ctt
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 06 Αύγ 2005, 14:37
Τοποθεσία: ATHENS

04 Σεπ 2005, 00:14

Καλήσπέρα σφοι,

Μία προσπάθεια αξιολόγησης της κατάστασης των πραγμάτων.

Βάσει των γνώσεών μου είναι αυτή τη στιγμή τελείως αβέβαιο πώς θα είναι η συνέχεια. Δεν γνωρίζω και κάποιον που να μπορεί να δώσει μια σχετικά σίγουρη πρόβλεψη. Ας συνοψίσουμε τα σημαντικότερα.

1. Η πτωτική κίνηση από το υψηλό περιγράφεται με τρία μωβ πτωτικά κύματα. Αυτά ακολούθησε ένα επίσης μωβ RT μέχρι το 62% του τελευταίου καθοδικού κύματος. Εκεί ο δείκτης κατ" αρχάς σταμάτησε και από τότε βρίσκεται σε μία πλάγια διόρθωση με συνεχή χαμηλότερα υψηλά αλλά υψηλότερα χαμηλά. Μία Inside-Situation άρα, η οποία διαρκεί ήδη δύο περίπου ημέρες και πιθανόν να διαρκέσει άλλες δύο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η "ισοπαλία" διαδραματίζεται γύρω από την πολλάκις διεσπασμένη γραμμή λαιμού του ΩΚΩ, που λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σα μεσαίος άξονας.

2. Ταυτόχρονα όμως παρατηρούμε, ότι το τελευταίο καθοδικό μωβ κύμα δε θα μπορέσει μάλλον να διορθωθεί in-time, δλδ σε χρόνο ίσο ή μικρότερο εκείνου που χρειάσθηκε να δημιουργηθεί, εκτός αν ο FDax καταφέρει τίς δύο-τρεις πρώτες ώρες της Δευτέρας να ανεβεί περίπου 100 μονάδες. Με τη σημερινή εικόνα των πραγμάτων αυτό φαίνεται απίθανο να συμβεί, άρα κατ" αρχάς θεωρώ ότι δεν πρόκειται να συμβεί.

3. Η αποτυχία του FDax, να διορθώσει το τελευταίο καθοδικό κύμα in-time υποδηλώνει με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας ότι βρισκόμαστε σε μία διόρθωση της τελευταίας καθόδου, την οποία λογικά θα ακολουθήσει τουλάχιστον ένα ακόμη μωβ καθοδικό κύμα πριν να μπορέσει το Future να ξεκινήσει ένα νέο ισχυρό ανοδικό κύμα. Είναι σημαντικό να έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα.

4. Ανοικτό παραμένει όμως το ερώτημα, αν το μωβ RT έχει ήδη τελειώσει ή πρόκειται να επεκταθεί κι άλλο προς τα πάνω. Εδώ η ετικέττα a:5 στο χαμηλό της συνολικής κίνησης δεν πρέπει να θεωρηθεί 100% σίγουρη: αν καταφέρει ο FDax να διασπάσει το 62%, αυτή η ετικέττα θα αλλάξει σε a:3 [img0]http://www.stock-channel.net/stock-board/images/smilies/wink.gif[/img0] , το οποίο θα υποδηλώνει μία δομή Flat του δεύτερου μέρους της διόρθωσης. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν πιθανόν να δούμε στα πλαίσια ενός τρέχοντος b (Flat) ακόμη και νέα υψηλά έτους. Αν όμως το Future αποτύχει οριστικά στο 62%, δε θα μπορέσει να αποφύγει την έλξη της πρώτης μωβ επέκτασης στο 4678. Σε αυτή την περίπτωση το δεύτερο μέρος της διόρθωσης από το υψηλό έτους θα λάβει τη μορφή ενός Ζιγκ-Ζαγκ.

5. Σε αυτό το σημείο ας μου επιτραπεί μία μικρή θεωρητική παρένθεση. Πριν από λίγο καιρό είχα μιλήσει για τη δομική αβεβαιότητα των μετρήσεων Έλλιοτ, που προξενεί ακόμη και στους πιο πεπειραμένους Ελλιοτίστες πονοκεφάλους και συχνά τους οδηγεί σε λάθος μετρήσεις. Εδώ έχουμε κατά τη γνώμη μου ένα κραυγαλέο παράδειγμα: τί είναι από τη σημερινή σκοπιά των πραγμάτων η τελευταία μωβ καθοδική κίνηση; [u0]Είναι πεντάρα ή τριάρα;[/u0]

Κατά τη γνώμη μου, κανείς δε μπορεί να απαντήσει εδώ και τώρα αυτό το ερώτημα με βεβαιότητα. Υποθέσεις μπορεί να κάνει κανεις και να υποθέτει το ένα ή το άλλο, [u0]θα πρέπει να περιμένει όμως την επιβεβαίωση[/u0], δηλαδή το σπάσιμο ή μη του 62%[img0]http://www.stock-channel.net/stock-board/images/smilies/biglaugh.gif[/img0]. Με δυό λόγια νομίζω ότι π.χ. κανείς υποστηρικτής της τριάρας εκδοχής δε θ" αγόραζε εδώ και τώρα στο 4860 20 συμβόλαια... [img0]http://www.stock-channel.net/stock-board/images/smilies/wink.gif[/img0] [img0]http://www.stock-channel.net/stock-board/images/smilies/rolleyes.gif[/img0].

Κατά τη γνώμη μου αυτό το ερώτημα δε μπορεί ν" απαντηθεί απλά και μόνο επειδή [u0]ο ίδιος ο FDax δεν ξέρει ακόμη[/u0] τί ήταν η τελευταία κίνηση[img0]http://www.stock-channel.net/stock-board/images/smilies/biglaugh.gif[/img0]. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τη μία ή την άλλη εκδοχή[img0]http://www.stock-channel.net/stock-board/images/nw.gif[/img0]. Και αφού πάντα διαθέτει, παρά τους κανόνες Έλλιοτ και τις λοιπές κυματικές νομοτέλειες, έναν (μεταβλητό) βαθμό ελευθερίας, είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε την απόφασή του [img0]http://www.stock-channel.net/stock-board/images/smilies/smile.gif[/img0].

Παρ" ότι δεν έχω αντικειμενικές μετρήσεις, καθαρά από feeling θα έκλινα να ισχυρισθώ, ότι στην τρέχουσα κατάσταση πραγμάτων ο βαθμός ελευθερίας του Dax/FDax τείνει προς το 100%. (Σχεδόν) τα πάντα είναι δυνατά [img0]http://www.stock-channel.net/stock-board/images/smilies/wink.gif[/img0]. Παρένθεση τέλος.

6. [u0]Ενδείξεις του break-out[/u0]: Να προσέξουμε τη συνεχώς μειούμενη κλίση των γραμμών στήριξης των χαμηλών, που αναπτύσσονται σε μορφή τόξου. Αυτό δεν προδιαθέτει για άνοδο, αλλά δεν είναι και δεσμευτικό για πτώση. Παρά ταύτα ο δείκτης δεν έχει χρόνο ούτε απ αυτή την άποψη: αν τα επόμενα καθοδικά σκέλη υπερβούν την τελευταία μπλε γραμμή, θα καταλήξουν στη γκρι και αυτή είναι καθοδική. ¶ρα τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη πρέπει να σπάσει το 62% και τις γραμμές επάνω, αλλιώς αυτή η κατασκευή δε θ" αντέξει περισσότερο: απλώς θα γλυστρήσει στη δεξιά πλευρά του τόξου προς τα κάτω.

Καλό υπόλοιπο Σ/Κ σε όλους [img0]http://www.stock-channel.net/stock-board/images/smilies/smile.gif[/img0]

ΥΓ. Συγνώμη, αλλά έχετε αποστείλει περισσότερες εικόνες απο το επιτρεπόμενο όριο ?????????????????

[img0]http://mitglied.lycos.de/odax/images/05-09-03-fdax1.PNG[/img0]
Εικόνα

ctt
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 06 Αύγ 2005, 14:37
Τοποθεσία: ATHENS

06 Σεπ 2005, 09:25

Καλημέρα σφοι,

Πολύ σύντομα σήμερα, αφού ο πΟΤΕς αποφάσισε ότι νιξ DSL σήμερα :angry:

Χθες είχαμε διάσπαση του 62% και όλων των καθοδικών γραμμών, καθώς και κλείσιμο του γκαπ. Παρ" όλ" αυτά, το τελευταίο μωβ καθοδικό κύμα δε μπόρεσε να διορθωθεί έγκαιρα. ¶ρα η πιθανότητα ανάπτυξης νέου καθοδικού μωβ παραμένει ισχυρή. Η πιθανότητα αυτή εξαλείφεται αν το τρέχον μωβ υπερβεί το υψηλό του προηγούμενου στο 496Χ, οπότε και οριστικοποιείται το τέλος μπλε καθοδικού.

[img0]http://mitglied.lycos.de/odax/images/05-09-06-fdax1.PNG[/img0]

[img0]http://mitglied.lycos.de/odax/images/05-09-06-fdax2.PNG[/img0]

[img0]http://mitglied.lycos.de/odax/images/05-09-06-cl1.PNG[/img0]
Εικόνα

ctt
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: 06 Αύγ 2005, 14:37
Τοποθεσία: ATHENS

08 Σεπ 2005, 09:53

Καλημέρα :)

Μετά από πολλά προβλήματα με το DSL προχθες, είπα να πάρω χθες ...άδεια :D

Με την υπέρβαση του τελευταίου υψηλού στο 4990 και το in-time RT του τελευταίου καθοδικού κύματος υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας σαφής αντικειμενικός στόχος προς τα επάνω: 5127 DAX. Πρέπει να υπολογίζουμε ότι ο δείκτης θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, των εκλογών συμπεριλαμβανομένων, για να φθάσει αυτό το στόχο. Επίσης αυτό ενδέχεται να μην είναι ακόμα το τέλος. Αν αποδειχθεί σωστή η μέτρηση τριπλού ζιγκ-ζαγκ, θα ακολουθήσει μετά από ένα ΚΑΤΩ κύμα μία ακόμη άνοδος. Για την ώρα όμως είναι πολύ νωρίς να επεκταθούμε περισσότερο σε αυτό το σενάριο, ας μείνουμε στον πρώτο στόχο.

Σαν ανασκόπηση πρέπει να προστεθεί, ότι η αγορά δεν πραγματοποίησε το αναμενόμενο τελευταίο ΚΑΤΩ στο 4678, ίσως γιατί όλοι αυτό περίμεναν. Αυτοκριτικά πρέπει να παρατηρήσω, ότι δεν επισήμανα αυτή την πιθανότητα έγκαιρα και αρκετά καθαρά, παρ" ότι τριγυρνούσε στο μυαλό μου ακαθόριστα. Για το λόγο αυτό και σημείωνα τη διαμόρφωση ενός νέου καθοδικού μωβ με το πρόθεμα "if". Θα έπρεπε να έχει επισημανθεί πολύ πιο καθαρά και συγχαρητήρια στο σφο ptrader που το είχε έγκαιρα αναφέρει σαν σοβαρή πιθανότητα.

Βραχυπρόθεσμα η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξης: Δε διαμορφώθηκε έβδομο πορτοκαλί ανοδικό, αλλά επεκτάθηκε το πέμπτο, το οποίο κάλυψε τους στόχους ενός ενδεχόμενου έβδομου. Επειδή έφθασε τις αναγκαίες EXT, δεν πρέπει να υπολογίζουμε με ένα σύντομο τέλος της μεγάλης ανοδικής κίνησης. Πολύ βραχυπρόθεσμοι στόχοι είναι 5008, 5027 FDax προς τα επάνω, 4966, 4959 FDax προς τα κάτω. Κατά τα λοιπά προσανατολιζόμαστε με τις Trendlines και τους επόμενους κυματικούς στόχους που θα προκύψουν.

Πετρέλαιο: Το βαθύ κόκκινο RT πραγματοποιήθηκε. Η ανοδική κίνηση δε δείχνει όμως να έχει ακόμα τελιώσει. Μία προσπάθεια λογκ ακριβώς επάνω από τη γκρίζα γραμμή τάσης με μικρό στοπ έχει νόημα, όπως εξ άλλου είχε αναφερθεί και παλαιότερα.

Εκλογές: Θα επηρεάσουν την αγορά πολύ βραχυπρόθεσμα. Πολιτικά χρηματιστήρια ως γνωστόν έχουν κοντά πόδια, αλλά αν το αποτέλεσμα ευνοεί τα σχέδια της αγοράς, η κίνησή της θα επιταχυνθεί. Την άλλη Παρασκευή έχουμε και λήξη ΣΜΕ και Δικαιωμάτων.

[img0]http://mitglied.lycos.de/odax/images/05-09-08-dax1.PNG[/img0]

[img0]http://mitglied.lycos.de/odax/images/05-09-08-fdax1.PNG[/img0]

[img0]http://mitglied.lycos.de/odax/images/05-09-08-cl1.PNG[/img0]
Εικόνα

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες