναλύθηκε το σημαντικότατο θέμα της "Χρηματιστηριακής Απάτης".

Το υψηλό επίπεδο των ομιλιών και των παρουσιάσεων, καθώς και η εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε μετά από κάθε θέμα, συνετέλεσαν στη διοργάνωση ενός Συνεδρίου, από τα καλύτερα που έχει διοργανώσει ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου.

Ευχαριστούμε πολύ, όσους εργάστηκαν αφιλοκερδώς για τη διοργάνωση του Συνεδρίου, τους εκπροσώπους φορέων και τους ομιλητές, αλλά και τους Συνέδρους οι οποίοι με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους συνέβαλλαν στη μεγάλη επιτυχία του Συνεδρίου.

Τέλος ευχαριστούμε τους χορηγούς, οι οποίοι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης στηρίζουν την κοινή μας προσπάθεια, για καλύτερη, έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Αναλυτική παρουσίαση του Συνεδρίου:Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ κ. Μπάμπης Εγγλέζος, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κωνσταντίνο Μποτόπουλο και την Α! Αντιπρόεδρο κα Βασιλική Λαζαράκου


Γραπτό Forum ΣΕΔ

H "Επενδυτική Γωνιά" είναι το γραπτό Forum του ΣΕΔ.
H εγγραφή γίνεται με αποστολή e-mail στο "info@sed.gr με το username και τα στοιχεία επικοινωνίας.
Τα πλέον αξιόλογα άρθρα συμπεριλαμβάνονται στο 15ήμερο ηλεκτρονικό περιοδικό (Newsletter) του ΣΕΔ.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-(ΣΕΔ) ΠΡΟΦΙΛ

O Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-(ΣΕΔ), είναι αναγνωρισμένo Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο σύμφωνα με το νόμο 3756/2009, άρθρο 10, παρ.4, ΦΕΚ 53 Α' και 3763/2009, άρθρο 27, παρ.2, ΦΕΚ 80 Α', συμμετέχει στη Συμβουλευτική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σαν εκπρόσωπος των Ιδιωτών Επενδυτών στη χώρα μας.

Ιδρύθηκε με σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της επενδυτικής παιδείας των Eλλήνων επενδυτών, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται, καθώς και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και επίλυση των προβλημάτων τους, με ανάλογες παρεμβάσεις προς τις Αρχές.

Η ιδέα της δημιουργίας του ΣΕΔ γεννήθηκε στο Διαδίκτυο και η ιδρυτική Γενική Συνέλευση έγινε στην Αθήνα, στις 18-3-2000, με τη συμμετοχή 57 ιδρυτικών μελών.

Το καταστατικό του ΣΕΔ εγκρίθηκε με την 4651/9-10-2000 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η αρχική ονομασία του ΣΕΔ ήταν: "Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου" (ΣΕΔ). Με ομόφωνη απόφαση της Γεν. Συνέλευσης της 9-2-2003, η οποία εγκρίθηκε με την 5147/11-8-2003 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η ονομασία τροποποιήθηκε σε: "Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου" (ΣΕΔ).

Ο όρος "Διαδικτύου" που περιλαμβάνεται στον τίτλο του ΣΕΔ, είναι καθαρά συμβολικός και θέλει να καταδείξει ότι ο ΣΕΔ ξεκίνησε από το Διαδίκτυο.
Στο καταστατικό του Συνδέσμου δεν υπάρχει (ούτε υπήρξε ποτέ) οποιοσδήποτε περιορισμός για τα μέλη του, που να αφορά τη χρήση του Διαδικτύου.
Μέλη του ΣΕΔ μπορούν να εγγραφούν αποστέλλοντας αίτηση όλα τα φυσικά πρόσωπα, που είναι ή επιθυμούν να γίνουν επενδυτές και αποδέχονται τους σκοπούς και το σύνολο των άρθρων του καταστατικού και του εσωτερικού κανονισμού, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι χρήστες του Διαδικτύου

Η συνδρομή των μελών ανέρχεται στα 30 ευρώ το χρόνο. Στην ιστοσελίδα του ΣΕΔ όπου βρίσκεστε, (η οποία ευελπιστούμε ότι με τη συνδρομή όλων σας συνεχώς θα εμπλουτίζεται) πιστεύουμε ότι θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Αν θέλετε να έχετε τακτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του ΣΕΔ, εγγραφείτε στην mailing-list ανακοινώσεων, από την οποία οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε αυτόματα να διαγραφείτε

Από τις αρχές του 2004, ο ΣΕΔ εφαρμόζει στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά τον Μετοχικό Ακτιβισμό, ένα θεσμό που εφαρμόζεται σε όλες τις αναπτυγμένες αγορές του κόσμου και συνίσταται στην ενεργό συμμετοχή των Μετόχων στα δρώμενα των επιχειρήσεων, καθώς και στην οργανωμένη παρουσία τους στις Γενικές Συνελεύσεις. Κάθε συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια του ΣΕΔ βοηθά στην ουσιαστική ανάπτυξη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και δυναμώνει τη φωνή των ιδιωτών επενδυτών.ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Όλα τα περιεχόμενα των γραπτών forums καθώς επίσης και οτιδήποτε λέγεται στο φωνητικό forum Paltalk αποτελούν προσωπικές απόψεις αυτών που τα λένε η τα γράφουν καθώς επίσης και οι τυχόν προβλέψεις για μετοχές η τη πορεία του γενικού δείκτη με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την επίσημη άποψη του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου. Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ' όψιν σας ότι οι τυχόν προτάσεις δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελούν προτάσεις αγοράς, πώλησης ή διακράτησης τίτλων και στο φέροντα τη πρόταση σε καμία περίπτωση δε μπορείτε να καταλογίσετε οποιαδήποτε ευθύνη. Επομένως, καμία αγορά, πώληση και εν γένει επένδυση δεν πρέπει να γίνεται βάση των γραφομένων η λεχθέντων στις σελίδες του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου. Οι επενδύσεις σας θα πρέπει να αποτελούν αποτέλεσμα μελέτης των οικονομικών στοιχείων των εταιριών, της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας, των τυχών αποτελεσμάτων της προσωπικής σας ανάλυσης καθώς επίσης και να γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με την Χρηματιστηριακή σας εταιρία.

Η χρήση τής ιστοσελίδας του ΣΕΔ συνεπάγεται οτι έχετε διαβάσει και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τήν ενημέρωση για τήρηση αρχείου καθώς επίσης και τούς όρους χρήσης που διέπουν τήν ιστοσελίδα.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφή μέλους στο ΣΕΔ

 

 
 
Αρχική Χάρτης Ιστοτόπου Επικοινωνία