Gretsi
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 17 Αύγ 2003, 09:23
Τοποθεσία: Athens

10 Δεκ 2007, 22:31

Ανδρέα φαίνεται ότι έχεις δίκιο αλλά τελικά δίκιο δεν έχεις!

Η αγορά είναι ψυχολογία, αν "φτιάξεις κλίμα" τα πάντα ρει...

Στα υπόλοιπα συμφωνώ και προσυπογράφω.

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

11 Δεκ 2007, 00:16

Τα "ξεσπάσματα" Βγενόπουλου

Χαμηλοί μεν οι τόνοι Βγενόπουλου στη χθεσινή συνέντευξη αλλά για ορισμένα πράγματα μίλησε με ένταση και πάθος, χωρίς να μασάει τα λόγια του.

Πρωτίστως δε για τις (ατυχείς ομολογουμένως) συγκρίσεις που επιχειρούνται μεταξύ της... αστραπιαίας "ρύθμισης" Αλογοσκούφη και της ρύθμισης που εδώ και μήνες προχωρεί στη Γερμανία η κα Μέρκελ, έναντι αποκλειστικά των κρατικών κεφαλαίων και εξίσου κρατικών εταιριών ( ρωσικών κυρίως στη περίπτωση της) που εδρεύουν σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικαίως λοιπόν ο Βγενόπουλος τόνισε ότι το Dubai ελέγχει προς το παρόν το... 9% της εν Ελλάδι εδρεύουσας MIG, κι ότι μελλοντικά θα φτάσει κοντά στο 20%, με όλο το υπόλοιπο να κατέχεται κυρίως από ελληνικά και ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Γι αυτό κι επισήμανε ( για όσους το... ξεχνούν) ότι το Dubai ελέγχει 4 από τις 15 θέσεις στο ΔΣ, ενώ μόνον ένα μέλος είναι εν τέλει... ¶ραβας!

Κι αν κάποιοι ξαφνιάστηκαν από την επίθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, (για παράληψη προστασίας της MIG από κακόβουλα δημοσιεύματα) κι εδώ υπάρχει εξήγηση.

Η μεγάλη αύξηση των 5,2 δισ. της MIG έγινε στο ελληνικό χρηματιστήριο, υπό την εποπτεία της ΕΚ , που όπως ο ίδιος είπε, είναι σε θέση να γνωρίζει λεπτομερώς τους μετόχους της MIG.

Δεδομένου μάλιστα ότι αμφότερες οι εταιρίες του ομίλου είναι στον FTSE-20, η μία είναι τράπεζα, κι έχουν αθροιστικά τη δεύτερη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση μετά τον όμιλο της Εθνικής, προφανώς είναι περίεργο ότι:

Εδώ και πολύ καιρό αναπαράγονται σε δημοσιεύματα "δηλώσεις" και "σχόλια" επωνύμων (κάποιων πολιτικών που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται εν Ελλάδι στο απυρόβλητο) αλλά και ανωνύμων... κύκλων, περί "αμφιβόλου προελεύσεως" κεφαλαίων, κι άλλων "σκοτεινών δυνάμεων".

Λες και η εταιρία εδρεύει στα νησιά Κάιμαν κι έκανε την αύξηση των κεφαλαίων της στο... Ουζμπεκιστάν!

Όλα εδώ έγιναν, υπό την απόλυτη εποπτεία των Aρχών που η ίδια η κυβέρνηση όρισε!

Euro2day.gr
Στήλη:Χαμαιλέων
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

Gretsi
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 17 Αύγ 2003, 09:23
Τοποθεσία: Athens

11 Δεκ 2007, 08:38

Καλά τα πήγε ο Βγενόπουλος!

Μπορεί να απογοήτευσε αυτούς που περίμεναν ότι θα ... κονταροχτυπηθεί αλύπητα με τον Αλογοσκούφη, αλλά γιαυτό ο Βγενόπουλος είναι Βγενόπουλος και οι ανεγκέφαλοι είναι ανεγκέφαλοι!

Βέβαια απέφυγε τα δύσκολα, όπως τι θέλει να κάνει στον ΟΤΕ και φυσικά δεν αποσύρεται, οπότε η κόντρα συνεχίζεται, μάλιστα του έστειλα και γράμμα...

[url=http://jiovani.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=2406&blid=125]http://jiovani.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=2406&blid=125[/url]

... φυσικά όχι για να ανοίξουμε αλληλογραφία, αλλά μια επί της ουσίας απάντηση, τη χρωστάει, όμως μάλλον δεν θα βιαστεί να τη δώσει.

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

13 Δεκ 2007, 11:35

Εν χορώ παρακαλώ: Γιατί ανεβαίνει η ΕΥΔΑΠ;

Κι είπε ο υπουργός ημών ότι ουδείς μπορεί να αποκτήσει περισσότερο του 20% μιας εταιρείας εν Ελλάδι δίχως να λάβει την ευλογία του κυβερνητικού συμβουλίου. Ετέρα ημέρα οι συμβουλάτορες τοιούτου προσέθεσαν: «Όχι το 20%, αλλά το 19,99%». Κι ο αφελής χασοσκόπος επενδυτής εύλογα ρώτησε: Και τι θα συμβεί αν μαζευτούν δύο ή και τρεις Βγενόπουλοι ή Ταδόπουλοι και αγοράσουν από 19,99%; Λογικό το ερώτημά σας, κύριε. Όπως λογικό είναι και το άλλο ερώτημα που προβάλλεται: «Γιατί ανεβαίνει η ΕΥΔΑΠ»; Πάμε όλοι μαζί: «Γιατί ανεβαίνει η ΕΥΔΑΠ»;

Από τον ΟΤΕ ξεκινήσαμε για να φτάσουμε στην ΕΥΔΑΠ; Μιλάμε για πορτοκάλια και μετά για μούσμουλα; Φυσικά! Καθώς όλα τα αγαθά αυτού του κήπου που λέγεται ελληνική οικονομία διαφεντεύονται ποικιλοτρόπως από το ενιαίο, αδιαίρετο άγιο κυβερνητικό συμβούλιο. Ανεξάρτημα από το ποιο κόμμα βρίσκεται εντέλει στην εξουσία.

Η ΕΥΔΑΠ, όπως και ο ΟΤΕ, έχει δίκτυο. Μπορεί να χαρακτηριστεί εταιρεία στρατηγικής σημασίας.

Η ΕΥΔΑΠ, όπως και ο ΟΤΕ, έχει δίκτυο. Μπορεί να χαρακτηριστεί εταιρεία στρατηγικής σημασίας. Προφανώς, λοιπόν, οι ξένοι επενδυτές ενθουσιάστηκαν από την πρόσφατη παρέμβαση της κυβερνήσεως και έσπευσαν μαζικά να αγοράσουν μετοχές της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Διότι -δεν ξέρουμε αν το ξέρετε- το ξένο κεφάλαιο εκφράζει κατά καιρούς σαδομαζοχιστικές τάσεις. Πάει όπου ακούει ότι θα πέσει το... περισσότερο ξύλο! «Θα μας υπαγορεύσουν πότε θα αγοράσουμε και πότε θα πουλήσουμε», αναρωτήθηκαν. «Ε, τότε», κατέληξαν, «πάμε εκεί! Για να μην αναρωτιόμαστε πότε θα αγοράζουμε και πότε θα πουλάμε. Θα μας λέει το ¶γιο Κυβερνητικό Συμβούλιο».

Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα; Και πώς έγιναν, βρε καχύποπτε χασοσκόπε; Τι είπες; Ότι ετοιμάζεται κάποιο placement στην ΕΥΔΑΠ; Θες να μας πεις, ταλαιπωρημένε μικροεπενδυτή, ότι και αυτή η μετοχή ανεβαίνει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο; Τι είναι αυτά που λες; Δεν έχεις ακούσει για τις ευγενείς δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης που άλλοτε ανεβάζουν και άλλοτε κατεβάζουν μετοχές;

Τι ψιθυρίζεις εκεί, αποτυχημένε κερδοσκόπε; Ότι και το χρηματιστήριο ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις; Τι θέλεις να υπονοήσεις; Α! Τώρα το λες σωστά. Ότι η κυβέρνηση Σημίτη εκτέθηκε επειδή θέλησε να χρησιμοποιήσει το χρηματιστήριο και ότι υπό αυτή την έννοια το ίδιο μπορεί να συμβεί και με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση. Μάλιστα. Τώρα το καταλαβαίνουμε. Αλλά και πάλι δεν έχουμε λάβει απάντηση για ποιο λόγο ανεβαίνει η ΕΥΔΑΠ.

Στην περίπτωση του ΟΤΕ γνωρίζαμε ότι μετοχές αγόραζε ο κ. Βγενόπουλος. Ήταν γνωστό σε όλους. Διότι -δεν ξέρουμε αν το ξέρετε- αλλά μια μετοχή ανεβαίνει όταν κάποιος αγοράζει και απορροφά την προσφορά. Ανεβαίνει δε σημαντικότατα όταν κάποιος αγοράζει πολλές μετοχές. Στον ΟΤΕ, λοιπόν, αγόραζε ο κ. Βγενόπουλος.
Στην ΕΥΔΑΠ ποιος αγοράζει;

Θανάσης Μαυρίδης
Capital.gr
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

13 Δεκ 2007, 11:47

[quote0]Κι είπε ο υπουργός ημών ότι ουδείς μπορεί να αποκτήσει περισσότερο του 20% μιας εταιρείας εν Ελλάδι δίχως να λάβει την ευλογία του κυβερνητικού συμβουλίου. Ετέρα ημέρα οι συμβουλάτορες τοιούτου προσέθεσαν: «Όχι το 20%, αλλά το 19,99%». Κι ο αφελής χασοσκόπος επενδυτής εύλογα ρώτησε: Και τι θα συμβεί αν μαζευτούν δύο ή και τρεις Βγενόπουλοι ή Ταδόπουλοι και αγοράσουν από 19,99%; Λογικό το ερώτημά σας, κύριε.[/quote0]

Θανάση μου η απάντηση στο ερώτημα σου είναι απλή:
Εάν συμβεί αυτό που γράφεις, δηλαδή αν μαζευτούν 2-3 "Ταδόπουλοι" και αγοράσουν από 19,99% ο καθένας, υποθέτω ότι ο κ. Υπουργός θα βγάλει νέα τροπολογία επί της τροπολογίας η οποία θα λέει:
"Στις στρατηγικής σημασίας εταιρείες αποφασίζει (και...) όποιος έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το 28%!!!
Όλοι οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι στη Γ.Σ. να ψηφίσουν ότι λέει το 28%"r
Επειδή λοιπόν κανείς από τους άλλους δεν θα έχει 28%, αφού απαγορεύεται να πάρουν πάνω από 20%,το 28% βαφτίζεται "πλειοψηφία" και αποφασίζει για τα πάντα στον ΟΤΕ και τις άλλες "στρατηγικής σημασίας εταιρείες"!!!

Το 28% εκλέγει Πρόεδρο. Τι μας νοιάζει εμάς αν οι άλλοι μπορεί να έχουν το 60% και να προτείνουν άλλο Πρόεδρο.
Το 28% αποφασίζει για τα διευθυντικά στελέχη, για την επενδυτική πολιτική για όλα!!!

Είδες Θανάση μου;
Στη "Δημοκρατία" δεν υπάρχουν αδιέξοδα!!!
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

14 Δεκ 2007, 20:29

ΟΤΕ: Η εταιρική διακυβέρνηση νίκησε... ξανά!

Ακόμη μία μεγάλη νίκη της εταιρικής διακυβέρνησης... "αλά ελληνικά".

Το διοικητικό συμβούλιο της Cosmote διαβεβαίωσε ότι το τίμημα που προσφέρει ο ΟΤΕ είναι "fair", ή "δίκαιο" για να τα λέμε και ελληνικά.

Σοβαρά;

Μεγάλη εντύπωση μας κάνει αυτό, με δεδομένο ότι:

α) τον έως πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο, που τέλος πάντων είχε δικό του "μπαϊράκι", τον παραίτησε ο κ. Βουρλούμης την κατάλληλη στιγμή (πριν γίνει η εξαγορά) και

β) δεν υπάρχουν μέλη στο Δ.Σ. της Cosmote που να έχουν οριστεί από τη μειοψηφία των μετόχων!

Κοινώς, ΟΤΕ "μιλάει", Cosmote -θέλοντας και μη- "ακούει ευλαβικά".

Υ.Γ.: Είναι καιρός σε αυτή τη χώρα να σταματήσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε όσα γίνονται, έτσι επειδή τηρείται απλώς το..."τυπικό".

Euro2day.gr
Στήλη:Χαμαιλέων
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

koumbarosg
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 14:01
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία: WLM

18 Δεκ 2007, 08:54

Το λάθος του Αλογοσκούφη είναι η αδυναμία πρόβλεψης μιας κατάστασης που πιθανότατα θα εξελισσόταν (όπως και έγινε). Μια κυβέρνηση που έχει την ιδιωτικοποίηση στις πρώτες προτεραιότητες δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις απολύτως προβλέψιμες εξελίξεις. Γιατί όταν αυτό συμβεί, τότε εξαναγκάζεται σε αντιδράσεις που ακόμα και αν είναι σωστές, ο τρόπος με τον οποίο έρχονται (ως κεραυνός εν αιθρία), αναστατώνουν την αγορά και εκθέτουν την ίδια. Θεωρώ ότι η διάταξη περί έγκρισης από την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων είναι σωστή, γιατί όπως και να το κάνουμε το τηλεφωνικό δίκτυο είναι ένα «εθνικό πάγιο». Το λάθος είναι ότι όταν σαν ελληνικό δημόσιο ιδιωτικοποιείς μια ΔΕΚΟ, προβλέπεις τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα παύσεις κάποια στιγμή να την ελέγχεις και τις ξεκαθαρίζεις στην αγορά. Οφείλεις να προστατεύσεις αυτό το «εθνικό πάγιο» από την αρχή της διαδικασίας πώλησης του και όχι την τελευταία στιγμή, αναγκασμένος από τις προβλέψιμες εξελίξεις.

Το λάθος του Βγενόπουλου είναι η επιλογή στρατηγικής στο συγκεκριμένο θέμα (τουλάχιστον από τα μέχρι στιγμής δεδομένα). Η MIG ποτέ δεν διευκρίνισε τις προθέσεις της (κάτι που ισχύει ακόμα και τώρα) σε σχέση με τον ΟΤΕ. Δεν φαίνεται να αποκόμισε κάτι από της εμπειρίες της με την Τράπεζα Κύπρου ούτε με την Τράπεζα Πειραιώς. Στις εξαγορές ή πας με το καλό ή ολομέτωπα. Με σπρωξιές και τρικλοποδιές η δουλειά δεν γίνεται. Αυτός τουλάχιστον φαίνεται να διαπίστωσε ότι η αρχική επιλογή δεν ήταν η ενδεδειγμένη και γι αυτό η (κατά τα μέχρι στιγμής φαινόμενα) υποχώρηση. Μένει να δούμε την στάση που θα τηρήσει στην Γενική Συνέλευση για να βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματα.

Το λάθος των επενδυτών και του οικονομικού τύπου είναι η αναγνώριση της ατομικής ευθύνης καθώς και τα κίνητρα και η στόχευση των αντιδράσεων. Ξαφνικά όλοι φαίνεται πως αγνοούσαν ότι ο ΟΤΕ (όπως η ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ και ίσως μερικές άλλες Α.Ε.) εκτός από τα συμφέροντα των μετόχων που απέκτησαν μετοχές από την ιδιωτικοποίηση, εξυπηρετεί και αυτά του (πρώην) βασικού μετόχου καθώς και κάποια συμφέροντα που εμπίπτουν του «εθνικού». Σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των πρώην κρατικών εταιρειών το μόνιμο παράπονο που εκφράζεται (και μάλιστα από τους εκπροσώπους των «επίσης κρατικών» ασφαλιστικών ταμείων) είναι η προτεραιότητα των συμφερόντων του (πρώην) βασικού μετόχου έναντι αυτών των λοιπών μετόχων. Από πού λοιπόν η άγνοια; Το συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται μάλλον για υποκρισία. Από την άλλη κατακρίνουμε «τον παρεμβατισμό» που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν σχεδόν επιβεβλημένος και λίγα ακούω για την αδυναμία πρόβλεψης της κατάστασης και κατά συνέπεια ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Η διάταξη Αλογοσκούφη, αν κάποιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, θα έπρεπε να βρίσκεται αν όχι σαν διάταξη αλλά σαν ενδεχόμενο σε κάποιο ενημερωτικό των προσφορών του ΟΤΕ. Αυτό τελικά που μας πειράζει είναι ότι ο ΟΤΕ έκανε ένα -5% και δεν θα πάει άμεσα στα 40 ευρώ για να τα παντελονιάσουμε όλοι. Ούτε θα πάει στον Ανδρέα που πάνω ακόμα και από τα συμφέροντα της Dubai Financial Group βάζει αυτά των απανταχού μικρομετόχων. Μήπως αντί να συνταχθούμε με τον Αντρέα (που είναι το ευκολότερο), είναι καλύτερα να μάθουμε κάτι από τον Αντρέα (σαφώς πιο δύσκολο) ON DUPLICATE KEY UPDATE bbcode_uid=VALUES(bbcode_uid), post_subject=VALUES(post_subject), post_text=VALUES(post_text);

Ο ΣΕΔ μάλλον ορθά έπραξε να μην αντιδράσει βεβιασμένα γιατί πέραν της κυβερνητικής αβλεψίας (και ίσως νοοτροπίας μεγαλομετοχικού αυταρχισμού) λίγα υπάρχουν για αντιδράσεις ουσίας. Το θέμα μέχρι στιγμής μόνο για εντυπώσεις και ολίγον λαϊκισμό προσφέρεται.
Γιώργος Κουμπάρος

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

18 Δεκ 2007, 11:41

Γιώργο καλημέρα

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, στο ότι ο ΣΕΔ σωστά έπραξε και δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Όπως έγραψα σε προηγούμενη παρέμβαση, ο Μετοχικός Ακτιβισμός πιέζει τις εισηγμένες για Εταιρική Διακυβέρνηση και διαφάνεια, αλλά δεν έχει πρόθεση να τις καταστρέψει κιόλας, ή να τους κάνει οποιαδήποτε ζημιά!!!

Αυτό που δεν κατάλαβαν κάποιοι όμως, είναι ότι η παρέμβαση του ΣΕΔ, αν γινόταν, δεν είχε καμία σχέση με τον κ. Βγενόπουλο ούτε είχαμε καμία διάθεση να τον υπερασπιστούμε.
Αυτό το είχα ξεκαθαρίσει στο Δ.Σ. για να μη γίνουν παρανοήσεις.

Το ότι ο κ. Βγενόπουλος "έκανε πίσω", δεν μειώνει το γεγονός ότι η παρέμβαση του κ. Αλογοσκούφη ήταν επίδειξη αυταρχισμού και μας εκθέτει διεθνώς...

Το κράτος όφειλε να έχει προβλέψει τέτοιες επιθετικές κινήσεις και να λειτουργήσει προληπτικά και όχι κατασταλτικά.

Αυτό θέλαμε να καταδείξουμε σαν ΣΕΔ και τίποτα άλλο.

Από εκεί και πέρα το τι θα κάνει ο κ. Βγενόπουλος (και ο κάθε Βγενόπουλος που ενδεχομένως θα παρουσιαστεί στο μέλλον), είναι εντελώς άλλο θέμα.

Βέβαια, δεν μπορούμε να μην επικροτήσουμε τις κινήσεις Μετοχικού Ακτιβισμού, αφού είναι ελάχιστες στη χώρα μας.

Εγώ έχω να πω το εξής:
Αν στο Χ.Α. υπήρχαν "10 Βγενόπουλοι", οι οποίοι θα έκαναν επιθετικό (και κερδοσκοπικό), Μετοχικό Ακτιβισμό στις εισηγμένες, τα πράγματα στο Χ.Α. θα ήταν εντελώς διαφορετικά!!!
Αν τον κ. Βγενόπουλο τον ακολουθούσαν άλλοι 10 Θεσμικοί επενδυτές, διεκδικώντας ο καθένας τα δικά του συμφέροντα και τα συμφέροντα των μετόχων του, θα λειτουργούσε σε μεγάλο βαθμό η "αυτορρύθμιση" της αγοράς!!!

Προς το παρόν στη χώρα μας υπάρχει μόνο ο Α. Βγενόπουλος και ο "ρομαντικός" ΣΕΔ, ο οποίος με τις μικρές του δυνάμεις και μέσα από άπειρα προβλήματα, προσπαθεί να δείξει τον δρόμο του Μετοχικού Ακτιβισμού στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Δεν είμαστε όμως αιθεροβάμονες, ούτε έχουμε κανενός είδος "δονκιχωτισμό".
Αυτά δεν χωράνε στις Κεφαλαιαγορές και το έχω ξεκαθαρίσει από το 2003 όταν έγραψα τα πρώτα άρθρα για τον Μετοχικό Ακτιβισμό.

Όταν ξεκινήσαμε τον Μετοχικό Ακτιβισμό το 2004 ξέραμε πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί και τι είδους επιθέσεις πρόκειται να δεχθούμε.
Θεμιτές και αθέμιτες!!!

Όμως, "ότι δεν μας σκοτώνει μας δυναμώνει".

Αυτό παρακαλώ να μην το ξεχνάει κανείς...
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

gem2004
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 27 Μαρ 2002, 22:37
Επικοινωνία: Ιστοσελίδα

21 Δεκ 2007, 17:45

[quote0="gem2004"]Κυρίαρχο θέμα των ημερών στο Χρηματιστήριο είναι οι κινήσεις γύρω από τον ΠΟΤΕ και ΜΙΓ. Πέραν των υπολοίπων, το θέμα εστιάζεται σε ένα αγώνα που οι πρωταγωνιστές, οι κ.κ. Β&Β, δίνουν ο μεν ένας την τελευταία μάχη της καριέρας του ο δε δεύτερος την ύψιστη των πολλαπλών συγκρούσεων με το καταστημένο, μέχρι σήμερα.

Και οι δύο είναι από τους πλέον έμπειρους και σκληρούς που πέρασαν το χείλια μύρια δεινά για να φθάσουν στη σημερινή τους θέση. Είναι κρίμα που πολιτικό οικονομικά συμφέροντα τους έχουν οδηγήσει σε αυτή την αντιπαράθεση. Θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα συνεργαζόμενοι.[/quote0]
Με καταλύτη τον κ. Θεόδωρο Βενιάμη, μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ και μεγαλομετόχου της ΜΙΓ οι κ.κ. Β&Β τα βρήκανε και πιστεύω ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να μεγαλουργήσουν

Και μείναμε εμείς οι μύγες η μία να κοιτάει δεξιά και η άλλη αριστερά.

Ελπιζω να γίνει κάποια στιγμή αντιληπτό από όλους μας ότι «σπάνια είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι»
Γιώργος Μάρκοβιτς\r\nhttp://tinyurl.com/6xy3man

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

21 Δεκ 2007, 18:03

ΟΤΕ-ΜIG: Ιστορικός συμβιβασμός στη "μάχη" της χρονιάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:22

Τη μη σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ που είχε ζητήσει η MIG επιβάλει το συμφέρον του Οργανισμού, των μετόχων και των εργαζομένων του όπως ανακοίνωσαν η Marfin Investment Group και ο ΟΤΕ μετά από συζητήσεις μεταξύ των διοικήσεων των δυο εταιρειών.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ αποφάσισε τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής αποτελούμενης από τα μέλη του κ.κ. Ι. Γεωργάνα, Π.Ταμπούρλο και Θ. Βενιάμη, η οποία και θα επιβλέψει τη διαπραγμάτευση των όρων της μακροχρόνιας χρηματοδότησης της εξαγοράς των μειοψηφιών της Cosmote.

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG, καθώς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ δήλωσαν πως επικράτησε εκατέρωθεν η λογική και ο κοινός νους ότι ο ΟΤΕ χρειάζεται ηρεμία για να επικεντρωθεί στο έργο του που είναι η συνεχής βελτίωσή του προς το συμφέρον όλων των μετόχων.

Νωρίτερα το Capital.gr σε σχετικό του δημοσίευμα με τίτλο "ΟΤΕ: Προς συμφωνία MIG και κυβέρνηση" μετέδωσε τα εξής: Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις διεξάγονται αυτή την ώρα μεταξύ μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ και της MIG, με αντικείμενο πιθανή ανάκληση του αιτήματος της MIG για τη σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού.

Με βάση τις μέχρι στιγμής ενδείξεις προκύπτει ότι οδεύουμε προς συμφωνία για το θέμα της γενικής συνέλευσης που κατά πάσα πιθανότητα σηματοδοτεί και γενικότερες εξελίξεις στο θέμα του ΟΤΕ.

Να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή στις 15.00.

Πηγή:Capital.gr
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

21 Δεκ 2007, 18:22

Τίποτα από όλα αυτά δεν με ξαφνιάζει.

Ήταν όλα αναμενόμενα και το έχω γράψει πολλές φορές.

Κάποιοι, λόγω κεκτημένης ταχύτητας από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, νόμισαν ότι έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα πολιτική αντιπαράθεση!!!

Και συνέχισαν τη λασπολογία και τη συκοφαντία εναντίον του Α.Βγενόπουλου, γιατί τον ταύτισαν...ποιος ξέρει με ποιον...

Καμία σχέση...

Ο κ.Βγενόπουλος από ότι φαίνεται πέτυχε αυτό που ήθελε και φυσικά δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει την αντιπαράθεση.

Ούτε είχε πρόθεση να διοικήσει τον ΟΤΕ ούτε τίποτα...

Μετοχικό Ακτιβισμό κάνει ο άνθρωπος, κάτι που λίγοι έχουν καταλάβει εδώ στην Ελλάδα γιατί ακούγοντας τη λέξη "ακτιβισμός" ο νους τους πάει στη Greenpeace και φαντάζονται ακτιβιστικές ενέργειες όπως αυτές που κρέμονται από τα φαλαινοθηρικά για να τα σταματήσουν...

Καμία σχέση!!!

Ο Μετοχικός Ακτιβισμός είναι πρώτα από όλα κερδοσκοπία!!!
Υγιής μεν, αλλά κερδοσκοπία!!!

Θα επαναλάβω πάντως ότι το γεγονός ότι τα βρήκαν δεν μειώνει τις ευθύνες του κ. Αλογοσκούφη για το γεγονός ότι δεν πήρε μέτρα πρόληψης, αλλά καταστολής.

Και ξέρεις κάτι Γιώργο μου;
Είμαστε τυχεροί που στη θέση του Α.Βγενόπουλου δεν ήταν κανένα μεγάλο διεθνές κερδοσκοπικό fund, από εκείνα που έχουν άπειρο ρευστό και εκατοντάδες άλλα θυγατρικά funds!

Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση θα είχε πιαστεί κυριολεκτικά "στον ύπνο" και θα μπορούσε κάλλιστα σήμερα να έχει χάσει τον ΟΤΕ...

Γιατί δεν θα αγόραζε μια εταιρεία το 20% για να τους ξυπνήσει.

Θα έβαζαν 5-6 εταιρείες να αγοράσουν από 10% η καθεμιά και θα εμφανιζόντουσαν ξαφνικά στη Γεν. Συνέλευση με σύνολο 60% των μετοχών!!!

Τότε να δούμε τι θα γινόταν...

Αυτός ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει εντελώς βεβαίως...

Όσο το δημόσιο δεν έχει στην κατοχή του το 51%, όλα μπορούν στο μέλλον να συμβούν...

μφχ
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

10 Απρ 2008, 17:18

Κεραυνοί Βγενόπουλου κατά Τσίπρα - Star

Σε μηνύσεις και προσφυγές κατά του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα και του Star Channel για το θέμα του ΟΤΕ προσφεύγει η MIG προκειμένου, όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Α. Βγενόπουλος, να αποκαταστήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της εταιρίας και των 52.000 εργαζομένων στον όμιλο MIG.

Η ανάμιξη του ονόματος της MIG σε πολιτικές αντιδικίες στερείται σοβαρότητας, ουσίας και ήθους, είπε ο κ. Βγενόπουλος, προσθέτοντας με έμφαση ότι η "αποκατάσταση της τιμής και της αξιοπρέπειας της εταιρείας και των 52.000 εργαζομένων της είναι υπεράνω οποιασδήποτε επιχειρηματικής σκοπιμότητας»

Ο κ. Βγενόπουλος έκανε αναφορά στην τηλεοπτική κάλυψη του γεγονότος της πώλησης του ΟΤΕ, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη στάση του σταθμού «Star» ο οποίος, όπως είπε, αν και μη ειδησηογραφικός, «έκανε σε μικρό χρονικό διάστημα 95 δυσφημιστικές αναφορές στην εταιρία μας υπονοώντας ότι τα χρήματα της εξαγοράς προήλθαν από την αλβανική μαφία».

Καταθέσαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη για 150.000.000 Ευρώ κατά του STAR CHANNEL για προφανείς λόγους, είπε ο κ. Βγενόπουλος και πρόσθεσε: "Το ποσόν που διεκδικούμε είναι ανάλογο του μεγέθους της εταιρείας μας και της οικονομικής ευρωστίας των ιδιοκτητών του καναλιού και θα το τεκμηριώσουμε και με νομολογία που έχουμε συλλέξει από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με παρεμφερή συστήματα Δικαίου".

Επιπροσθέτως δήλωσε ότι κατατέθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή αποζημίωσης κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.

"Καταθέσαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη κατά του κ. Α. Τσίπρα ο οποίος δεν έχει την προστασία της βουλευτικής ασυλίας. Εφόσον αυτά που είπε εναντίον μας δεν τα είπε με δόλο, ας κάνει έστω και τώρα μια αναλυτική εξέταση των γεγονότων και των στοιχείων που υπάρχουν και θα είναι πραγματικά μια πράξη πολιτικής ανδρείας να ανακαλέσει και να μας αποκαταστήσει", είπε ο κ. Βγενόπουλος

Με την αγωγή αποζημίωσης διεκδικούμε - πρόσθεσε - από τον κ. Α. Τσίπρα 1.000.000 Ευρώ, ποσό που δεσμευόμαστε να εισφέρουμε ως χορηγία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα στοχεύουμε - είπε ο κ. Βγενόπουλος - να δικασθούν ηθικά και όλοι αυτοί που σήμερα καλύπτονται από την βουλευτική ασυλία, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι πρόκειται περι κίνησης με έντονο συμβολισμό, που ουσιαστικά στρέφεται ηθικά εναντίον όλων όσοι είχαν την ίδια συμπεριφορά, απο οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και καλύπτονται απο τη βουλευτική ασυλία.

Ανατρέχοντας στο χρονικό της απόκτησης του ποσοσοτού της MIG στον ΟΤΕ και της πώλησής του στην Deutsche Telecom ο κ. Βγενόπουλος είπε πως αποφάσισε να μη στραφεί κατά της κυβέρνησης ενώπιον της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης, για την παράνομη τροπολογία του 20%. Παράλληλα, είπε ξεκινήσαμε την εύρεση αγοραστών στην Ευρώπη.

Πλειοδότης ήταν η Deutsche Telecom η οποία πλήρωσε premium έναντι της τιμής της μετοχής στο χρηματιστήριο- κάτι, όπως είπε- που για όσους γνωρίζουν από χρηματιστήριο είναι λογικό για όποιον αγοράζει μεγάλο πακέτο. Το premium ανήλθε στο 35% είπε ο κ. Βγενόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά άλλα σημαντικότερα premia που έχουν δοθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αναφορικά με την καταλογιζόμενη από αρκετά μέσα «προσυννεννόηση» με την Κυβέρνηση, ο κ. Βγενόπουλος διέψευσε την οποιαδήποτε επαφή- "έστω και τηλεφωνική"- με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας.

Ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε ικανοποιητική την επένδυση στον ΟΤΕ υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν ακόμη υψηλότερη, αν οι συνθήκες που επικρατούσαν στην αγορά ήταν καλύτερες.

**** Η ομιλία Α. Βγενόπουλου στη συνέντευξη τύπου

Σε Συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ο Αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε την προσφυγή της εταιρείας στην Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της τιμής και της αξιοπρέπειας της MIG και των 52.000 εργαζομένων της. Μεταξύ άλλων ο κ. Α. Βγενόπουλος ανέφερε και τα εξής:

« Η MIG, Ελληνική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος Ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος με 52.000 εργαζομένους στις ελεγχόμενες και εξαρτημένες από τον όμιλο επιχειρήσεις. Τον Ιούλιο του 2007 πραγματοποιήσαμε την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου στον κόσμο για ομοειδείς εταιρείες, συγκεντρώνοντας 5,2 δισεκατομμύρια Ευρώ (1,77 τρισεκατομμύρια δραχμές) με Αναδόχους-Συμβούλους την CITIGROUP, την DEUTSCHE BANK και την MERRILL LYNCH και υπό την εποπτεία και έγκριση της διαδικασίας από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η επιτυχία μας αυτή, πραγματικός θρίαμβος της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, απέσπασε διεθνή βραβεία και διακρίσεις και καλύφθηκε εκτενώς από όλα τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά στην Ελλάδα αντιμετωπίσθηκε με φθόνο και αντιζηλία από ένα μεγάλο τμήμα του οικονομικού κατεστημένου, αφού η προοπτική να γίνονται επενδύσεις με πραγματικά χρήματα χωρίς επιδοτήσεις, χάρες, συναλλαγές και εξαρτήσεις απειλεί την λειτουργία και την οικονομική του υπόσταση.

Η ευκαιρία να συκοφαντηθούμε ανηλεώς προέκυψε από την επένδυσή μας στον ΟΤΕ. Ως γνωστόν, επενδύσαμε 2,342 δις Ευρώ για να αποκτήσουμε σχεδόν το 20% της εταιρείας με αίτημα την μειοψηφική συμμετοχή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας βάσει των αρχών της διαφάνειας και της εταιρικής διακυβέρνησης. Τόσο η αγορά των μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου, μιας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας, όσο και το αίτημά μας για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ ήταν καθ΄όλα νόμιμα, διαφανή και συμβατά με την λειτουργία μιας ελεύθερης Ευρωπαϊκής αγοράς.

Ο κ. Υπουργός Οικονομίας ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου αρνήθηκε το αίτημά μας και θεώρησε την παρουσία μας στον ΟΤΕ μη συμβατή με την πολιτική της Κυβέρνησης που επιθυμούσε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με την συμμετοχή ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού. Μάλιστα, προώθησε την ψήφιση μιας τροπολογίας που φωτογραφικά στόχευε στο να μας εμποδίσει να υπερβούμε το 20% στον ΟΤΕ, μιας τροπολογίας παράνομης σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις διατάξεις περί ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε όλη αυτή την περίοδο ουδείς από την Αντιπολίτευση ή τους συνδικαλιστές του ΟΤΕ θεώρησε λογικό το αίτημα ενός μετόχου του 20% να εκπροσωπηθεί μειοψηφικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας!

Εν όψει αυτών των συνθηκών αποφασίσαμε να μην στραφούμε κατά του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας την ακύρωση της παράνομης τροπολογίας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια σεβόμενοι, έστω και διαφωνούντες, τις επιλογές της Κυβέρνησης που εκφράζει τη βούληση του Ελληνικού λαού. Παράλληλα ξεκινήσαμε την διαδικασία ευρέσεως αγοραστού για τις μετοχές μας στον ΟΤΕ αφού το σύνολο του πολιτικού κόσμου έκρινε ανεπιθύμητη την παρουσία μας. Η ταχύρυθμη διαδικασία που ακολουθήσαμε ανέδειξε σαν πλειοδότη την DEUTSCHE TELECOM AG με την οποία υπογράψαμε την ανακοινωθείσα σύμβαση.

Η τιμή διάθεσης που συμφωνήσαμε ήταν ουσιαστικά μεγαλύτερη από την τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό για την μεταβίβαση μεγάλου συγκεντρωμένου αριθμού μετοχών, άλλωστε και η Ελληνική νομοθεσία γι΄αυτό τον λόγο επιτρέπει όταν γίνεται μεταβίβαση μετοχών που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 5% μιας εταιρείας η τιμή να καθορίζεται ελευθέρως με οποιαδήποτε απόκλιση από την τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο.

Ουδεμία προσυνεννόηση με την Κυβέρνηση υπήρξε. Η τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κ. Υπουργό Οικονομίας παρουσία του κ. Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών και τριών συμβούλων τους έγινε στο Υπουργείο Οικονομίας στις 27 Νοεμβρίου 2007 και ουδεμία επαφή, έστω και τηλεφωνική, δεν υπήρξε έκτοτε, μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας με την DEUTSCHE TELECOM AG.

Η αναγγελία της αποεπένδυσής μας, που όλοι οι πολιτικοί την επιθυμούσαν, συνέπεσε με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής πολιτικής, για τον ΟΤΕ στην οποία αντιτίθεται σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Επακολούθησε η μεγαλύτερη και πιο άδικη συκοφαντική εκστρατεία που έχει γίνει ποτέ εναντίον εταιρείας με τη συμμετοχή πολιτικών, συνδικαλιστών και μέσων μαζικής ενημέρωσης και με δράσεις οφειλόμενες σε ορισμένες περιπτώσεις σε άγνοια και λαϊκίστικη προχειρότητα και σε άλλες σε δόλο. Σε κάθε περίπτωση όμως η ανάμιξη του ονόματος της MIG σε πολιτικές αντιδικίες στερείται σοβαρότητας, ουσίας και ήθους.

Παρακολουθήσαμε μαζί με το Πανελλήνιο επί πέντε ημέρες στην Βουλή και στα ΜΜΕ να λέγονται τα «μεσάζοντες που πήραμε μίζα», «υπόγειες διαδρομές βρώμικου χρήματος», «αγοράσανε και πουλήσανε αέρα», «να αποκαλυφθεί η απάτη», «να επέμβει ο Εισαγγελέας» και άλλα τέτοια γραφικά. Ορισμένα κανάλια, κατά σύμπτωση με την ίδια περίπου ιδιοκτησία, έπαιζαν επί δύο ώρες την ημέρα (!) το « μεγάλο σκάνδαλο».

Το STAR CHANNEL, μη ειδησεογραφικό κανάλι, έκανε σε μικρό χρονικό διάστημα 95 (!) δυσφημιστικές αναφορές στην εταιρεία μας και ανεκάλυψε μέχρι και ότι γίνονται έρευνες ότι τα χρήματα της MIG που επενδύθηκαν στον ΟΤΕ προέρχονται από την «Αλβανική μαφία» (!) και οι δημοσιογράφοι φώναζαν ενθουσιασμένοι «βρωμάει, βρωμάει»! Όλοι αυτοί που με δόλο ή αμέλεια μας δυσφημούσαν δεν πίστευαν ποτέ ότι θα μπορούσαμε να εναντιωθούμε σε ένα κατεστημένο σύστημα που εμφανίσθηκε τόσο συμπαγές, οργανωμένο και δυνατό διότι προφανώς δεν θα μας συνέφερε επιχειρηματικά. Όμως κάνανε λάθος διότι η αποκατάσταση της τιμής και της αξιοπρέπειας της MIG και των 52.000 εργαζομένων μας είναι υπεράνω οποιασδήποτε επιχειρηματικής σκοπιμότητας.

Έτσι, σήμερα ανακοινώνουμε ότι έχουμε προβεί στις εξής ενέργειες:

1. Καταθέσαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη κατά του κ. Α. Τσίπρα ο οποίος δεν έχει την προστασία της βουλευτικής ασυλίας. Εφόσον αυτά που είπε εναντίον μας δεν τα είπε με δόλο, ας κάνει έστω και τώρα μια αναλυτική εξέταση των γεγονότων και των στοιχείων που υπάρχουν και θα είναι πραγματικά μια πράξη πολιτικής ανδρείας να ανακαλέσει και να μας αποκαταστήσει. Με την αγωγή αποζημίωσης διεκδικούμε από τον κ. Α. Τσίπρα 1.000.000 Ευρώ, ποσό που δεσμευόμαστε να εισφέρουμε ως χορηγία στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα στοχεύουμε να δικασθούν ηθικά και όλοι αυτοί που σήμερα καλύπτονται από την βουλευτική ασυλία.

2. Καταθέσαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη για 150.000.000 Ευρώ κατά του STAR CHANNEL για προφανείς λόγους. Το ποσόν που διεκδικούμε είναι ανάλογο του μεγέθους της εταιρείας μας και της οικονομικής ευρωστίας των ιδιοκτητών του καναλιού και θα το τεκμηριώσουμε και με νομολογία που έχουμε συλλέξει από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με παρεμφερή συστήματα Δικαίου.

3. Κατανοώντας τον κοινωνικό ρόλο του λειτουργήματος των συνδικαλιστών του ΟΤΕ, τους καλούμε να επανεξετάσουν ως προς εμάς την θέση τους με σοβαρότητα, αντί να προσβάλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια της MIG και των 52.000 εργαζομένων μας.

Όλοι εμείς, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της MIG, έχουμε δουλέψει τίμια και σκληρά για πολλά χρόνια για να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο Ελληνικό επιχειρηματικό Όμιλο και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι΄αυτό. Αυτήν την υπερηφάνεια δεν θα επιτρέψουμε να την αμφισβητήσει κανείς, μα κανείς απολύτως, χωρίς να μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κόστος αντιπαράθεσης.

Πηγή:Euro2day.gr

.Edited By ENGLEZOS on 1207837174
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

10 Απρ 2008, 17:20

Προσωπικά εγκρίνω και επαυξάνω την κίνηση του Βγενόπουλου.

Δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν, μόνο παραπέμπω στη συζήτηση που έγινε πριν λίγο καιρό εδώ στο forum του ΣΕΔ...

Θα επαναλάβω αυτό που έχω τονίσει κατ" επανάληψη εδώ και αρκετά χρόνια:
Ο Βγενόπουλος είναι ο μόνος μεγαλοεπενδυτής που κάνει στην Ελλάδα πραγματικό ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ.
Ήταν άλλωστε και ο πρώτος διδάξας με την υπόθεση Παυλίδη

Αν υπήρχαν στη χώρα μας καμιά δεκαριά Βγενόπουλοι θα ήταν όλα πολύ διαφορετικά...

Φιλικά
Μπάμπης Εγγλέζος
Υ.Γ.Η ΕΕ ακόμα μας κυνηγάει για τη ρύθμιση Αλογοσκούφη στον ΟΤΕ και ας τα βρήκανε με το Βγενόπουλο
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

11 Απρ 2008, 10:49

Ποιοι και γιατί φοβούνται τον Βγενόπουλο;

Σήμερα δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό. Θα ασχοληθούμε κι εμείς «πολιτικά» με τον... εχθρό της Δημοκρατίας. Τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε μήπως τελικά είναι ο 666, ο ίδιος ο Αντίχρηστος. Αλλά μάλλον δεν είναι, αλλιώς θα είχε έγκαιρα επαναστατήσει και η... Εκκλησία.

Πρέπει να είναι όμως... όλα τα υπόλοιπα. Αλλιώς γιατί είναι (σχεδόν) όλοι εναντίον του;

Η κυβέρνηση έκανε νόμο εξαιτίας του (με ισχύ πριν από την ψήφισή του από τη Βουλή!) επειδή αγόρασε το 20% του ΟΤΕ. Και τώρα, λίγους μήνες αργότερα, σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι είναι κάτι μεταξύ πράκτορα της κυβερνητικής παράταξης και απατεώνα, επειδή… πούλησε το μερίδιο στον ΟΤΕ.

Κι όλα αυτά ενώ επί χρόνια οι -ισχυρότατοι- επιχειρηματικοί του αντίπαλοι τον έχουν κυριολεκτικά «λούσει» (ανεπισήμως βέβαια) με διαφόρων ειδών χαρακτηρισμούς, καταφέρνοντας έτσι να του προσδώσουν... μυθικές διαστάσεις.

Ας δούμε όμως τα μέχρι τώρα... σκάνδαλά του:

1. Έκανε τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίων που έγινε ποτέ στη χώρα μας, κυρίως με την εισαγωγή ξένων κεφαλαίων. Μέγα σκάνδαλο για μέρος του επιχειρηματικού κατεστημένου.

2. Στη συνέχεια έφτιαξε τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας. Δεύτερο σκάνδαλο για το επιχειρηματικό κατεστημένο.

3. Τόλμησε χωρίς να πάρει... άδεια απ το γκουβέρνο να αγοράσει σεβαστό ποσοστό του ΟΤΕ. Κι έσπασε ένα μεγάλο... «ταμπού», για να βρει όμως λίαν συντόμως... μιμητές στην περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Λίαν επικίνδυνη ατραπός για το πολιτικό κατεστημένο.

Χθες ο «ακατονόμαστος» έκανε ένα ακόμη τόλμημα.

Τόλμησε να πει το... αυτονόητο: «Ουδείς δικαιούται να μας αποκαλεί απατεώνες ανενόχλητος και χωρίς κανένα στοιχείο», επικαλούμενος στην ουσία μια αρχή της ευνομούμενης λειτουργούσας Δημοκρατίας.

Η οποία προϋποθέτει, παρότι μάλλον κοντεύουμε να το ξεχάσουμε, ότι ΟΛΟΙ είναι ίσοι απέναντι στους νόμους.

Ο Βγενόπουλος απλώς αποφάσισε να κάνει κάτι γι" αυτό.

Κι όμως, ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μιλώντας για «ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου», ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κινδύνους στη λειτουργία της Δημοκρατίας και της αντιπολιτευτικής κριτικής!

Συμπέρασμα: Το να λες κάποιον δημοσίως αεριτζή και απατεώνα, χωρίς να έχεις οποιοδήποτε στοιχείο, για μας τους κοινούς θνητούς αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία στην περίπτωση μάλιστα που αφορά σε ανώνυμες εταιρίες σχεδόν πάντα καταλήγει στα δικαστήρια.

Αν όμως το ίδιο λεχθεί από στόμα πολιτικού, αυτόματα καθίσταται... «πολιτικός λόγος», σοβαρή αντιπολιτευτική κριτική (!) άνευ συνεπειών και κυρώσεων.

Ίσως γι" αυτόν τον λόγο αρκετοί πολιτικοί κραυγάζουν και τσακώνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα νυχθημερόν. Εξασκούν τον -κατ" αυτούς- σύγχρονο πολιτικό λόγο, κατηγορώντας αλλήλους κι όποιον μπλεχτεί στα πόδια τους για σκάνδαλα και λαμογιές.

Κατά κανόνα βεβαίως, χωρίς στοιχεία και ονόματα. Αυτά υποτίθεται τα καταλαβαίνει μόνος του ο... κυρίαρχος λαός.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και χθες ουδείς πολιτικός ή άλλος είπε στα media: "Εμείς έχουμε στοιχεία και θα πάμε στο δικαστήριο".

Για τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία μίλησαν θεωρητικώς, καυτηριάζοντας το... θράσος του Βγενόπουλου και της MIG, που δεν θελουν να αποκαλούνται απατεώνες!

Το θέμα όμως είναι αλλού. Γιατί εξανέστησαν γενικώς οι πολιτικοί μας, μια και μόνον ο κ. Τσίπρας «ατύχησε», έστω συμβολικά, ως μη έχων την περιβόητη πλέον βουλευτική ασυλία;

Πρόκειται απλώς για «συναδελφική αλληλεγγύη»; Μάλλον όχι, αλλού φαίνεται να είναι το θέμα.

Διότι, όπως στην περίπτωση του Τ.Τ. η MIG βρήκε μιμητές (έναν ή και... περισσότερους, μη γελιόμαστε), έτσι γενικότερα, άπαξ και ανοίξει ένας δρόμος, πολλοί μπορούν να διαβούν σε αυτόν.

Το σπάσιμο των «ταμπού» είναι αυτό που τους τρομάζει.

Κι ότι ο Βγενόπουλος, όντας ανταγωνιστικός στο επιχειρείν, σπάει την εγγενή "αδράνεια" ενός επί χρόνια βολεμένου και πολύ σφιχτά δεμένου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου. Το οποίο, αρκούντως γηρασμένο και χορτασμένο στις κορυφές του, αν μπορούσε θα σταματούσε όχι απλώς τις εξελίξεις, τις αλλαγές, αλλά κι αυτό το ρολόι του χρόνου.

Υ.Γ.: Μας εντυπωσιάζει ότι στην περίπτωση της Marfin έχουμε έναν επιχειρηματικό - χρηματοοικονομικό όμιλο που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια χωρίς κανένα απολύτως αλισβερίσι με το Δημόσιο. Ούτε κρατικές προμήθειες, ούτε κρατικές δουλειές, ούτε καν κερδισμένοι διαγωνισμοί εξαγοράς κρατικών εταιριών ή τραπεζών. Τίποτε.

Βρε, μήπως είναι απατεώνες; Ναρκέμποροι; Μαφιόζοι;

Γιατί αλλιώς πώς και δεν έγιναν (κατά... Καραμανλή) νταβατζήδες;

Euro2day.gr
Στήλη:Χαμαιλέων
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες