ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

04 Δεκ 2007, 18:41

Εξώδικο της MIG στον ΟΤΕ

Του Γιώργου Δημητρομανωλάκη

Η ηγεσία της MIG απέστειλε αιφνιδιαστικά εξώδικα σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ και ζητάει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σύμφωνα με το εξώδικο η διοίκηση της MIG ζητάει να ενημερωθεί για το δανεισμό των 2,9 δισ. ευρώ του ΟΤΕ, χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγορά της Cosmote και τους ακριβείς όρους του δανεισμού.

H MIG θεωρεί "επαχθείς" τους όρους και ζητά άμεσα την καταγγελία της δανειακής σύμβασης και μετατροπή του δανείου σε μακροπρόθεσμο, καθώς το τρέχον δάνειο είναι 15 μηνών. Επίσης, ζητά να μάθει λεπτομέρειες για την πώληση της Infote σε επιχειρηματικό όμιλο.

Η αποστολή των εξωδίκων στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ συνδέεται άμεσα με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του επικεφαλής του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη και της MIG.


Η διοίκηση της MIG θεωρεί ότι ο κ. Βουρλούμης δρα ανεξέλεγκτα χωρίς να ενημερώνει για κινήσεις που σχετίζονται με στρατηγική του οργανισμού, τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Πηγή:Capital.gr
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

04 Δεκ 2007, 18:44

Δεν ξέρω τι γνώμη έχει ο καθένας για τον Ανδρέα Βγενόπουλο...

Δεν ξέρω ακόμα αν το τεράστιο εγχείρημα που έχει ξεκινήσει του βγει τελικά...

Ένα όμως ξέρω:
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ!!!
Είναι άλλωστε ο πρώτος διδάξας στην Ελλάδα με την υπόθεση "Παυλίδη"r

Αν όλα τα θεσμικά χαρτοφυλάκια και τα ταμεία έκαναν το ίδιο, ή τουλάχιστον περίπου το ίδιο, η Ελληνική Κεφαλαιαγορά θα ήταν πολύ διαφορετική και φυσικά ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!!
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

05 Δεκ 2007, 15:59

Με εξώδικο η MIG ζητεί γενική συνέλευση και 3 θέσεις στο Δ.Σ., ενώ Αλογοσκούφης, Βουρλούμης ...κοιτάζονται

Χάνουν τη διοίκηση του ΟΤΕ οι «φωστήρες»

Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΜΟΥΡΗ

«Δεκεμβριανά» στον ΟΤΕ προκαλεί η απώλεια του απόλυτου ελέγχου της επιχείρησης από το Δημόσιο με την ενεργοποίηση του δεύτερου ισχυρότερου μετόχου.

Χθες με εξώδικό της προς τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ η MIG ζήτησε τη σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, με αίτημα να συζητηθούν:

**Η διαδικασία πώλησης της Infote, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει εγκριθεί από τη γενική συνέλευση. Από την πώληση ο ΟΤΕ θα βάλει στα ταμεία του 300 εκατ. ευρώ και η Infote θα περάσει στον έλεγχο επενδυτικής εταιρείας.

Επαχθής δανεισμός για την Cosmote

**Οι όροι του δανείου για την εξαγορά του 33% της Cosmote, ύψους 2,7 δισ. ευρώ και διάρκειας 15 μηνών. Η MIG χαρακτήρισε επαχθείς τους όρους της σύμβασης, ιδίως σε ό,τι αφορά στην ανά δίμηνο αναπροσαρμογή του spread και της αμοιβής της τράπεζας-συμβούλου Merrill Lynch. Η MIG ζητεί τη μετατροπή του δανείου σε μακροπρόθεσμο, ώστε να μην εξανεμιστούν τα οφέλη που θα προκύψουν από την εξαγορά της Cosmote.

**Η εκπροσώπηση της MIG στο Δ.Σ. του ΟΤΕ. Η εταιρεία φέρεται να ζητεί δύο μη εκτελεστικές θέσεις και μία εκτελεστική στο 11μελές συμβούλιο.

Από το τελευταίο αίτημα συνάγεται με σαφήνεια το συμπέρασμα ότι η MIG θέλει συμμετοχή και στο μάνατζμεντ του ΟΤΕ. Σήμερα το μόνο εκτελεστικό μέλος στο Δ.Σ. είναι ο Παν. Βουρλούμης, που συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τις δύο ιδιότητες του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, κάτι που θεωρείται πως αντίκειται στις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης.

Χθες τα μέλη της διοίκησης του οργανισμού αλλά και στελέχη έδειξαν να αιφνιδιάζονται. Δεν συνέβη όμως το ίδιο για τον Π. Βουρλούμη και τους στενούς του συνεργάτες, που την περασμένη Πέμπτη στη διάρκεια μιας επεισοδιακής συνάντησης είχαν ακούσει από τον αντιπρόεδρο της MIG Ανδ. Βγενόπουλο να ζητεί την παραίτηση του προέδρου και να προειδοποιεί για τις προθέσεις της εταιρείας του.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της βρίσκεται ήδη σε συναγερμό. Μετά την... απώλεια στήριξης που υπέστη στον ΟΤΕ το καλοκαίρι, όταν διέθεσε το 10,7% αντί 1,2 δισ. και την αδιέξοδη αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή από την Ευρώπη, είναι τώρα υποχρεωμένη ή να συνθηκολογήσει ή να συγκρουστεί με τη MIG:

Μπρος συνθηκολόγηση και πίσω σύγκρουση

**Συνθηκολόγηση σημαίνει την υπογραφή μιας συμφωνίας μετόχων, κάτι που θα καθιστά τη MIG επίσημο συνδιαμορφωτή της πολιτικής για τον ΟΤΕ.

**Σύγκρουση σημαίνει πως η κυβέρνηση προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση θεσπίζοντας προνομιακά δικαιώματα («χρυσή μετοχή») για το Δημόσιο.

Σύγκρουση, όμως, μπορεί να σημαίνει και ευθεία αναμέτρηση Δημοσίου-MIG, με την κάθε πλευρά να συντάσσει τις φίλα προσκείμενες δυνάμεις της. Σε αυτό το ενδεχόμενο το Δημόσιο θα διακινδυνεύσει, καθώς δίπλα στο ποσοστό του (28%) μπορούν να συμπαραταχθούν κυρίως κρατικά χαρτοφυλάκια που δεν ελέγχουν περισσότερο από 3% του οργανισμού. Αντίστοιχα, η MIG μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος, συνασπίζοντας επενδυτικά χαρτοφυλάκια, πολλά από τα οποία είναι μεγάλοι μέτοχοι στην ίδια τη MIG.

Στελέχη επενδυτικών εταιρειών που συνεργάζονται με τη MIG έλεγαν χθες πως «θα ακολουθήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια τις υπάρχουσες διαδικασίες».Υπαινίσσονται πως θα ταχθούν με την πλευρά των ιδιωτών επενδυτών και όχι με το Δημόσιο ή το κρατικό μάνατζμεντ.

Στο υπουργείο Οικονομίας δείχνουν να προκρίνουν τη λύση της συμφωνίας μετόχων. Συνεργάτες του Γ. Αλογοσκούφη έλεγαν χθες πως μια νομοθετική ρύθμιση θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών. Μια συμφωνία με τη MIG θα εξασφάλιζε μεταξύ άλλων την προστασία του ΟΤΕ από μια επιθετική εξαγορά, αλλά και την υπόσχεση του δεύτερου μετόχου πως δεν θα παρεμποδίσει την ενδεχόμενη είσοδο ενός στρατηγικού επενδυτή.

Σε κάθε περίπτωση το προσεχές 10ήμερο είναι κρίσιμο, καθώς στο συγκεκριμένο διάστημα η κυβέρνηση θα καταλήξει στις αποφάσεις της. Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για νομοθετική ασπίδα στον ΟΤΕ, που έχει απαιτήσει επίμονα από το Μαξίμου και ο Π. Βουρλούμης, και επιλεγεί το... σύμφωνο σταθερότητας, ο νυν πρόεδρος κινδυνεύει να βρεθεί στο κενό χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Οσοι τον γνωρίζουν καλά δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο... εθελουσίας εξόδου του από τον ΟΤΕ.

Ως προς τις διαδικασίες, από το καταστατικό του ΟΤΕ προβλέπεται πως η έκτακτη συνέλευση που ζητήθηκε πρέπει να πραγματοποιηθεί ώς τις 4 Ιανουαρίου (30 ημέρες μετά το αίτημα). Υπάρχει δυνατότητα αναβολής της για άλλες 30 ημέρες αν διατυπωθεί σχετικό αίτημα, για παράδειγμα από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου ή άλλο μέτοχο με ποσοστό άνω του 5%. Αν η διοίκηση του ΟΤΕ δεν συμφωνήσει στη σύγκληση της συνέλευσης, το θέμα παραπέμπεται για επίλυση στο Μονομελές Πρωτοδικείο.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/12/2007
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

05 Δεκ 2007, 16:03

Αγαπητοί φίλοι επενδυτές

Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τον Μετοχικό Ακτιβισμό, που έχει στριμώξει κυριολεκτικά "στο καναβάτσο" τους μεγαλομετόχους του ΟΤΕ και τον "μεγαλόσχημο" κ. Βουρλούμη με το 70% αύξηση του μισθού του!!!

Το "σήριαλ" έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Ακόμη ένα μπράβο στον Ανδρέα Βγενόπουλο!!!
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

Gretsi
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 17 Αύγ 2003, 09:23
Τοποθεσία: Athens

05 Δεκ 2007, 20:50

Πράγματι εδώ η υπόθεση έχει ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς τα δικαιώματα που ζητάει ο Α. Βγενόπουλος απορρέουν από τη μεγάλη θέση που έχει στον ΟΤΕ και άρα -δυστυχώς- δεν ανοίγει δρόμο και σ" εμάς...Edited By Gretsi on 1196880653

A45
Δημοσιεύσεις: 873
Εγγραφή: 28 Φεβ 2002, 06:02
Τοποθεσία: ATHENS

05 Δεκ 2007, 21:32

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ όσο φαίνονται.Τα κεφάλαια της Marfin είναι αμφιβόλου προελεύσεως και ακόμα περισσότερο αμφιβόλου σκοπιμότητος.Και δεν μιλάμε για επιθετική εξαγορά μιας οποιασδήποτε επιχείρησης,αλλά για για έναν οργανισμό μεγάλης εθνικής σημασίας.

Η κυβέρνηση ασφαλώς και έχει όπλα να πολεμήσει τον κ.Βγενόπουλο.Και θα τα χρησιμοποιήσει,να είστε σίγουροι,αν χρειασθεί.Βέβαια,έκανε το σφάλμα να υποτιμήσει την αρχική κίνηση της απόκτησης του 5%,αδράνησε και τώρα τρέχει......

Πριν χειροκροτήσουμε τον κ.Βγενόπουλο για τις ....ακτιβιστικές του κινήσεις,ας αναρωτηθούμε μερικά πράγματα:

α. Απο που προέρχονται αυτά τα τεράστια κεφάλαια που ήρθαν στην Ελλάδα και ποιός είναι ο σκοπός τους?

β. Πέρα απο την παραγωγή χρηματιστηριακών υπεραξιών,σε τι άλλο έχουν ωφελήσει τα κεφάλαια αυτά την χώρα μας? χρησιμοποιήθηκαν για παραγωγικές επενδύσεις? δημιούργησαν έστω μία νέα θέση εργασίας? το να αγοράζει κανείς εταιρείες για να τις πουλήσει λίγο αργότερα σε υψηλότερη τιμή δεν συνιστά επένδυση,ούτε συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας....

γ. Τι είδους αναπτυξιακή πολιτική είναι αυτή που αρνείται την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού (με παράλληλη δημιουργία τεράστιου πάρκου),μία επένδυση που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει ενεργά στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας,ενώ απο την άλλη κάνει τα στραβά μάτια όταν εισάγονται κεφάλαια αγνώστου προέλευσης με μόνο σκοπό την δημιουργία υπεραξιών και την άλωση σημαντικότατων και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων?

Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα κτυπάμε το κεφάλι μας......

christos
Δημοσιεύσεις: 1117
Εγγραφή: 16 Αύγ 2005, 11:40

06 Δεκ 2007, 09:41

Καλημέρα φίλε Αντρέα...

Αυτά τα χρηματιστήρια...είναι κάτι σαν τους..."Δούρειους Ίππους"...

Τον "Λαοκόοντα" του ΕL GRECO ποιος θα μου τον αφιερώσει κάπου στο φόρουμ ; :)

Gretsi
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 17 Αύγ 2003, 09:23
Τοποθεσία: Athens

06 Δεκ 2007, 19:18

Πράγματι Ανδρέα αρχίζει να φαίνεται ένα [u0]πολύ συγκεκριμένο[/u0] πρόβλημα με τις κινήσεις Βγενόπουλου.

Δεν εννοώ τίποτα το ... μυστηριώδες, αφού τα κεφάλαια που κινεί ο Βγενόπουλος έχουν ονοματεπώνυμο, αλλά:

[u0]Αν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρό ένα fund που αγοράζει μιά πρώην κρατική επιχείρηση, σε πολύ κρατικιστικές αγκυλώσεις, σφαξίματα, μαχαιρώματα και όλα τα συναφή, σε έναν πολύ ανταγωνιστικό τομέα, με σκοπό -όπως κάθε fund, το γρήγορο κι εύκολο κέρδος;[/u0]

¶λλο να πάρεις υπερτιμημένη ΒΙΒΑΡΤΙΑ κι άλλο ΟΤΕ από το ταμπλώ!

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

06 Δεκ 2007, 23:59

Παιδιά διακρίνω ένα "κυνήγι μαγισσών" ή κάνω λάθος;

Σήμερα οι εφημερίδες βρίθουν από δημοσιεύματα που μιλάνε για επικείμενη επιθετική εξαγορά του ΟΤΕ το έχετε καταλάβει ή όχι;

Ο Βγενόπουλος ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΤΝΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ ζητάει πλέον ανοιχτά την παραίτηση του.

Αυτός ο κύριος που "εξαγόρασε" τον Γερμανό (!!!!!!!!!)
με γνωστή ΠΟΛΙΤΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ μπορείτε να μου πείτε ΓΙΑΤΙ τον εξαγόρασε;

Για να τον κάνει Cosmote!!!!!
Τον εξαγόρασε η Cosmote για να τον κάνει Cosmote και στη συνέχεια να συγχωνευθεί με τον ΟΤΕ!!!

Και μας φταίει ο Βγενόπουλος!!!

Σας είπα ότι το σήριαλ έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Η αναμόρφωση του 2190 δίνει το δικαίωμα σε μια μειοψηφία με 20% να είναι καταστατική!
Και το δημόσιο έχει μόνο το 28% του ΟΤΕ.

Αν δεν το καταλάβατε Αλογοσκούφης και Βουρλούμης τρέχουν και δεν φτάνουν.

Εσείς λέτε ότι θέλετε...

Εγώ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ Μετοχικό Ακτιβισμό και μάλιστα στην πιο σκληρή του μορφή, την κερδοσκοπική, και μάλιστα στον ΟΤΕ!!!

Πραγματικά το απολαμβάνω!!!Edited By ENGLEZOS on 1196978509
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

07 Δεκ 2007, 00:06

MIG: Συνεχίζει τις αγορές ΟΤΕ- πλησιάζει το 19%!


Τρία πακέτα μετοχών πραγματοποιήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση (2,079 εκατ. τεμάχια αξίας 51,26 εκατ. ευρω) που συνολικά αποτελούν το 0,42% των μετοχών του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς τα πακέτα είχαν προορισμό το χαρτοφυλάκιο της MIG η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις πρέπει να πλησιάζει στον έλεγχο του 19% του ΟΤΕ.

Η αύξηση του μεριδίου της MIG στον ΟΤΕ έρχεται σαν απάντηση σε περίεργα σημερινά δημοσιεύματα που την έφερναν να διερευνά την… σταδιακή μείωση της θέσης της στον ΟΤΕ.

Πηγή:Euro2day.gr
Σημ: Προσδεθείτε!!!Edited By ENGLEZOS on 1196978876
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

christos
Δημοσιεύσεις: 1117
Εγγραφή: 16 Αύγ 2005, 11:40

07 Δεκ 2007, 09:39

Καλή και η ιδιωτική πρωτοβουλία...Δε λέω...

Βλέπε χρηματιστηριακή...υπόθεση Vodafone-Unifon... :)

Gretsi
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 17 Αύγ 2003, 09:23
Τοποθεσία: Athens

07 Δεκ 2007, 13:05

Μπάμπη σε ότι με αφορά δεν κάνεις λάθος!
Έχω μια μικρή θέση στη ΜΙΓ και παρακολουθώ τις κινήσεις της.
1.-Αρχικά "συνέστησα ψυχραιμία (!)" στο φόρουμ του Κάπιταλ, με την αγορά της ΒΙΒΑΡΤΙΑ, που σε πρώτη ματιά φαινόταν ακριβή, αλλά σαν «ντε φάκτο» μονοπώλιο, είναι λογικό να πουλιέται με «καπέλο».
2.-Στη συνέχεια είδα την εκπαραθύρωση του Δασκαλόπουλου, αλλά δε μίλησα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με ικανοποίησε.
3.-Βλέπω τον ίδιο το Βγενόπουλο να τα «χώνει» χοντρά για να μαζέψει τη ΜΙΓ από το ταμπλώ, πιέζοντας τη μετοχή προς τα κάτω. Το επισήμανα χαλαρά και σεμνά στο ίδιο φόρουμ.
4.-Είναι καιρός που φαίνεται ότι η κυβέρνηση θορυβείται από τις κινήσεις του «Βγενό» στον ΟΤΕ κι αυτός μάλλον σφυρίζει αδιάφορα, όπως έκανε και με την Τρ. Κύπρου, όπου τουλάχιστον οικονομικά βγήκε κερδισμένος, άσχετα αν ο στόχος του δεν ήταν το «μπες-βγες για το μεροκάματο».
5.-Στον ΟΤΕ δεν παίζει μόνο η κυβέρνηση, παίζει και ο Κόκκαλης, έπαιζε και ο Κοπελούζος, αλλά μάλλον τον εκτόπισε ο «Σώκρατες», που έχει δείξει στο παρελθόν ότι είναι πάρα πολύ σοβαρός και μελετημένος στις κινήσεις του, πράγμα που δεν έδειξε ο «Βγενό».
6.-Μετοχικός ακτιβισμός και «καταστατική μειοψηφία» δεν είναι απλά ασύμβατες έννοιες μεταξύ τους, αλλά αντιθετικές! Η καταστατική μειοψηφία είναι -εν ολίγοις- το αφεντικό…
7.-Για το Βουρλούμη (και τον Αλογοσκούφη) χτύπαγες την αύξηση των αποδοχών του, ο «Βγενό» ούτε καν τοποθετήθηκε επ" αυτού και κατά τη γνώμη μου πολύ καλώς έπραξε.-
ΥΓ Τώρα που φύγαμε και από τις εκλογές, μπορώ να το πω: Ούτε και πολιτικά μου αρέσουν αυτά που κάνει ο «Βγενό», εκμεταλλευόμενος το πολιτικό κλίμα, που είναι «στρωμένο χαλί» για την πολιτική του. Δεν είμαι κρατιστής, αλλά καθόλου δεν μου αρέσει αυτό το νεοφιλελεύθερο αλαλούμ και αν κάποιος από την κυβέρνηση βάλει κόντρα με το «Βγενό» για όποιο λόγο και να το κάνει, εγώ σε καμία περίπτωση δε θα βγω να στηρίξω το «Βγενό» ότι κάνει … μετοχικό ακτιβισμό. Τέλος -από ότι θυμάμαι- κάποιοι έλεγαν παλιά ότι ξεχώρισαν την ΚΟΣΜΟΤΕ για να ξεπουλήσουν το φιλέτο και οι ίδιοι πάνω-κάτω χαλάνε τον κόσμο που την συγχωνεύει!!!Αμάν έλεος.-
Φιλικά
Γιάννης Γρετσίστας

A45
Δημοσιεύσεις: 873
Εγγραφή: 28 Φεβ 2002, 06:02
Τοποθεσία: ATHENS

07 Δεκ 2007, 15:58

Προς το παρόν,πάρτε ένα νόμο-express και αμέσως -5% ο ΟΤΕ..... :p

Σας είπα,το κράτος έχει πολλά όπλα......

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

07 Δεκ 2007, 18:16

Ανδρέα μου ο κ. Αλογοσκούφης κάνει σπασμωδικές κινήσεις πανικού!!!

Αυτός ο νόμος που λες, είναι ό,τι χειρότερο για τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους, οι οποίοι θέλουν να λειτουργεί η ελεύθερη αγορά.
Όταν βλέπουν ότι δεν λειτουργεί, απλά "την κάνουν"!!!
Γι αυτό και το -5% σήμερα στον ΟΤΕ...

Αν ήθελε ο κ. Αλογοσκούφης να μην αγοράσει άλλος τον ΟΤΕ, να μην τον ξεπουλούσε στο χρηματιστήριο και να καταντήσει το δημόσιο να έχει το 28%.

Μη μου φέρεις παράδειγμα την ALPHA γιατί αφ" ενός μεν δεν είναι δημόσιο, αλλά αφ" ετέρου διατρέχει και εκείνη την ίδιο κίνδυνο:
Να γίνει στόχος επιθετικής εξαγοράς!!!

Αυτό που κάνει τώρα ο κ. Αλογοσκούφης είναι καθαρή χειραγώγηση της αγοράς και θα το πληρώσει.

Δεν φταίει ο Θεσμικός επενδυτής επειδή έχει χρήματα και αγοράζει.

Το κράτος φταίει που δεν φρόντισε να διαφυλάξει την περιουσία του.
Ας φρόντιζε το κράτος να κρατήσει το 51% και δεν θα είχε να φοβάται τίποτα...

Όταν λέμε κράτος, εννοούμε φυσικά τον κ. Αλογοσκούφη, αλλά και τους πριν από αυτόν, οι οποίοι ξεπούλησαν σιγά-σιγά τον ΟΤΕ με τις συνεχείς μετοχοποιήσεις.

Αυτός ο νόμος είναι σίγουρο ότι θα κριθεί τουλάχιστον αντιδεοντολογικός, αν προσφύγει κανείς στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια!!!
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

A45
Δημοσιεύσεις: 873
Εγγραφή: 28 Φεβ 2002, 06:02
Τοποθεσία: ATHENS

07 Δεκ 2007, 22:28

Βαγγέλη,

θα συμφωνήσω ότι ίσως ο κ.Αλογοσκούφης έκανε μία βεβιασμένη κίνηση....Αραγε,δεν μπορούσε να κάνει άλλες κινήσεις αν ήθελε?

Δεν θα μπορούσε για παράδειγμα να αγοράσει και αυτός μετοχές? Δεν μπορεί να αποφασίσει ότι ο ΟΤΕ δεν θα διανείμει φέτος μέρισμα? Και τέλος,δεν μπορεί να κάνει μία αύξηση κεφαλαίου με αποκλεισμό όλων των άλλων μετόχων? με αυτόν τον τρόπο,σου θυμίζω,πήρε το Δημόσιο τις τράπεζες απο τον Ανδρεάδη.....

Εγώ πιστεύω ότι ο Αλογοσκούφης και ο Βγενόπουλος τα έσπασαν στην πορεία....Θυμάσαι την τερατώδη αύξηση κεφαλαίου της MIG? δεν μπορούσε άραγε να την μπλοκάρει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς? Κάτι άλλο συμβαίνει....

Και τέλος,αν μπορεί ο Βγενόπουλος να βρει 2-3 φιλικά funds για να αγοράσουν μετοχές,πιστεύεις ότι ο Αλογοσκούφης δεν έχει αυτή την δυνατότητα?

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης