A45
Δημοσιεύσεις: 873
Εγγραφή: 28 Φεβ 2002, 06:02
Τοποθεσία: ATHENS

15 Αύγ 2005, 18:55

Κατ" αρχάς,σε καμμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης,ελεύθερη και προπάντος φιλική συζήτηση κάνουμε....ούτε θέμα αυτοπροβολής κανενός.Δεν είμαστε μικρά παιδιά.....

Εγώ βλέπω το εξής : ακόμα και οι λεγόμενοι επαγγελματίες στο εξωτερικο,όλο και κάποια άλλη δουλειά κάνουνε,παράλληλα με το trading,για να τα βγάλουν πέρα.Είτε σχετική με τα χρηματιστήρια,είτε άσχετη.Πολλοί έχουν και κάποια εισοδήματα απο ακίνητα,κλπ.Αυτό για μένα σημαίνει ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι μπορούν να ζήσουν μόνο απο το trading.Και το βρίσκω λογικό.Σε πάμπολλες συζητήσεις που έχω κάνει με πωλητές συστημάτων,κλπ.,μόνον ένας είχε το θάρρος να παραδεχθεί ότι πουλάει συστήματα,σχόλια επι των αγορών,κλπ.,διότι πολλές φορές τα κέρδη του απο την αγορά είναι απο λίγα ως...αρνητικά.

Τώρα,επι της ουσίας.Προσωπικά πιστεύω ότι για να αποκτήσει κανείς ρεαλιστική γνώμη για το οποιοδήποτε σύστημα,πρέπει να "δεθεί" με αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα.Να μην ασχοληθεί με άλλο σύστημα.Και να το δοκιμάσει σε real trading σε ένα μόνο προιόν και μάλιστα σε προιόν που να μπορεί να κάνει και long και short κινήσεις.Δηλαδή σε κάποιο future.Οι μετοχές καλές είναι ,αλλά και πάλι πρέπει να επικεντρωθείς σε πολύ λίγες και σε άλλο time frame.

Ο Δ.Χατζόπουλος έχει μιλήσει πολλές φορές για το χαμηλό volatility του S&P.Πράγματι,αυτό είναι ένα πρόβλημα.Ο DAX πλεονεκτεί στο σημείο αυτό,όπως και το future του euro.Τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα,ότι οποιοδήποτε σύστημα δεν λαμβάνει υπ" όψιν του την διακύμανση του συγκεκριμένου προιόντος,ξεκινάει με ένα μεγάλο μειονέκτημα.

Φίλε pantits,η ιδανική λύση για μένα είναι να καταλήξει κάποιος σε ένα σύστημα με απόλυτα καθορισμένους κανόνες και μετά να βρεί τρόπο ώστε το συστημα αυτό να εκτελείται με αυτόματο τρόπο.Εδώ σαφώς θα συμφωνήσω με τον ctt ότι ένα μηχανικό σύστημα το οποίο εκτελείται αυτόματα είναι ότι καλύτερο.Ολοι έχουμε διαβάσει ιστορίες ανθρώπων που πέτυχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα με κάποιο σύστημα και μετά τα έχασαν όλα χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα.Τι άλλαξε? προφανώς,οι αυθαιρεσίες που έκαναν κατά την εφαρμογή του συστήματος,την μία περίοδο ήσαν προς όφελός τους και την άλλη τους κατέστρεψαν.Είναι δε χαρακτηριστικό αυτό που λέγεται,ότι πολλές φορές η αγορά επιβραβεύει την απειθαρχία πριν σε καταστρέψει.....

Πολλές φορές σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ένα απο τα αυτοματοποιημένα συστήματα που πωλούνται στην Αμερική.Αλλά,αφ" ενός είναι πανάκριβα,αφ" ετέρου όπως και να το κάνουμε ο καθένας μας θέλει να βάλει και την προσωπική του σφραγίδα...να συμμετέχει....

Επεξεργάζομαι αυτή την εποχή μία ολοκληρωμένη τακτική trade management,βασισμένη σε 3 συμβόλαια.Δηλαδή,το entry γίνεται με 3 συμβόλαια (έστω σε τυχαία τιμή) και στην συνέχεια,αναλογα με την εξέλιξη,ρευστοποιείται σταδιακά η θέση.Μόλις καταλήξω στην βέλτιστη εκδοχή,θα την δημοσιοποιήσω αναμένοντας τα σχόλιά σας.

ctt
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 06 Αύγ 2005, 14:37
Τοποθεσία: ATHENS

15 Αύγ 2005, 19:26

Περί "παρεξηγήσεων"r

[quote0]Όσο καλά και να τον «πιάνεις» δεν έχει σημασία. Η μοναδική ιδιότητα που μένει σταθερή, είναι ότι αλλάζει συμπεριφορά.

Κάθε περίοδος που περνάει είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Στο περίπου, μπορεί να επαναληφθεί. Με τις λεπτομέρειες που απαιτεί ένα μηχανικό σύστημα όχι.[/quote0]

Ο κύριος λόγος που έγινε αυτό το ποστ με το σύστημα, το γράφω για τρίτη και τελευταία φορά, ήταν ακριβώς για να καταρρίψει αυτή την εσφαλμένη θέση, ότι δηλαδή η συμπεριφορά της αγοράς αλλάζει. Όποιος έχει μάτια ....βλέπει από την καμπύλη απόδοσης αν και πόσο αλλάζει. Όποιος δε θέλει να δει, γράφει ...αμπελοφιλοσοφίες ???

Επίσης ένας σοβαρός λόγος ήταν η επιδίωξη συζήτησης σχετικά με τη μερική προβλεψιμότητα της αγοράς και τα ανγκαστικά ΡΤ των συστημάτων. Δυστυχώς βλέπω ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τέτοια κουβέντα.

Ο ισχυρισμός ότι για να σχολιάσει κανεις μια καμπύλη απόδοσης πρέπει να ξέρει τους ....κανόνες, είναι το λιγότερο αστείος.

Επειδή καταλαβαίνω ότι κάποιοι ενδεχομένως ενοχλούνται από αυτά τα ποσταρίσματα και δεν είναι πρόθεσή μου να ενοχλήσω κανέναν, αλλά και επειδή δε βλέπω κανένα απολύτως ενδιαφέρον για σοβαρή συζήτηση επί της ουσίας, το topic αυτό τερματίζεται εδώ και τώρα. Τα γραφήματα που έχουν παρατεθεί θα διαγραφούν.

Επιφυλάσσομαι ακόμη για τα "Γουρούνια", τα οποία υποθέτω ότι και αυτά ενοχλούν, αλλά όσο αυτό παραμένει στο χώρο της εικασίας θα τα συνεχίσω.

Προς πείσμα των όποιων επιφυλάξεων κλπ, ο ΦΔαχ μου έκανε σήμερα το χατήρι να σταματήσει στο 922,5. Η ζώνη αντίδρασης που σημειώνεται στο σημερινό "Γουρούνι" είχε σα βάση το 922, το οποίο είναι ΕΧΤ της μεθόδου μου, στην οποία βασίζεται και το εν λόγω σύστημα. Ελπίζω οι συνομιλητές μου εδώ να είχαν την ίδια ή και μεγαλύτερη επιτυχία από μένα :;): .

ΥΓ.: Οι κανόνες των συστημάτων μου, αλλά και της μεθόδου ανάλυσης που έχω εκπονήσει, παραμένουν πνευματική μου ιδιοκτησία. Προς στιγμήν δεν πωλούνται, δεν δημοσιοποιούνται, δεν δανείζονται και δεν εκχωρούνται, τελεία.

Καλό 15αύγουστο οριστικά σε αυτό εδώ το τόπικ.Edited By ctt on 1124126253
Εικόνα

A45
Δημοσιεύσεις: 873
Εγγραφή: 28 Φεβ 2002, 06:02
Τοποθεσία: ATHENS

15 Αύγ 2005, 20:36

Αγαπητέ φίλε ctt,το χοντρύναμε πολύ νομίζω......

Δικαίωμά σου φυσικά να αποσύρεις την καμπύλη και ότι άλλο νομίζεις,του εαυτού σου συμπεριλαμβανομένου,αλλά αυτά τα περί αμπελοφιλοσοφιών ήταν όπως και να το κάνουμε λιγάκι άκομψα.....

Βέβαια,Ελληνες είμαστε και την παρεξήγηση και τον καυγά τον έχουμε στο αίμα μας,αλλά εδώ δεν είμαστε ούτε για να τσακωθούμε ούτε για να κοκορομαχήσουμε.Ούτε βέβαια για να κλέψουμε κανενός τη δουλειά.

Αυτά τα περι "δεν πωλούνται,δεν δανείζονται,δεν εκχωρούνται,κλπ",έχουν ίσως θέση στις .....Γερμανικές αποζημιώσεις,οχι εδώ.Πρώτος εγώ είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι για την δουλειά κανενός.Απο συστήματα και μεθόδους....έχουμε ουκ ολίγα.

Το θέμα είναι άλλο.Εδώ έίμαστε για να ανταλλάξουμε απόψεις και να αλληλοβοηθηθούμε η για να δείξουμε ότι...τετραγωνίσαμε τον κύκλο?

ctt
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 06 Αύγ 2005, 14:37
Τοποθεσία: ATHENS

15 Αύγ 2005, 20:38

Εγώ απλώς....δεν είμαι πλέον εδώ :) .
Εικόνα

dhatz
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 05 Μαρ 2002, 21:12
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία: Ιστοσελίδα

15 Αύγ 2005, 22:01

Σε συνεχεια των προηγουμενων παρατηρησεων μου (περι testing σε spot vs futures) το αναφερω γιατι ηταν ενα λαθος που εκανα κι εγω στο παρελθον. Και οταν εκανα το τεστινγκ στα ΣΜΕ, ειχα πολυ διαφορετικα αποτελεσματα.

Ακομα και σε συστηματα που παιζαν σε ωριαίες μπαρες, ποσο μαλλον σε μικροτερα διαστηματα (15λεπτα, 5λεπτα κλπ)

Στα futures συμβαινουν πραματα και θαματα, που δεν φαινονται καν στους υποκειμενους δεικτες. Π.χ. κατι τρελλά spikes των 100-150τικς μεσα σε δευτερόλεπτα. Αυτα ειναι υποτιθεται "λαθη" που κανουν οι παπατζηδες ή οι χοντροι.

Π.χ. την περασμένη βδομάδα στα futures του Russel2000 στην Αμερικη. Ειτε στα τελη Ιουνίου στα futures Dow. Τα κανουν τακτικά τα "λαθη" (σου λεει, σορρυ αλλα ηθελα να χτυπησω 100 συμβολαια και πατησα δυο μηδενικα παραπανω).

Γιαυτο και θελει μεγαλη προσοχη και με ολα αυτα τα "αυτοματα" συστηματα, γιατι γινεται το πατατρακ και δεν ξερεις αν θα ισχυουν οι πραξεις, ποιες θα ακυρωθουν κλπ.

Κι εκει που μπορει να λογαριαζες οτι μπηκες και βγηκες με κερδος, ξαφνικα ισχυει μονο η δευτερη εντολή και εισαι μεσα στην αγορα και με ζημια.

ctt
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 06 Αύγ 2005, 14:37
Τοποθεσία: ATHENS

16 Αύγ 2005, 00:15

Ο λόγος της αποχώρησής μου δεν είναι η έλλειψη συμφωνίας. Είναι

1. η αυθαίρετη επιμονή ότι το σύστημα που παρουσίασα στην πράξη πρέπει να είναι άχρηστο. Υποχρεωτικά. Με αστεία επιχειρήματα. Συγγνώμη, αλλά οφείλω να είμαι ειλικρινής. Τα διάβαζα και γέλαγα. Ματαίως προσπάθησα να εξηγήσω, να συζητήσω επί της ουσίας. Ως απάντηση έλαβα ψυχογραφήματα. Αν είναι δυνατόν!....

2. η εμμονή σε δογματικά και αυθαίρετα στερεότυπα περί μη προβλεψιμότητας της αγοράς, χωρίς καμμιά αιτιολογία πέραν του ότι το λένε "οι φωστήρες του ΜΙΤ" και κατά συνέπεια η έλλειψη αντιλόγου. Εδώ ετοιμάσου να τ" ακούσεις για τα καλά:

- Η ΚΕ του ΚΚΕ κάποια στιγμή αποφάσισε ότι δεν υπάρχει Θεός. Το Βατικανό επίσης κάποια άλλη στιγμή αποφάσισε κάτι για το φύλο των αγγέλων (μου διαφεύγει το τί). Τώρα μας προέκυψε ΜΙΤ, το οποίο δήθεν αποφάσισε κάτι σχετικά με την προβλεψιμότητα της αγοράς. Και ερωτώ (διότι το ΜΙΤ δεν είναι ΚΚΕ και όπως είθισται σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, υπάρχουν περισσότερες της μίας απόψεις): ποιά μελέτη που υπογράφει ποιός κατέληξε σε ποιό ακριβώς συμπέρασμα και πότε παρακαλώ; Ξέρει ο αναφέρων; Διότι αμφιβάλλω σφόδρα ότι ξέρει έστω και τον τίτλο της μελέτης αυτής.....

3. Είναι επίσης και κάποια πραγματάκια που ειπώθηκαν αβασάνιστα ανάμεσα απ τις γραμμές, στα οποία δεν επεκτείνομαι γιατί θα γίνουμε μύλος.

4. Είναι τέλος ότι σκοπός αυτού του τόπικ δεν ήταν να αντιπαρατεθούμε στο αν η αγορά είναι τυχαία χρονοσειρά ή όχι - το θέμα αυτό είναι ληγμένο για μένα, η διακύμανση υπόκειται σε νομοτέλειες, τελεία. Η συζήτηση ξεκινάει με αυτό σαν δεδομένο, όχι ζητούμενο.

Στα παραπάνω να μην αδικήσω το φίλο Χατζόπουλο, του οποίου οι παρεμβάσεις ήσαν οι μόνες αξιόλογες. Πράγματι, υπάρχει διαφορά μεταξύ DAX & FDAX και σαν Έλλιοτ μέτρηση και σε άλλες λεπτομέρειες. Νομίζω ότι ανέφερα πιο πάνω ότι αυτές οι διαφορές ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αμελητέες ως προς τη συμπεριφορά του συστήματος.

Θα εμμείνω στην αποχώρησή μου και τον τερματισμό αυτού του τόπικ αν μη τί άλλο για λόγους οικονομίας χρόνου: βρίσκω πολύ πιο εποικοδομητική τη συζήτηση σε άλλα (ξένα) φόρα, όπου υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται καθημερινά σε επαφή με την καμπύλη της διακύμανσης προσπαθώντας να την μετρήσουν και οι οποίοι έχουν να καταθέσουν εμπειρίες. Σε μία από αυτές σήμερα νομίζω ότι βρήκαμε μια πορτούλα στον προσδιορισμό των κομβικών σημείων όπου η ανελευθερία της διακύμανσης εναλάσσεται με την ελευθερία. Δεν θα την καταθέσω εδώ, δε νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν.
Εικόνα

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1848
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

16 Αύγ 2005, 00:26

Βρε παιδιά

Πως καταφέρατε μια τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση να καταλήξει σε (μικρο)-παρεξήγηση;

Η συζήτησή σας ήταν υψηλού επιπέδου και εμείς που την παρακολουθούμε έχουμε το δικαίωμα να μαθαίνουμε όλες τις απόψεις.

Προσωπικά πιστεύω πλέον ότι για να έχει κανείς κέρδος από το trading ένας μόνο τρόπος υπάρχει:
Να ξέρει και να μπορεί να εφαρμόσει -αυστηρότατα- ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, χωρίς κανένα απολύτως συναισθηματισμό. Να το εφαρμόζει δηλαδή σαν μηχανή όπως σωστά είπε κάποιος φίλος.

Αγαπητέ ctt εμένα τα σχεδιαγράμματα που έβαλες με ενδιέφεραν πολύ και δεν πρόλαβα να τα μελετήσω.
Το ότι μπορεί κάποιος από το Forum να διαφωνήσει δεν σημαίνει ότι εμείς οι άλλοι πρέπει να τα στερηθούμε...

¶λλωστε μην ξεχνάμε ότι: "Στην αντίθεση υπάρχει Αρμονία"r

Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι το "Trading Center" σχεδιάζουμε να το χωρίσουμε σε δύο μέρη:
Το ένα θα λέγεται "Trading Analysis" και σε αυτό θα μπαίνουν μόνο σχεδιαγράμματα και αναλύσεις.
Το άλλο θα λέγεται "Trading Philosophy" και εκεί θα μπορούν να μπαίνουν διάφορα άρθρα και να γίνονται συζητήσεις πάνω στη φιλοσοφία του Trading.
Αυτά θα τα φτιάξει ο Κώστας μόλις γυρίσει από τις διακοπές.

Να "στε καλά όλοι
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ctt
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 06 Αύγ 2005, 14:37
Τοποθεσία: ATHENS

16 Αύγ 2005, 01:29

¶ντε, και ένα v"" του v" του v

[quote0]Δεν κατάλαβα σε πιο σημείο ακριβώς έκανα καλαμπούρι...[/quote0]

Δεν απευθυνόταν σε σένα.

[quote0]2. Δογματικό στερεότυπο είναι ότι ακόμα και στο ΜΙΤ δεν έχουνε κατορθώσει να βρούνε τον τρόπο ένα χαοτικό σύστημα να γίνει προβλέψημο μακροπρόθεσμα....[/quote0]

Τη μελέτη, πότε θα μας την πεις; Επαναλαμβάνω: ποιά μελέτη που υπογράφει ποιός που έγινε πότε και λέει τί.

Για να σε βοηθήσω: αμφισβητώ ότι συμβαίνει αυτό που λες. Κάπου κάτι διάβασες που ήταν λάθος ή που κατάλαβες εσύ λάθος.

Το 3. δε σε αφορά επίσης.

[quote0]4. Μια χαοτική χρονοσειρά δεν σημαίνει πως είναι τυχαία. Φυσικά μπορεί να υπόκειται σε νομοτέλειες. Ποτέ δεν είπα το ανίθετο.
Σε αυτό που διαφωνώ είναι ότι κάποια εξίσωση που αποκωδικοποιεί μια πορεία διαγράμματος σήμερα, θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.[/quote0]

Η πρώτη πρόταση αντιφάσκει με τη δεύτερη. Αν υπόκειται σε νομοτέλειες, υπάρχει αλγόριθμος και για σήμερα και για αύριο. Όχι ΚΑΘΕ αλγόριθμος, προσοχή εδώ. Αλλά κάποιος (ή κάποιοι) υπάρχουν. Αν δεν υπάρχει κανένας, δεν υπόκειται σε νομοτέλειες. Απλά πράγματα....

[quote0]5. Να τσαντιστώ και να αποχωρίσω από ένα φόρουμ επειδή δεν αποδέχονται τις ιδέες μου... δεν είχε περάσει ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μου.[/quote0]

Κατ" αρχάς δεν αποχώρησα από κανένα φόρουμ. Απλώς τερμάτισα το τόπικ θεωρώντας ότι έχω το δικαίωμα να το κάνω αφού εγώ το είχα ανοίξει και αφού έκρινα ότι πλέον η συζήτηση δεν είχε νόημα. Τα διαγράμματα διαγράφηκαν διότι σε λίγο θα μου πούνε ότι ήρθα εδώ να ψαρέψω πελάτες!.... Η λοιπή αιτιολογία υπάρχει πιο πάνω και σίγουρα δεν είναι ότι κάποιοι διαφωνούν μαζί μου.

Ευκαιρίας δοθείσης να σου πω και αυτό: μονίμως άλλα λέω και άλλα καταλαβαίνεις. Έχω πρόβλημα έκφρασης εγώ ή πρόβλημα κατανόησης εσύ;Edited By ctt on 1124145000
Εικόνα

ctt
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 06 Αύγ 2005, 14:37
Τοποθεσία: ATHENS

16 Αύγ 2005, 14:35

[quote0="ENGLEZOS"]Βρε παιδιά

Πως καταφέρατε μια τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση να καταλήξει σε (μικρο)-παρεξήγηση;

Η συζήτησή σας ήταν υψηλού επιπέδου και εμείς που την παρακολουθούμε έχουμε το δικαίωμα να μαθαίνουμε όλες τις απόψεις.

Προσωπικά πιστεύω πλέον ότι για να έχει κανείς κέρδος από το trading ένας μόνο τρόπος υπάρχει:
Να ξέρει και να μπορεί να εφαρμόσει -αυστηρότατα- ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, χωρίς κανένα απολύτως συναισθηματισμό. Να το εφαρμόζει δηλαδή σαν μηχανή όπως σωστά είπε κάποιος φίλος.

Αγαπητέ ctt εμένα τα σχεδιαγράμματα που έβαλες με ενδιέφεραν πολύ και δεν πρόλαβα να τα μελετήσω.
Το ότι μπορεί κάποιος από το Forum να διαφωνήσει δεν σημαίνει ότι εμείς οι άλλοι πρέπει να τα στερηθούμε...

¶λλωστε μην ξεχνάμε ότι: "Στην αντίθεση υπάρχει Αρμονία"r

Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι το "Trading Center" σχεδιάζουμε να το χωρίσουμε σε δύο μέρη:
Το ένα θα λέγεται "Trading Analysis" και σε αυτό θα μπαίνουν μόνο σχεδιαγράμματα και αναλύσεις.
Το άλλο θα λέγεται "Trading Philosophy" και εκεί θα μπορούν να μπαίνουν διάφορα άρθρα και να γίνονται συζητήσεις πάνω στη φιλοσοφία του Trading.
Αυτά θα τα φτιάξει ο Κώστας μόλις γυρίσει από τις διακοπές.

Να "στε καλά όλοι[/quote0]

Ευχαριστώ για το μήνυμά σας κ. Εγγλέζο και λυπούμαι πραγματικά για την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Δυστυχώς δεν θα επαναλάβω το ποστάρισμα των σχεδιαγραμμάτων που αναφέρεσθε διότι δεν θέλω να δώσω λαβή σε τυχόν υπόνοιες ότι αποσκοπούσαν σε ανομολόγητους εμπορικούς σκοπούς.

Προσεχώς και μετά τις διακοπές μου, το Σεπτέμβριο πιθανόν, θα προχωρήσω στη δημοσίευσή τους μαζί με άλλες πληροφορίες που πιστεύω ότι μέχρι τότε θα είναι διαθέσιμες σε δικό μου σάιτ. Αν το επιθυμείτε εσείς και οι λοιποί συμμετέχοντες στο φόρουμ του ΣΕΔ, ευχαρίστως θα μπορούσα να ποστάρω εδώ ένα λινκ εκεί.

Τα όσα διαδραματίσθηκαν εδώ δεν θα με αποτρέψουν να συνεχίσω την προσπάθεια που έχω αρχίσει αναλύοντας τον ΦΔΑΧ και λοιπούς δείκτες, ούτε να συμμετέχω εν γένει στο φόρουμ.

Να είστε καλά και εσείς κ. Εγγλέζο
ΦιλικόταταEdited By ctt on 1124192330
Εικόνα

stp
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 16 Αύγ 2005, 14:29

16 Αύγ 2005, 23:03

Καλώς ή κακώς στην ουσία του trading δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις - ό,τι και να λένε τα συστήματα το θέμα είναι αν βγαίνουν χρήματα - Γνωρίζω πολλούς με επιτυχημένα συστήματα, αλλά λίγους (πολύ λίγους) με μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς.
"Οπως επίσης γνωρίζω ότι οι πιό επιτυχημένοι επενδυτές, δεν κρύβουν τις μεθόδους τους - Βλέπε τον Warren Buffet - η μεθοδολογία του αναλύεται σχεδόν κάθε χρόνο στο ετήσιο δελτίο της εταιρείας του.

Αυτά τα ολίγαEdited By stp on 1124222643

ctt
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 06 Αύγ 2005, 14:37
Τοποθεσία: ATHENS

17 Αύγ 2005, 06:39

[quote0="stp"]Καλώς ή κακώς στην ουσία του trading δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις - ό,τι και να λένε τα συστήματα το θέμα είναι αν βγαίνουν χρήματα - Γνωρίζω πολλούς με επιτυχημένα συστήματα, αλλά λίγους (πολύ λίγους) με μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς.
"Οπως επίσης γνωρίζω ότι οι πιό επιτυχημένοι επενδυτές, δεν κρύβουν τις μεθόδους τους - Βλέπε τον Warren Buffet - η μεθοδολογία του αναλύεται σχεδόν κάθε χρόνο στο ετήσιο δελτίο της εταιρείας του.

Αυτά τα ολίγα[/quote0]
Αγαπητέ φίλε,

Σ" ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση της άποψής σου.
Επέτρεψέ μου μια σύντομη απάντηση.

Γνωρίζω κι εγώ πολλούς που ομιλούν, αλλά λίγους (πολύ λίγους) που έχουν κάτι να πουν.

Σου υπόσχομαι πάντως ότι μόλις φθάσω στο επίπεδο του κ. Buffet θα δημοσιοποιήσω όλες τις μεθόδους μου - και με μηνιαίο δελτίο μάλιστα! :;):

Αυτά τα ολίγα κι από μένα
Εικόνα

ctt
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 06 Αύγ 2005, 14:37
Τοποθεσία: ATHENS

17 Αύγ 2005, 06:46

Κι ύστερα μου λες Βασίλη γιατί φεύγω από το τόπικ....

Τί θες να κάνω δηλαδή; Να καθήσω και να συζητήσω σοβαρά αυτές τις ανοησίες, οι οποίες το μόνο που φανερώνουν είναι φθόνος και εμπάθεια;

Πραγματικά άλλη υποδοχή περίμενα από τους φίλους του ΣΕΔ....νάναι καλά οι άνθρωποι, έδειξαν από την πρώτη στιγμή περί τίνος πρόκειται....

Στο βαθμό που θα συνεχισθεί αυτό το μπαράζ επιθέσεων, θα αναγκασθώ να επανεξετάσω τη συμμετοχή μου στο φόρουμ συνολικά.

Να μου λείπει!...Edited By ctt on 1124250543
Εικόνα

Dimigon
Δημοσιεύσεις: 2094
Εγγραφή: 29 Απρ 2002, 03:33

17 Αύγ 2005, 08:38

cool σφε.... :)

στο φόρουμ είσαι και καλοδεχούμενος απο τον ΣΕΔ ( στο τόνισε πριν λίγο ο Πρόεδρος ) και αναγκαίος γιατί έχεις πολλά και ουσιαστικά να καταθέσεις .

και στο άλλο φόρουμ είχαμε κατά καιρούς αντιπαραθέσεις και μάλιστα σε οξύτερους τόνους .

στον διάλογο που ανάπτυξες με τον Α45 κατά την ταπεινή μου γνώμη η ατυχής κατάληξη οφείλεται στην μακρηγορία .

Δεν χρειάζεται τόσος μακρύς διάλογος και εγώ έχω σαν κανόνα να τους αποφεύγω , αφού αποδεδειγμένα πλέον είμαστε μια ομάδα .. who does either than ..teach .. :)

Δεν διαπίστωσα εκτός του μακρύτατου διαλόγου με τον Α45 και την κατάληξή του να σε αντιμετώπισε κανένας άνθρωπος του ΣΕΔ με εμπάθεια .

Είσαι επαναλαμβάνω καλοδεχούμενος να ποστάρεις τις εποικοδομητικές σου εργασίες στο φόρουμ και να χρησιμοποιείς αν το κρίνεις αναγκαίο και αποκλειστικά topics χωρίς ανάπτυξη διαλόγου σε αυτά .

Ίσως είναι καλύτερα έτσι για την ιστορικότητα των αναλύσεων .

Καλές διακοπές σφε και σε περιμένουμε μετά απο αυτές ορεξάτο να μας καταθέσεις τις εμπεριστατωμένες σου και πρακτικές αναλύσεις για τις αγορές .

Ο φίλος

Mr_Trader

:D

Dimigon
Δημοσιεύσεις: 2094
Εγγραφή: 29 Απρ 2002, 03:33

17 Αύγ 2005, 08:57

φίλε stp ,

ο ctt και ο pantits που έχουν μέχρι τώρα ενσωματωθεί στο φόρουμ ( ελπίζω να το κάνουν και οι άλλοι φίλοι) ανήκουν σε μια ομάδα κρούσης trading ( στην οποία ανήκω και εγώ) της οποίας η ενασχόληση με το trading είναι επαγγελματική και σαν τέτοια και βιοποριστική .

Στα πλαίσια αυτής της εργασίας αναταλλάσουμε τις απόψεις μας στην καθημερινότητα για το δικό μας όφελος πρωτίστως και χωρίς να καθοδηγούμε άλλους προς την ίδια κατεύθυνση .

Δεν είμαστε ακόμα επενδυτικό fund σαν την Berkshire του σφου Buffet για να έχουμε και στόχους προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων .

Το σύστημα του ctt είναι αποδεδειγμένα καλό αφού γνωρίζω απο πρώτο χέρι τους βασικούς κανόνες πάνω στους οποίους εχει δομηθεί , όπως και καλά είναι και τα συστήματα που χρησιμοποιώ εγώ και αυτό αποδεδειγμένα αλλά προς το παρόν ανακοινώσιμα είναι μόνο τα αποτελέσματα αυτών και η μεθοδολογία της κατεύθυνσης των στόχων .

Αν με το καλό φτάσει το φόρουμ στο σημείο να ανταλάξει συστήματα και μεθόδους θα είναι ευτυχές αλλά θέλει αρκετή δουλειά για να πραγματοποιηθεί αυτό και δεν είναι ακόμα ώρα ..

Προς το παρόν και εγώ δημοσιεύω αναλύσεις μου για μετοχές η δείκτες και αυτό σαν πρωτοβουλία είναι ήδη απο μόνο του θετικό .

Αν όμως οι συμμετέχοντες ( πλειοψηφικά) έχουν την επιθυμία σε κάθε μου επενδυτική η trading συνήθως πρόταση να καταθέτω και την μέθοδο η την στρατηγική βάσει της οποίας κατέληξα στην τεχνική επιλογή μου δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω ..

Εύχομαι να μην θεωρηθεί προϋπόθεση ... :)

Φιλικά ,

Δημ . Γονιδάκης

Dimigon
Δημοσιεύσεις: 2094
Εγγραφή: 29 Απρ 2002, 03:33

17 Αύγ 2005, 09:45

και ξέχασα να προσθέσω στο παραπάνω πως οι επιλογές κάθε διαχειριστικής ομάδας τύπου Buffet δεν είναι συγκρίσιμες με μεθόδους trading βάσει τεχνικής ανάλυσης σαν αυτές , που χρησιμοποιούμε όλοι εμείς ...

Αυτοί στο μηνιαίο τους δελτίο αιτιολογούν θεμελειωδώς και μακροσκοπικά τις επενδύσεις τους και αναφέρονται βασικά στις προοπτικές της εταιρείας , που επέλεξαν και του κλάδου όπως έκαναν προχτές με αυτή την Εγγλέζικη του real estate ..

Ούτε extensions ούτε ..siroc ( μια που μου φαίνεται σου αρέσει... :) )...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες