christos
Δημοσιεύσεις: 1117
Εγγραφή: 16 Αύγ 2005, 11:40

07 Δεκ 2007, 23:13

Τάχω πει...φίλοι...

Μην το αρνηθείτε...

Πολλές "σκοτούρες" έχουν οι χρηματιστηριακές...αποτιμήσεις και...κινήσεις :D.

koumbarosg
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 14:01
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία: WLM

08 Δεκ 2007, 09:43

Κακή εικόνα για την αγορά μας δίνει προς τα έξω η παρέμβαση Αλογοσκούφη. Επίσης δίνει εικόνα μιας κυβέρνησης που τα θέλει μονά ζυγά δικά της. Με τι μούτρα θα ψάχνει αύριο για στρατηγικούς εταίρους; Θα μπορούσε να το καταπιεί κανείς αν το θέμα του εθνικού δικτύου και εθνικού συμφέροντος και οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων είχαν προβλεφθεί από τότε που έψαχνε στρατηγικό εταίρο ή έστω αν έδειχνε την πρόθεσή της από όταν ξεκίνησε η κίνηση της MIG. Οι Γερμανοί έκαναν κάτι αντίστοιχο αλλά δεν το άφησαν για το… 90 φεύγα. Αυτό που βλέπω δυστυχώς είναι ότι η κακή νοοτροπία του μεγαλομετόχου ξεκινάει από την κορυφή της πυραμίδας.

Από την άλλη δεν μπορώ να μη σταθώ και στην κακή επιλογή στρατηγικής στο συγκεκριμένο θέμα από την πλευρά της MIG. Από όλες της επιλογές που μπορεί να εξέτασε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανοιχτή σύγκρουση ήταν η ενδεδειγμένη; Αναρωτιέμαι πόσο διαφορετικός ήταν ο χειρισμός της εξαγοράς της Vivartia από πλευράς διοίκησης MIG από τους χειρισμούς της διοίκησης του OTE στις εξαγορές που κατακρίνει η MIG;
Γιώργος Κουμπάρος

Gretsi
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 17 Αύγ 2003, 09:23
Τοποθεσία: Athens

08 Δεκ 2007, 12:16

Πράγματι Γιώργο η όλη στάση της κυβέρνησης μόνο σοβαρότητα δεν δείχνει στο όλο ζήτημα,ειδικά εφόσον έγιναν τουλάχιστον 2-3 συναντήσεις, επίσημες, κορυφαίου επιπέδου με τον Βγενόπουλο.
Είναι μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει επί του θέματος των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση κερδίζει χρόνο,ας τον εκμεταλλευτεί για να ξεκαθαρίσει τι θέλει.
Η κυβέρνηση -πρέπει να- θέτει ξεκάθαρους κανόνες στο παιχνίδι και να έχει την ευθύνη γι αυτούς, αλλά και για την τήρησή τους. Εδώ είναι φανερό ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν να αφήσει την αγορά να "κάνει παιχνίδι", αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι απουσία πολιτικής!
Οι τυφλοί νόμοι της -φιλελεύθερης- αγοράς μπορεί να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Δεν υπάρχει παιχνίδι χωρίς κανόνες! Τα ραντεβού με τον ιδιώτη επιχειρηματία δε μπορεί να υποκαταστήσουν την ανυπαρξία κανόνων, ειδικά μάλιστα όταν εδώ ως φαίνεται ο ιδιώτης τους "την "εφερε" και γιαυτό δηλώνουν ότι δεν συζητούν μαζί του.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά το πρόβλημα υπάρχει!
Ένα fund, μπορεί να έρθει εντελώς ξαφνικά από το πουθενά και να κάνει μιά ΔΕΚΟ, μπάχαλο.
Υπάρχει χρόνος για να βρεθεί κάποια καλύτερη λύση.

Ήδη τα media χτυπούν την κυβέρνηση, αλλά κανένα δεν υποθάλπει το Βγενόπουλο, αυτό βοηθάει να μείνει το θέμα εδώ και να μην πάρει ευρύτερες διαστάσεις, αν δεν ήταν κι αυτή η έλλειψη σοβαρότητας (Ολυμπιακή-ΤΤ)...
Υποπτεύομαι ότι το μόνο κίνητρο για τις κινήσεις αυτές είναι ο φόβος του πολιτικού κόστους, αφού η αντιπολίτευση είναι "στο καναβάτσο", οπότε η κυβέρνηση ποτέ -τα τελευταία χρόνια- δεν ήταν τόσο ισχυρή, άσχετα από την ισχνή πλειοψηφία σε έδρες που διαθέτει.

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

08 Δεκ 2007, 17:23

Αντιγραφή από το Blog του ΣΕΔ "Μετοχικός Ακτιβισμός":

To Ελληνικό Δημόσιο αναδεικνύεται «πρώτος των πρώτων» χειραγωγός της αγοράς και των μετοχών του ΧΑΑ.

Με μια απόφαση που θύμιζε εποχές του «αποφασίζομε και διατάσσομε», και μάλιστα μεσούσης της χρηματιστηριακής συνεδρίασης της Παρασκευής καίτοι γνώριζε τις δυσμενείς επιδράσεις στο ταμπλώ της Σοφοκλέους, το Ελληνικό δημόσιο δια του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, έθεσε χωρίς καμία προειδοποίηση σε ενέργεια φωτογραφική νομοθετική διάταξη στην προσπάθειά του να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Το ότι ο ΟΤΕ είναι η "ταμπακιέρα" της υπόθεσης δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.

Παρόλο που σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχει περίπου 28% του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού, αποτέλεσμα συνεχών μετοχοποιήσεων επί σειρά πολλών ετών που οδήγησαν στην απώλεια ακόμα και αυτής της καταστατικής μειοψηφίας του ΟΤΕ για κάλυψη ελλειμμάτων των «αποτελεσματικών» κρατικών διαχειρίσεων της οικονομίας, όλα αυτά τα έτη ουδέποτε τέθηκε θέμα και πρόνοια νομικής προστασίας του ελέγχου της επιχείρησης από το Δημόσιο.

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο επιδείνωσε το κλίμα και ενεργοποίησε πωλητές, τόσο στην μετοχή του ΟΤΕ, όσο και στη MIG καθώς και σε άλλες ανάλογες μετοχές όπως της ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο ΟΛΘ ο ΟΛΠ.
Ευρύτερο αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθεί προς στα κάτω και ο γενικός δείκτης του Χ.Α., αλλά και να βγουν πωλητές σε μία σειρά από μετοχές, που διέγραφαν θετική πορεία την Παρασκευή.

Η εικόνα που εισπράττουν οι επενδυτές είναι η εικόνα μιας χώρας υποτίθεται της ελεύθερης οικονομίας, υποτίθεται σοβαρής, η οποία όμως ΔΕΝ σέβεται ούτε στοιχειωδώς τους κανόνες του παιχνιδιού, και όταν θέλει να αποτρέψει τον έλεγχο επιχείρησης ενδιαφέροντός της, αντί να βγει και να αγοράσει μετοχές απ την αγορά ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ σε ιδιώτες επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, άντΆ αυτού εκδίδει αυθαίρετες νομοθετικές πράξεις άμεσης εφαρμογής ως να ήταν επαναστατικό «λαϊκό κίνημα» του τρίτου κόσμου που κρατικοποιεί δια των όπλων...

Βεβαίως είναι απίθανο να βρεθεί οποιοσδήποτε ξένος "στρατηγικός επενδυτής" για τις κρατικές επιχειρήσεις πρόθυμος να βάλει συνέταιρο στην... τσέπη του την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και τα καπρίτσια της. ¶λλωστε η προσπάθεια που έκανε σχετικά πρόσφατα η κυβέρνηση στον ΟΤΕ απέτυχε παταγωδώς παρόλη τη χαμηλότερη τιμή της μετοχής , την έλλειψη άλλου μεγαλομετόχου, και την απουσία τέτοιων διατάξεων, όπου ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση. όποιος επενδυτής θέλει περισσότερο μερίδιο από το 20% σε μία επιχείρηση στην οποία μετέχει το Δημόσιο θα πρέπει να λαμβάνει... ειδική άδεια...
Αλλά και αν ακόμη κάποιος ξένος επενδυτής πάρει άδεια και αποκτήσει την πλειοψηφία πάλι είναι δέσμιος της κυβέρνησης και της ΕΕΕΤ σε μια σειρά από θέματα στρατηγικής και τακτικής σημασίας, ακόμη και σε άλλα όπως είναι η απόσχιση κλάδου.

Η διάταξη αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθιστώντας το κράτος επικυρίαρχο ενός μεγάλου μέρους της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς, ενώ η αιφνιδιαστική μορφή και επιβολή της παγιώνει την αβεβαιότητα και την αμφιβολία για τις εκάστοτε προθέσεις αυτού του "επικυρίαρχου".
Το επιχειρηματικό ρίσκο της χώρας έχει εκτοξευτεί πλέον στη στρατόσφαιρα...

Όσο για τα περί εταιρικής διακυβέρνησης όπου η Γενική Συνέλευση των μετόχων έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, αυτά αποδεικνύονται μυθεύματα για αφελείς επενδυτές μικρούς τε και μεγάλους...Πάλι καλά που δεν απαγορεύτηκε και η ψηφοφορία στις Γενικές συνελεύσεις, μήπως και συμπράξουν διάφοροι μέτοχοι...

Το πιο σημαντικό, όμως, ακόμη και στο σκέλος των εντυπώσεων που δημιουργούνται στην ξένη επενδυτική κοινότητα, είναι ότι η ΜΙΓ δεν έκανε κάποια απόπειρα επιθετικής εξαγοράς. Απλώς ζήτησε το στοιχειώδες. Μειοψηφική εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο μίας εταιρίας, στην οποία κατέχει μεγάλο ποσοστό...

Ως μικρομέτοχοι κύριε Αλογοσκούφη και κύριοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σας δηλώνουμε ότι και αιφνιδιαζόμαστε και αισθανόμαστε ότι το παιχνίδι είναι ακόμα πιο σικέ απ όσο μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε, και θεωρούμε άκρως επικίνδυνες για το επενδυτικό κλίμα και την εικόνα της αγοράς μας διεθνώς, τέτοιες κινήσεις .

Όταν το ίδιο το κράτος ακολουθεί παντελώς αυθαίρετες και αιφνιδιαστικές πρακτικές χειραγώγησης αυτού του τύπου, προσδίδοντας ή απάγοντας αξίες από μετοχές, μη σεβόμενο στοιχειωδώς τους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας και τους υπόλοιπους μετόχους όπου η Αξιοπιστία η Ισονομία και ο Σεβασμός των κανόνων είναι ακρογωνιαίοι λίθοι…

Υπογρφή:shareholder-cs
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

gem2004
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 27 Μαρ 2002, 22:37
Επικοινωνία: Ιστοσελίδα

08 Δεκ 2007, 18:08

Κυρίαρχο θέμα των ημερών στο Χρηματιστήριο είναι οι κινήσεις γύρω από τον ΠΟΤΕ και ΜΙΓ. Πέραν των υπολοίπων, το θέμα εστιάζεται σε ένα αγώνα που οι πρωταγωνιστές, οι κ.κ. Β&Β, δίνουν ο μεν ένας την τελευταία μάχη της καριέρας του ο δε δεύτερος την ύψιστη των πολλαπλών συγκρούσεων με το καταστημένο, μέχρι σήμερα.

Και οι δύο είναι από τους πλέον έμπειρους και σκληρούς που πέρασαν το χείλια μύρια δεινά για να φθάσουν στη σημερινή τους θέση. Είναι κρίμα που πολιτικό οικονομικά συμφέροντα τους έχουν οδηγήσει σε αυτή την αντιπαράθεση. Θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα συνεργαζόμενοι.

Είναι γεγονός πως η λεηλασία του Ελληνικού πλούτου μέσω ΠΟΤΕ και η καθυστέρηση της ανάπτυξης του λαού μας είναι από τα μεγαλύτερα ανοσιουργήματα που πέρασαν ατιμώρητα. Από τον καιρό που ο επικεφαλής του είχε καθημερινό μέλημά του να βρίζει την αντιπολίτευση ενώ παράλληλα διοχετεύονται δισεκατομμύρια στον σχεδόν αποκλειστικό του προμηθευτή.

Σε αυτά μπήκε ένα τέλος αλλά και από τον καιρό που μίλαγαν για ΜΙΑ μετοχή μέχρι την απώλεια της πλειοψηφίας έπρεπε οι προϊστάμενοι των υπουργείων να συνειδητοποιούν τι κάνουν. Οσο και να φαίνεται απίστευτο η προσχηματική αλλαγή των όρων του παιχνιδιού είναι βέβαιο ότι θα κάνει μεγαλύτερο κακό στην Ελλάδα από ότι καλό. Η αξιοπιστία που άρχισε να κλονίζεται με τα δομημένα ομόλογα περνάει μία σεισμική δόνηση που θα αφήσει ανεξίτηλα ίχνη των ζημιών.

Ενα είναι βέβαιο. Οτι θα παραμείνουμε μύγες στη μάχη των ελεφάντων, όσο και να το παλέψουμε. Εάν δεν τα βρουν οι μύγες μεταξύ τους, περιμένουμε τους ελέφαντες να ταιριάξουν;
Γιώργος Μάρκοβιτς\r\nhttp://tinyurl.com/6xy3man

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

10 Δεκ 2007, 09:44

"Γιατί, ρε κάθαρμα, αγόρασες μετοχές του ΟΤΕ";

Η λάμπα έπεσε πάνω στα μάτια του ταλαιπωρημένου μεσήλικα ασφαλιστή. Ούτε θυμόταν πόσες ώρες βρισκότανε σε αυτό το σκοτεινό, υγρό και πνιγηρό δωμάτιο. Ούτε πόσες φορές ο ανακριτής του είχε επαναλάβει την ίδια στερεότυπη ερώτηση: «Γιατί, ρε κάθαρμα, αγόρασες μετοχές του ΟΤΕ; Τι είσαι; Αναρχοκομμουνιστής ή πράκτορας της Αλ Κάιντα»; Είχε κουραστεί. Ήταν έτοιμος να ομολογήσει: «Ναι, έχω συνωμοτήσει με τον γνωστό παράνομο Ανδρέα Βγενόπουλο»...

Νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα; Πλάκα μας κάνουν όσοι είχαν την φαεινή ιδέα να κάνουν τις γνωστές ανακοινώσεις της Παρασκευής. Μετά από τα όσα είπε ο κ. Αλογοσκούφης, μένει να μας πουν αν για να αγοράζουμε μετοχές στο εξής θα χρειάζεται να κάνουμε δήλωση «νομιμοφροσύνης» στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας.

Τι είναι αυτό κύριε υπουργέ μας που θέλετε να προστατεύσετε; Το εθνικό συμφέρον; Να σας δώσουμε εμείς μία λύση στο πρόβλημά σας: Χωρίστε τον ΟΤΕ σε δύο κομμάτια, στο δίκτυο και στο εμπορικό και κρατήστε το δίκτυο. Ή τελικά το πρόβλημά σας δεν είναι αυτό;

Κι εν πάσει περιπτώσει, ποιος έχει όφελος από την πτώση της τιμής της μετοχής του ΟΤΕ; Μήπως εκείνος που θα ήθελε στο μέλλον να αγοράσει ανεμπόδιστα το ποσοστό του δημοσίου; Κι ας πούμε, κύριοι, ότι η MIG απειλεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Γιατί, άραγε, δεν τα απειλούν οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και τόσοι άλλοι που έχουν στο παρελθόν «ευεργετήσει» αυτή τη χώρα;

Από τη μια βγαίνετε και θριαμβολογείτε που ξεπουλάτε τα ασημικά του σπιτιού (δική σας η έκφραση) και από την άλλη διαμαρτύρεστε γιατί λείπουν από το σπίτι σας. Έχετε τα λογικά σας; Κι επιπλέον, δώστε ένα πειστικό επιχείρημα για ποιόν λόγο θα πρέπει ένας ξένος θεσμικός επενδυτής να επενδύσει σε αυτή την χώρα, όταν αλλάζετε τους κανόνες του παιγνιδιού κατά το δοκούν.

Το έχουμε ξαναπεί. Ο κ. Βγενόπουλος κάνει τη δουλειά του. Αγοράζει μετοχές μιας εταιρείας που το δημόσιο είχε κάποτε 100% στον έλεγχό του και στη συνέχεια πούλησε στο επενδυτικό κοινό το 72% των μετοχών. Το πρόβλημά μας δεν είναι ο κ. Βγενόπουλος, αλλά στρατηγικές τύπου «Βασικού Μετόχου».

Αλήθεια! Ποιες εταιρείες θεωρείτε ότι είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος; Να θυμηθούμε ότι για τους σοσιαλιστές της δεκαετίας του ΄80 όλες οι επιχειρήσεις ήταν εθνικού ενδιαφέροντος και υποψήφιες για κρατικοποίηση. Από εκείνες που κατασκεύαζαν μανταλάκια ως και τις μεγάλες τράπεζες. Εσείς; Πάρτε λοιπόν αυτές τις εταιρείες, βγάλτε τις από τα χρηματιστήρια και αφήστε την αγορά ήσυχη.

Σημ.: Είστε πανίσχυροι. Έχετε την εξουσία στα χέρια σας. Ξέρετε, όμως, γιατί «έπεσαν» οι προηγούμενοι; Επειδή είχαν γίνει καθεστωτικοί. Δηλαδή, έστελναν το ΣΔΟΕ για εκφοβισμό στους αντιπάλους τους. Θυμηθείτε το αυτό. Όταν εσείς δεν θα είστε στην εξουσία, εμείς θα εξακολουθήσουμε να είμαστε εδώ και να μιλάμε για τον φιλελευθερισμό και για τις αρχές της Ελεύθερης Αγοράς. Και θα μας πιστεύουν οι αναγνώστες μας, επειδή θα είμαστε συνεπείς στη «γραμμή» μας. Εσάς, ποιος θα σας πιστεύει τότε;

Του Θανάση Μαυρίδη
Capital.gr
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

Gretsi
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 17 Αύγ 2003, 09:23
Τοποθεσία: Athens

10 Δεκ 2007, 10:32

Είναι φανερό ότι ο Θανάσης έγραψε πάλι ένα πολύ καλό άρθρο!

Ενδιαφέρον έχει κατά τη γνώμη μου και η συζήτηση στο capital. To topic με θέμα: MIG: O Δούρειος ίππος των Αράβων ( [url=http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=147053]http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=147053[/url] ) με ή χωρίς τη βοήθεια του εξεζητημένου τίτλου, έπιασε τις ... 3.557 εμφανίσεις μέχρι στιγμής και τις 61 απαντήσεις!

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πρόλαβα να γράψω κάτι και αμέσως πήρα απάντηση (και αστεράκι)...

Gretsi
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 17 Αύγ 2003, 09:23
Τοποθεσία: Athens

10 Δεκ 2007, 10:34

ΟΙ εμφανίσεις έγιναν ήδη 3.597!

A45
Δημοσιεύσεις: 873
Εγγραφή: 28 Φεβ 2002, 06:02
Τοποθεσία: ATHENS

10 Δεκ 2007, 15:10

Οπως είδες Γιάννη,η αντίδραση του κ.Βγενόπουλου ήταν επιεικώς ήπια.....Μάλιστα,έτεινε και χείρα φιλίας προς την κυβέρνηση.....Αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς.....

Η διαφορά είναι η εξης Γιάννη μου.Ο κ.Βγενόπουλος,έστω και αν πολλοί διαφωνούν με τις πρακτικές που ακολουθεί,είναι πάνω απ όλα επιχειρηματίας.Διαχειρίζεται τεράστια κεφάλαια,δικά του και ξένα.Αρα,είναι προσεκτικός στις κινήσεις του......Το απώτατο ενδιαφέρον του δεν είναι να κάνει τον μάγκα,ούτε τον Ρομπέν των Δασων.Είναι να παρουσιάσει κέρδη στους μετόχους του......

Σε αντίθεση με πάρα πολλούς άλλους,που είτε έχουν 100 μετοχές,είτε απλά χαζεύουν το χρηματιστήριο,και έχουν άποψη επι παντός του επιστητού.πρός χάριν χαβαλέ η και προσωπικής προβολής.Οπως γνωρίζεις Γιάννη μου,οι αποφάσεις σε αυτά τα επίπεδα παίρνονται με πολύ σύνθετα κριτήρια και απο τους ανθρώπους που πράγματι έχουν συμφέροντα και μάλιστα μεγάλα.

Τώρα το τι έγραψε στο τάδε φόρουμ,η στο δείνα blog ο κάθε ανώνυμος που θέλει να περάσει την ώρα του η να κάνει πλάκα,ελάχιστη η και καθόλου σημασία έχουν.Απλά τα διαβάζουμε 50-100 άνθρωποι για να λέμε ότι συμμετέχουμε στο ΧΑΑ........

Gretsi
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 17 Αύγ 2003, 09:23
Τοποθεσία: Athens

10 Δεκ 2007, 15:33

Ανδρέα ο Βγενόπουλος έκανε πίσω, όπως είχα προβλέψει και άφησε πίσω του παραπονεμένους τους ολοφυρόμενους φίλους του, ότι η Ε.Ε. θα μας κάνει ντα-ντα, δεν κράτησε ήπια στάση. Προχωράει σε "άλωση ΟΤΕ".

A45
Δημοσιεύσεις: 873
Εγγραφή: 28 Φεβ 2002, 06:02
Τοποθεσία: ATHENS

10 Δεκ 2007, 19:43

Βαγγέλη,

επειδή διάβασα ότι ο "μετοχικός ακτιβισμός" θα είναι παρών στην συνέλευση του ΟΤΕ,μπορείς να μου εξηγήσεις εσύ τι σημαίνει αυτό?

Δηλαδή,απο την μία θα συζητάνε οι δύο βασικοί μετοχοι,με θέσεις ο καθένας εκατομμυρίων ευρώ,πάνω σε θέματα θεσμικά και γενικώτερης στρατηγικής του Οργανισμού (αν δεν τα έχουν βρεί μεχρι τότε,πράγμα που θεωρώ πολύ πιθανόν) και απο την άλλη θα πάρουν τον λόγο μέτοχοι των 100 και 200 μετοχών και θα θέλουν να έχουν άποψη γιατο πως θα διοικηθεί ο ΟΤΕ? Δεν είναι και πολύ σοβαρά όλα αυτά....

Οσο για το -5% της μετοχής την Παρασκευή,ορίστε,σήμερα έκανε +4%....και αν κάνει άλλο ένα +4% αύριο,κάλυψε και με το παραπάνω τις απώλειες.....Οπως σημείωσα και σε προηγούμενο πόστ στο ίδιο τόπικ,υπάρχουν οι σοβαροί επενδυτές στο χρηματιστήριο,και υπάρχουν και οι συμμετέχοντες στα ποικίλα φόρα..... :D

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

10 Δεκ 2007, 20:12

Ανδρέα κάνεις πολύ πολύ μεγάλο λάθος

Ο κάθε μέτοχος της εταιρείας έστω και αν έχει ΜΙΑ μετοχή έχει δικαίωμα να μιλήσει στη Γεν. Συνέλευση ισότιμα με όλους τους άλλους μετόχους.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αυτή τη στιγμή ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ στον ΟΤΕ.

Από την αρχή το ξέραμε ότι δεν πρόκειται να προσφύγει σε δικαστήρια.
Ο Μετοχικός Ακτιβισμός ΠΙΕΖΕΙ τον Βασικό Μέτοχο για Εταιρική Διακυβέρνηση και διαφάνεια στην εταιρεία, αλλά δεν θέλει να την καταστρέψει κιόλας.

¶λλωστε έχει επενδύσει σε αυτήν.

Ποιος σου είπε όμως εσένα ότι στις Γεν. Συνελεύσεις μιλάνε μόνο οι μεγαλομέτοχοι;

Σε πληροφορώ λοιπόν ότι εγώ θα πάω με (1) ΜΙΑ!!! μετοχή, όχι γιατί δεν έχω άλλες.
Σε πληροφορώ ότι μπορώ κάλλιστα να πάω με 5000 μετοχές
Με 10000
Όσες θέλω!!!
Αν δεν πιστεύεις μπορώ να σου τις δείξω.

ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΑΝΔΡΕΑ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕ 1 ΜΕΤΟΧΗ.

Και θα μιλήσω ισότιμα με τον κ. Βουρλούμη και τον κ.Βγενόπουλο.

Και θα δεχθούν ότι τους πω.

Στη Γεν. Συνέλευση της ΕΤΕ την ώρα που μιλούσα κάποιος κλακαδόρος φώναξε από κάτω:
"Πόσες μετοχές έχεις εσύ που μιλάς"r
Ο κ. Αράπογλου (προς τιμήν του) του έκανε παρατήρηση και του είπε:"Σας παρακαλώ όσες και να έχει έχει δικαίωμα να μιλήσει και θα τον ακούσουμε" και εγώ συνέχισα να ασκώ κριτική στον κ. Αράπογλου!!!

Ο ΣΕΔ θα είναι παρών στη Γεν. Συνέλευση και σε πληροφορώ ότι μπορεί, αν θέλει, να έχει εκπροσωπήσεις από πάρα πολλούς επενδυτές.

¶λλωστε και ο κ. Βουρλούμης με εξουσιοδότηση μιλάει μην το ξεχνάς αυτό. Δεν είναι ο ίδιος μέτοχος του ΟΤΕ.

Εμείς ευχόμαστε μέχρι τη Γ.Σ. να τα έχουν βρει και να κυλήσει ομαλά η Συνέλευση χωρίς προβλήματα.

Μακάρι και ο κ. Αλογοσκούφης να αποσύρει την τροπολογία που εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Επαναλαμβάνω: Ο Μετοχικός Ακτιβισμός πιέζει τις εταιρείες για διαφάνεια, για ορθή αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών κλπ, για να αναπτυχθούν και να γίνουν κερδοφόρες, δεν έχει πρόθεση να τις καταστρέψει, ούτε να τις σύρει στα δικαστήρια...
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

Gretsi
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 17 Αύγ 2003, 09:23
Τοποθεσία: Athens

10 Δεκ 2007, 20:43

Μα εφόσον δεν θα προσφύγει ο Βγενό στα ευρωδικαστήρια, είναι λογικό να αποσύρει την τροπολογία ο Αλογό;

Ότι πάθαμε, πάθαμε από το διεθνή αντίκτυπο.
Αν κάνουμε και μετά ξε-κάνουμε, θα ξαναγίνουμε ρεζίλι!

Μπάμπη δυστυχώς ο Ανδρέας έχει δίκιο:

Το θέμα δεν είναι αν μιλάει στη ΓΣ ο κάτοχος της μιάς μετοχής, αλλά πως προσμετράται στην απόφαση.

gem2004
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 27 Μαρ 2002, 22:37
Επικοινωνία: Ιστοσελίδα

10 Δεκ 2007, 21:06

[quote0="ENGLEZOS"]ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΑΝΔΡΕΑ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕ 1 ΜΕΤΟΧΗ.

Και θα μιλήσω ισότιμα με τον κ. Βουρλούμη και τον κ.Βγενόπουλο.

Και θα δεχθούν ότι τους πω.[/quote0]
Κάθε μέτοχος έχει το δικαίωμα να ομιλήσει σε μία Γενική Συνέλευση. Ισότιμα. Αλλά όταν έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας τα κουκιά μετράνε.

Για αυτό μην δέσεις κόμπο ότι θα δεχθούν ότι τους πεις. Θα ακούσουν ότι τους πεις.
Γιώργος Μάρκοβιτς\r\nhttp://tinyurl.com/6xy3man

A45
Δημοσιεύσεις: 873
Εγγραφή: 28 Φεβ 2002, 06:02
Τοποθεσία: ATHENS

10 Δεκ 2007, 21:56

Αγαπητοί φίλοι,έχουμε χάσει νομίζω την αίσθηση του μέτρου.....

Μπάμπη,όχι 10.000 μετοχές να έχεις,το 49.9999% να έχεις,κουμάντο κάνει ο έχων την πλειοψηφία και μάλιστα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν....Οι μέτοχοι της μειοψηφίας ασφαλώς και μπορούν να μιλήσουν,ισότιμα όπως λές και με άνεση χρόνου.Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε....Αν μάλιστα προτείνουν και κάτι σωστό,γιατί να μην το δεχθεί η πλειοψηφία?

Το θέμα δεν είναι εκεί.Το θέμα είναι ποιός παίρνει τις αποφάσεις.Και τις αποφάσεις τις παίρνει πάντα η πλειοψηφία.Σχετική η απόλυτη.Ο κ.Βγενόπουλος μπορεί να βάλει και 2 και 3 και 10 μέλη στο Δ.Σ.Και λοιπόν? Θα αλλάξει κάτι? Θα λένε τις απόψεις τους,θα μειοψηφούν κάποιες φορές και αυτό είναι όλο.....

Το ίδιο δεν συμβαίνει και στη Βουλή? υπάρχει ποτέ περίπτωση να μπλοκάρει η αντιπολίτευση απόφαση της κυβέρνησης? έχει συμβεί ποτέ αυτό? Ωραία,θα φωνάξει,θα καταγγείλει,θα κάνει πορείες,θα κάνει απεργίες,και στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλει η κυβέρνηση.

Εμένα αλλο με ενοχλεί και θα το πώ ευθαρσώς και δημόσια.Ο ΣΕΔ δεν έχει συγκροτημένο λόγο,δεν έχει σοβαρή και συγκροτημένη παρουσία.Αναλίσκεται σε αυθαίρετες και αλληλοσυγκρουόμενες ατομικές παρεμβάσεις,ξιφουλκεί κατά πάντων και πολλές φορές εμφορείται απο μία "μικρομεγαλίστικη" νοοτροπία,που δεν συνάδει ούτε με το μέγεθός του ούτε με τις δυνατότητές του.Κινδυνεύουμε να γίνουμε καταγέλαστοι όταν πιστεύουμε ότι μπορούμε να επηρεάσουμε καταστάσεις όπου συγκρούονται γιγαντιαία οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα......

Ο ρόλος του ΣΕΔ μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικός στον τομέα της ενημέρωσης,της εκπαίδευσης αλλά και της προστασίας των επενδυτών....Αρκεί να καταλάβουμε όλοι ποιοί είμαστε και ποιές δυνατότητες έχουμε....

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης