Άβαταρ μέλους
SED
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 480
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 01:44
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία: Ιστοσελίδα

01 Οκτ 2003, 20:04

Κεφαλαιαγορά: Πρόστιμα 6 εκ. ευρώ για InformaticsΤην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 6.025.000 ευρώ στους κ.κ. Αντώνη Παπαδόπουλο, Χρήστο Παπαδόπουλο, Σπυρίδωνα Βεργέτη, (βασικούς μετόχους της Sex Form) Θωμά Λαναρά και στις εταιρίες Sex Form, Κλωστήρια Ναούσης, Βιολάν, Κλωστήρια Ροδόπης, Λαντέκ, Διαχείρισης Αστικών Επενδύσεων, ΑΛΝΤΕΜΑΡ ΑΞΤΕ, Hellas Finance ΑΕΛΔΕ και Ολυμπιακή Κλωστοϋφαντουργία για παράβαση του άρθρου 72 παρ. 2 του ν. 1969/91 επί συναλλαγών στη μετοχή της Informatics κατά το διάστημα 13.8.02 έως 30.9.02 ενέκρινε η Κεφαλαιαγορά.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να απευθυνθεί προς τον εισαγγελέα για όλους όσοι εμπλέκονται στην παράβαση του άρθρου 72.

Από τον έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προέκυψε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα η μετοχή της Informatics σημείωσε μεγάλη και απότομη άνοδο της τιμής της από τα 1,78 ευρώ στα 5,22 ευρώ (+193,26%), καθώς και του όγκου συναλλαγών (+2.636%) σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η τιμή και η εμπορευσιμότητα της μετοχής διαμορφωνόταν από τα παραπάνω φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία πραγματοποιούσαν συναλλαγές μέσω πολλών χρηματιστηριακών εταιριών με την χρήση 54 διαφορετικών κωδικών, ενώ σημαντικό ποσοστό του συνολικού όγκου συναλλαγών πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους.

Να σημειωθεί ότι όλα τα ανωτέρω πρόσωπα ήταν πελάτες της Hellas Finance ΑΕΛΔΕ και σύμφωνα με τα στοιχεία του ελέγχου λειτουργούσαν συντονισμένα και κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ τους. Ειδικότερα πραγματοποίησαν κατά την περίοδο ελέγχου περίπου το ήμισυ των συναλλαγών της περιόδου και με την τεχνητή διόγκωση της τιμής αποκόμισαν συνολικά κέρδη περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί επίσης ότι κατά την περίοδο που ελέγχθηκαν οι συναλλαγές της Informatics δεν συνέτρεχε κάποιο εταιρικό γεγονός, το οποίο να δικαιολογεί τη μεγάλη άνοδο της τιμής.

Συγκεκριμένα κατά την περίοδο 13.8.02 - 30.9.02 οι ανωτέρω επενδυτές συμμετείχαν στις συναλλαγές της Informatics με ποσοστό 50% στο συνολικό όγκο αγορών και 44% στο συνολικό όγκο πωλήσεων. Χωρίς να υπολογίζονται οι συναλλαγές που αφορούν πακέτα μετοχών, τα παραπάνω φυσικά και νομικά πρόσωπα διακίνησαν μεταξύ τους κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα το 22% του συνόλου των μετοχών της Informatics.

Οι συναλλαγές αυτές συνέβαλλαν στην αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής λόγω της εντύπωσης που δημιουργούσαν στο ευρύ επενδυτικό κοινό και στην άνοδο της τιμής, λόγω της ανοδικής επίδρασης που είχαν στην τιμή οι συναλλαγές αυτές.

Ότι οι συναλλαγές αυτές ήταν προσυνεννοημένες και κατά συνέπεια προϊόν μεθόδευσης και καταστρατήγησης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, προκύπτει, όπως αναφέρει η Κεφαλαιαγορά από τις συστηματικές ανταλλαγές μετοχών μεταξύ των ανωτέρω επενδυτών, από τον τρόπο που έδιναν τις εντολές προς εκτέλεση συναλλαγών και από τα στοιχεία των μαγνητοφωνημένων εντολών και των χρηματικών δοσοληψιών που αντλήθηκαν από χρηματιστηριακές εταιρίες.

Ταυτόχρονα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα διαμόρφωναν συστηματικά και την τιμή κλεισίματος της Ιnformatics, καθώς στις περισσότερες συνεδριάσεις της περιόδου ελέγχου, συμμετείχαν συνολικά με σημαντικά ποσοστά στον όγκο συναλλαγών που διαμόρφωνε την τιμή κλεισίματος.

Σημειώνεται, επισημαίνει η Κεφαλαιαγορά, ότι οι χρηματιστηριακές εταιρίες ΚΥΚΛΟΣ, ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΑΧΟΝ και ΣΑΡΡΟΣ αρνήθηκαν -σε αντίθεση με άλλες ΑΧΕ στις οποίες επεκτάθηκε η έρευνα- να προσκομίσουν τα μαγνητοφωνημένα στοιχεία των εντολών που δέχονταν από τους πελάτες, παρακωλύοντας έτσι την άσκηση εποπτείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά παράβαση του άρθρου 76 παρ. 13 του ν.1969/9.

Αναλυτικά το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επιβολή των εξής προστίμων:

* 1.400.000 ευρώ στην Hellas Finance ΑΕΛΔΕ

* 1.000.000 ευρώ στον κ. Αντώνη Παπαδόπουλο

* 250.000 ευρώ στον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο

* 250.000 ευρώ στον κ. Σπυρίδωνα Βεργέτη

* 500.000 ευρώ στον κ. Θωμά Λαναρά

* 1.000.000 ευρώ στην Sex Form

* 100.000 ευρώ στην Κλωστήρια Ναούσης

* 400.000 ευρώ ΒΙΟΛΑΝ

* 100.000 ευρώ Κλωστήρια Ροδόπης

* 100.000 ευρώ στην ΛΑΝΤΕΚ

* 360.000 ευρώ στην Διαχείρισης Αστικών Επενδύσεων

* 65.000 ευρώ στην ΑΛΝΤΕΜΑΡ ΑΞΤΕ

* 100.000 ευρώ στην Ολυμπιακή Κλωστοϋφαντουργία

* 250.000 ευρώ στην ΣΑΡΡΟΣ ΑΧΕ

* 50.000 ευρώ στην ΑΧΟΝ ΑΧΕ

* 50.000 ευρώ στην ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ

* 50.000 ευρώ στην ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-ΣΕΔ

gem2004
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 27 Μαρ 2002, 22:37
Επικοινωνία: Ιστοσελίδα

02 Οκτ 2003, 00:21

Η εντυπωσιακή επιβολή προστίμων για μία μετοχή, που ακόμα και κάθε περαστικός από την οδό Σοφοκλέους γνώριζε το παιχνίδι, ίσως δείχνει μία αλλαγή κατεύθυνσης όπου κάποτε θα έλθει η στιγμή να μειωθούν τα παιχνίδια των λόμπι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο, που ενώ πιστεύω ότι βρίσκομαι κοντά στα τεκταινόμενα μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.

[quote0]Σημειώνεται, επισημαίνει η Κεφαλαιαγορά, ότι οι χρηματιστηριακές εταιρίες ΚΥΚΛΟΣ, ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΑΧΟΝ και ΣΑΡΡΟΣ αρνήθηκαν -σε αντίθεση με άλλες ΑΧΕ στις οποίες επεκτάθηκε η έρευνα- να προσκομίσουν τα μαγνητοφωνημένα στοιχεία των εντολών που δέχονταν από τους πελάτες, παρακωλύοντας έτσι την άσκηση εποπτείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά παράβαση του άρθρου 76 παρ. 13 του ν.1969/9.[/quote0]

Γιατί άραγε δεν κλείνουν τις Χρηματιστηριακές που αρνούνται να προσκομίσουν τις μαγνητοφωνημένες εντολές; Μήπως δεν υπάρχουν οι εντολές; Πως μπορεί κάποιος από εμάς να εμπιστευθεί μία Χρηματιστηριακή που αρνείται να προσκομίσει ουσιώδη στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς; Και τι πρόστιμο είναι αυτό των 50.000 Ευρώ που αντιστοιχεί σε μερικών ωρών προμήθειες;

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω την επίσημη ανακοίνωση στο site της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οπότε βασίζομαι στην ακρίβεια των δημοσιογράφων. Μήπως η εταιρική διακυβέρνηση πρέπει να ξεκινάει από την κορυφή;
Γιώργος Μάρκοβιτς\r\nhttp://tinyurl.com/6xy3man

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

02 Οκτ 2003, 12:27

Αγαπητέ Γιώργο

Έχεις απόλυτο δίκιο για τις ΑΧΕ που δεν προσκομίζουν τις μαγνητοφωνημένες εντολές.
Θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Κ. και αν είναι έτσι τα πράγματα, (που μάλλον έτσι είναι) θα γίνει παρέμβαση από τον ΣΕΔ, αν χρειαστεί και ανοιχτή επιστολή.

Φιλικά
Χ.Ε.
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

A45
Δημοσιεύσεις: 873
Εγγραφή: 28 Φεβ 2002, 06:02
Τοποθεσία: ATHENS

04 Οκτ 2003, 02:41

Αγαπητοί φίλοι,

2 μόνο παρατηρήσεις στην απόφαση αυτή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Οπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Γιώργος,η συγκεκριμένη μετοχή ηταν η κατ"εξοχήν "παιχνιδιάρα" μετοχή του Χ.Α.,και φυσικά οχι μόνον για την συγκεκριμένη περίοδο που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα πρόστιμα που επεβλήθησαν μόνον σαν "χαιδεμα" προς τους εμπλεκομένους μπορούν να χαρακτηρισθούν,αν υπολογίσει κανείς τα κέρδη που αποκόμισαν απο το παιχνίδι αυτό.

Τέλος,μου προξενεί για ακόμα μια φορά κατάπληξη η βραδυπορία που επέδειξε ως συνήθως η Επιτροπή για να ανακαλύψει την απάτη,ΝΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ,και να επιβάλλει πρόστιμα.Αν αυτό οφείλεται και στην άρνηση χρηματιστηριακών εταιρειών να συνδράμουν στην έρευνα,τότε αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει κράτος,θεσμοί,κλπ.Αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει να παει ο ΣΔΟΕ για έλεγχο σε μια εταιρεία και οι υπεύθυνοι να αρνηθούν να δώσουν τα βιβλία για έλεγχο?

Το αποκορύφωμα της ασυδοσίας : Ο πολύς κ.Λαναράς διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και απειλεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη.......Εδώ γελάνε.......

Φιλικά

Α.Α.

Άβαταρ μέλους
ABY1892
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 05:48
Τοποθεσία: Περαία
Επικοινωνία: Ιστοσελίδα

04 Οκτ 2003, 10:22

Αγαπητοί φίλοι,

στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα πράγματα που προσωπικά με ενόχλησαν. Απλά θα τα αναφέρω με επιφύλαξη, περιμένοντας τη συνέχεια απο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αν βέβαια δεν υπάρξει συνέχεια τότε θα μιλάμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Ουσιαστικά τα πρόστιμα έπεσαν βαριά σε 2-3 άτομα (που παρεπιμπτόντως είναι μεγαλοtraders πχ Μανόλης Μητσοτάκης (Hellas finance), Θωμάς Λαναράς αλλά ανήκουν και στη ΝΔ) και χαρίστηκαν σε άλλους που ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ (πχ Γιάννης Γούμενος (Βορειοελλαδική) που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ).

Η υπόθεση αφορά την Ινφορμάτικς όπου έγινε παιγχνίδι κυρίως απο τον Μανόλο. Κύριοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο Μανόλο έχει εμπλακεί πρόσφατα και στον ΟΛΘ Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, εισηγμένη εταιρία στο ΧΑ το διάγραμμα της οποίας σας παραθέτω
[img0]http://cgi.sed.gr/images/olth.png[/img0]
Αύξηση απο το 2,83 (στίς 12-3-2003) στο 8,96 (στίς 5-8-2003) δηλαδή άνοδος 216,6 % σε λιγότερο απο 5 μήνες.

Εδώ δεν συντρέχουν λόγοι για να ψάξετε; Η μήπως επειδή είναι κρατική υπόθεση δεν συμφέρει. Με την ΕΥΔΑΠ τι έχει γίνει; Με τη ΓΕΝΑΚ τι έχει γίνει; Με την ΕΛΛ τι έχει γίνει; Με την ΕTBA τι έχει γίνει; Να συνεχίσω να ρωτάω;
Δεν νομίζω οτι χρειάζεται. Ειναι τόσο εξώφθαλμα όλα αυτά.

Να κάνω και μιά ακόμη ερώτηση. Οταν το ΧΑ γκρεμοτσακίζονταν, μπορείτε να μου πείτε πόσο επι τοις εκατό ήταν ο τζίρος που έκανε μόνο ο trader Θωμάς Λαναράς; Ηταν ή δεν ήταν 20-30% επι του συνολικού τζίρου του ΧΑ; Τότε γιατί δεν επενέβαινε η Ε.Κ. Μήπως έσωζε τότε το ΧΑ απο κατάρρευση, και αυτό βόλευε;

Οι traders ειναι αυτοί που δίνουν ρευστότητα στο σύστημα. Χωρίς αυτούς δυστυχώς δεν υπάρχει σύστημα!!!
Οι θεσμοί υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Οχι όμως επιλεκτικά και κατά το δοκούν. Αυτό είναι που απομένει να αποδείξετε.
Παπαδάκης Κώστας

Άβαταρ μέλους
SED
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 480
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 01:44
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία: Ιστοσελίδα

07 Οκτ 2003, 10:38

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-(Σ.Ε.Δ)

Website: www.sed.gr
E-mail: [email]info@sed.gr[/email]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

¶ρθρο του Προέδρου του ΣΕΔ κ. Χαρ.Εγγλέζου δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη 7-10-2003 στο Euro2day, σχετικό με τις πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με την άρνηση 4 ΑΧΕ να προσκομίσουν τις μαγνητοφωνημένες εντολές συναλλαγών.

[url=http://www.euro2day.gr/articles/38498/]http://www.euro2day.gr/articles/38498/[/url]
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-ΣΕΔ

Άβαταρ μέλους
SED
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 480
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 01:44
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία: Ιστοσελίδα

25 Οκτ 2003, 10:33

Η απάντηση της ΣΑΡΡΟΣ ΑΧΕ στο άρθρο του Προέδρου του ΣΕΔ έχει ως εξής:

Κε Εγγλέζο,

Την 7.10.2003 δημοσιεύτηκε στο site Euro2day.gr άρθρο σας με τίτλο "Μείζον θέμα η άρνηση συνεργασίας 4 Α.Χ.Ε. με Ε.Κ.". Στο κείμενο αυτό σχολιάζοντας την υπόθεση των επιβληθέντων σε διάφορα πρόσωπα προστίμων για συναλλαγές επί μετοχών της εταιρείας Informatics, αναφέρεστε ονομαστικά στην εταιρεία μας
( και σε τρεις άλλες χρηματιστηριακές εταιρείες ) προκειμένου να καταφερθείτε σε βάρος μας με χαρακτηρισμούς άκρως δυσφημηστικούς.
Σταχυολογούμε εκφράσεις όπως "αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την αρμόδια εποπτική αρχή", το πρόστιμο "δεν μπορεί να θεωρηθεί με κανέναν τρόπο
αντίστοιχο με το μέγεθος της πράξης τους", η συμπεριφορά τους θέτει "μείζον ζήτημα "ηθικής" τάξεως", "παρόμοιες συμπεριφορές ... πρέπει να αντιμετωπίζονται αμείλικτα ... δηλαδή με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας..",
"επαγγελματίες ... με πλήρη αδιαφορία για οποιαδήποτε έννοια δεοντολογίας" κλπ. Εν κατακλείδι δε, περιέχει το κείμενο αυτό μία έμμεση πλην αρκετά σαφή
για τους οξυδερκείς αναγνώστες σας παρότρυνση προς τους επενδυτές, "τον κορμό της πελατείας οποιασδήποτε εταιρείας του χώρου", να διακόψουν τη συνεργασία τους με τις εν λόγω εταιρείες-παρίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η δική μας.

Και αν για το πρώτο παραπάνω απόσπασμα που παραθέτουμε ("αρνήθηκαν να συνεργαστούν") θα μπορούσατε να έχετε τη δικαιολογία της σχετικής αναφοράς στην εκδοθείσα ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η συνέχεια με την πρωτοφανή και αχαρακτήριστη επίθεση σε βάρος της εταιρείας μας και την
εμφανή διάθεση να υπερακοντίσετε, αποτελεί προφανές αποτέλεσμα αμετροέπειας, έλλειψης γνώσης των πραγματικών περιστατικών της συγκεκριμένης υπόθεσης ή μη και δόλου για την πρόκληση βλάβης στις εν λόγω χρηματιστηριακές εταιρείες - μεταξύ των οποίων και η δική μας - που είχαν το "προνόμιο" να εμπλακούν σε
αυτή την υπόθεση επειδή εκτέλεσαν εντολές πελατών τους.

Χωρίς πρόθεση αντιδικίας μαζί σας, σας γνωρίζουμε ότι εμείς θέσαμε στην διάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όλες εκείνες τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που αφορούσαν χρηματιστηριακές εντολές, αρνούμενοι ταυτόχρονα να χορηγήσουμε άλλες άσχετες προσωπικές συνομιλίες που είχαν εκ παραδρομής καταγραφεί και που το απόρρητό τους προστατεύεται από το νόμο και το Σύνταγμα της χώρας μας και περαιτέρω σας καλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια καθώς και να απόσχετε στο μέλλον από την δημοσίευση τέτοιου είδους
κειμένων, καθ" όσον όλες οι κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα καταρρεύσουν στα δικαστήρια όπου θα προσφύγουμε μόλις θα έχουμε το νόμιμο προς τούτο δικαίωμα.

SARROS SECURITIES inc
Sofokleous 2, 105-59 Athens
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-ΣΕΔ

Άβαταρ μέλους
SED
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 480
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 01:44
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία: Ιστοσελίδα

25 Οκτ 2003, 10:43

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-(Σ.Ε.Δ)

Website: www.sed.gr
E-mail: [email]info@sed.gr[/email]

Προς την SARROS SECURITIES inc
Κοινοποίηση:
Καθ. κ. Στ. Θωμαδάκης Πρόεδρος Ε.Κ.
Δρ. Παν.Αλεξάκης Πρόεδρος Χ.Α.

Αθήνα 24-10-2003

Κύριοι

Σας ενημερώνουμε ότι για λόγους δεοντολογίας η απάντηση σας στο άρθρο του
Προέδρου του ΣΕΔ, το οποίο δημοσιεύθηκε στο δημοσιογραφικό site Euro2day,
είναι ήδη αναρτημένη, μαζί με το άρθρο, στο γραπτό Forum του ΣΕΔ "Επενδυτική
Γωνιά" και στο υπό-forum "Ελεύθερη ¶ποψη", χωρίς κανένα δικό μας σχολιασμό.

Στο Forum βεβαίως συμμετέχουν εκατοντάδες απλοί επενδυτές και μερικοί
επέλεξαν να σχολιάσουν το άρθρο και την απάντηση.
Εάν επιθυμείτε να απαντήσετε σε κάποια σχόλια των απλών επενδυτών μπορούμε
να σας δώσουμε κωδικό με το όνομα της εταιρίας σας.

Το θέμα το οποίο δημιουργήθηκε θα απασχολήσει το Δ.Σ. του Συνδέσμου το οποίο
θα γίνει στις 5-11-2003 ώρα 18.30 και θα είναι ανοιχτό να το παρακολουθήσει
όποιος επιθυμεί μέσω Διαδικτύου.
Με νεώτερη ανακοίνωση θα υπάρξουν οδηγίες, για την παρακολούθηση του Δ.Σ.
μέσω Διαδικτύου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔ

Ο Πρόεδρος.....................Ο Γεν.Γραμματέας
Χαρ.Εγγλέζος....................Δημ.ΓονιδάκηςEdited By SED on 1067068271
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-ΣΕΔ

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

30 Ιουν 2004, 12:17

ΟΛΥΜΠΙΑ: Γιατί πουλήσαμε μετοχές ΙΝΦΟΜ (update)Σοβαρά προβλήματα σκιάζουν πλέον τις σχέσεις των βασικών μετόχων της Informatics με την ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις των δύο εταιριών με αφορμή πωλήσεις μετοχών της εισηγμένης.

Mε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τρίτης, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι "διατηρώντας τις ισχύουσες διατάξεις, αλλά και τους όρους της σύμβασης που έχει συνάψει με τους πελάτες της, υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε ρευστοποίηση μετοχών Informatics ΑΕ πελατών της, οι οποίοι είχαν χρεωστικούς λογαριασμούς και αδυνατούσαν να τους καλύψουν".

Νωρίτερα, οι βασικοί μέτοχοι της Informatics έστειλαν επιστολή στο ΧΑ με την οποία γνωστοποιούσαν ότι η μείωση του ποσοστού συμμετοχής τους στην ίδια την εταιρία έγινε μετά από αθρόες πωλήσεις μετοχών από την Ολυμπία ΑΧΕΠΕΥ, οι οποίες έγιναν χωρίς τη δική τους συγκατάθεση.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση προς το ΧΑ, ο Κοντοδήμος Γεώργιος, μέλος του δ.σ. της Informatics, γνωστοποιεί ότι στις 28.06.2004 προέβη σε πώληση μετοχών της εταιρίας, συνολικής αξίας 618.526 ευρώ, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής του επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας να κατέλθει από 16,669% σε 11,986%, με αντίστοιχη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής του επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

* Η ανακοίνωση της Informatics:

"ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε.: Ανακοίνωση σχετική με την πτώση της τιμής σε νέα κατώτατα χαμηλά επίπεδα

Σύμφωνα με ενημερωτική επιστολή βασικών μετόχων της εταιρίας μας, η σημαντική διαφοροποίηση του ποσοστού συμμετοχής τους στην εταιρία, η οποία έλαβε χώρα στις συνεδριάσεις του ΧΑΑ των 24, 25 και 28/6/2004 και συμπαρέσυρε την τιμή της μετοχής σε νέα κατώτατα χαμηλά επίπεδα, οφειλόταν σε αθρόες πωλήσεις μετοχών τους από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ, οι οποίες έγιναν χωρίς τη δική τους εντολή και συγκατάθεση".

* Η ανακοίνωση της ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ
"Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την πώληση μέσω της εταιρίας μας ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ, μετοχών της Informatics ΑΕ, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:

Η εταιρία μας διατηρώντας τις ισχύουσες διατάξεις, αλλά και τους όρους της σύμβασης που έχει συνάψει με τους πελάτες της, υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε ρευστοποίηση μετοχών Informatics ΑΕ πελατών της, οι οποίοι είχαν χρεωστικούς λογαριασμούς και αδυνατούσαν να τους καλύψουν".

(29/06/04 - 19:51)
Euro2dayEdited By ENGLEZOS on 1088587151
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

01 Ιούλ 2004, 20:34

ΙΝΦΟΜ: ”Ολη η αλήθεια για ΟΛΥΜΠΙΑ - μετοχή”Αναλυτική απάντηση - ανακοίνωση με 8 σημεία εξέδωσαν οι βασικοί μέτοχοι της Informatics, σχολιάζοντας τόσο την ανακοίνωση της ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ για την πώληση των μετοχών τους όσο και τη σημαντικότατη υποχώρηση της μετοχής κατά 52% σε 4 συνεδριάσεις.

Η ανακοίνωση της Informatics

Η Informatics σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αφορούν ανακοίνωση της Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ σχετικά με τις άτακτες πωλήσεις που κατήγγειλαν βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, που είχαν σαν συνέπεια τη μείωση της αξίας της μετοχής της εταιρίας κατά 52% σε τέσσερις συνεδριάσεις, θέλει να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ότι μετά από διαλογική συζήτηση κατά την Τακτική Γ.Σ. της 30/6/2004, οι άμεσα θιγόμενοι μέτοχοι δήλωσαν τα ακόλουθα:

1) Διατηρούν συνεργασία με την Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ από τον Σεπτέμβριο του 2003, όταν οι βασικοί μέτοχοι μετά την κάλυψη στην Α.Μ.Κ. της εταιρείας επιπλέον των αναλογούντων σε αυτούς μεριδίων και των αδιαθέτων δικαιωμάτων προς 2,2 ευρώ ανά μετοχή και ύστερα από πρότασή της ΑΧΕΠΕΥ για παροχή πίστωσης 30 ημερών σε αυτούς για τη διενέργεια συναλλαγών.

2) Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας υπήρξαν συνεπέστατοι σχετικά με το κλείσιμο των υπολοίπων τους μέσα στα προσυμφωνημένα πλαίσια που τους είχαν προταθεί (30 ημέρες).

3) Η Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ τους είχε πολλές φορές παράσχει πολύ μεγαλύτερη πίστωση από την υφιστάμενη κατά την 24/6/2004 χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα αποπληρωμής, ενώ πολλές φορές τους είχε προταθεί να χρησιμοποιήσουν ακόμη μεγαλύτερη.

4) Κατά την 24/6/2004 όπου η Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ πραγματοποίησε αυθαίρετα πωλήσεις στο limit down, όπως και την 25/6 που το επανέλαβε, οι κωδικοί τους ήταν χρεωμένοι στο μέσον σχεδόν του συμφωνημένου χρόνου αποπληρωμής τους των 30 ημερών και κανένας δεν παρουσίαζε χρεωστικό υπόλοιπο μεγαλύτερο της αξίας του χαρτοφυλακίου τους (κόκκινο), αφού αντιθέτως οι κωδικοί αυτοί είχαν υπερκάλυψη του χρεωστικού τους υπολοίπου από το χαρτοφυλάκιο κατά 166%, 143% και 173%.

5) Κατά την 24/6/2004 και ενώ ο ένας από τους μετόχους και Δ/νων Σύμβουλος απουσίαζε εκτός Ελλάδος για υποθέσεις της εταιρείας, γεγονός που τελούσε εν γνώσει των στελεχών της Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ και χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση προς αυτόν ή τους υπολοίπους μετόχους, η Ολυμπία αιφνιδιαστικά, αυθαίρετα και σε αντίθεση με την πρακτική που τηρούνταν στις μεταξύ τους συναλλαγές της πιστώσεως των 30 ημερών, προέβη σε πωλήσεις των μετοχών του χαρτοφυλακίου τους πιέζοντας την τιμή κλεισίματος στο κατώτατο επιτρεπτό της ημέρας, πράγμα που επανέλαβε και στις επόμενες συνεδριάσεις απαξιώνοντας καθημερινά στο κατώτατο επιτρεπτό τη μετοχή της εταιρείας, δημιουργώντας πανικό και χωρίς ποτέ να έχει ζητήσει την εξόφληση οποιουδήποτε χρεωστικού υπόλοιπου.

6) Διαπίστωσαν ότι κατά τις επίμαχες συνεδριάσεις, η Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ ακολούθησε πρακτικές που δημιουργούν ερωτηματικά για το κίνητρό τους και που πρέπει να διερευνηθούν, διενεργώντας αυθαίρετες αγοραπωλησίες των μετοχών τους.

7) Δήλωσαν ότι όπως προκύπτει από τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις, στις μετοχές τους που πουλήθηκαν με τον ως άνω τρόπο από την Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ αναλογεί μέρισμα μεγαλύτερο του 10% της αξίας τους, που οι μέτοχοι το απώλεσαν.

8) Δήλωσαν ότι θα ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο για την πλήρη αποκατάστασή τους, την αποκατάσταση της φήμης τους και την αποκατάσταση τόσο της τιμής της μετοχής αλλά και της κλονισμένης εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού στη μετοχή.

(01/07/04 - 14:12)
Euro2day.gr
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες