86-1136903801

27 Νοέμ 2006, 19:55

Οι τράπεζες και οι εταιρίες λιανικού εμπορίου της ευρωζώνης αναμένεται να επωφεληθούν από την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, επισημαίνει η Credit Suisse σε σχετική έκθεσή της, όπου ωστόσο αναφέρει ότι δεν "βλέπει" αξιοσημείωτη συνέχεια της πτωτικής κίνησης.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι κερδισμένοι από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ στο 1,31 δολ. αναμένεται να είναι οι τράπεζες (οι οποίες υπεραποδίδουν στο 72% των περιπτώσεων ενίσχυσης του ευρώ) και οι εταιρίες λιανικού εμπορίου (που υπεραποδίδουν στο 80% των περιόδων ενίσχυσης του ευρώ). Κερδισμένοι από την υποχώρηση του δολαρίου αναμένεται να είναι και οι εταιρίες κοινής ωφέλειας, οι τηλεπικοινωνίες, οι εγχώριες αερογραμμές και το real estate.

Η Credit Suisse εξηγεί ότι τα κόστη των κλάδων αυτών συνήθως απορρέουν από περιοχές εκτός ευρωζώνης, ενώ επωφελούνται και από τις ευεργετικές συνέπειες του ισχυρότερου ευρώ για τους καταναλωτές.

Ωστόσο η Credit Suisse, αν και προβλέπει περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ κατά τους επόμενους μήνες, προς την ισοτιμία 1,35 δολ., δεν θεωρεί ότι η κίνηση αυτή θα αποτελέσει απαρχή μιας ευρύτερης πτωτικής τροχιάς του αμερικανικού νομίσματος.

Όπως εξηγεί, η απόκλιση των επιτοκίων ευνοεί ακόμη το δολάριο, ενώ προβλέπει ότι στα τέλη του 2007, τα ευρωπαϊκά επιτόκια θα διαμορφώνονται 1,25% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα αμερικανικά.

Επίσης, εκτιμά ότι η "δίκαιη αξία" της ισοτιμίας διαμορφώνεται στο 1,10 δολάριο, σύμφωνα με τα μοντέλα αποτίμησης που χρησιμοποιεί, ενώ επισημαίνει ότι οι κερδοσκόποι έχουν ήδη αναλάβει θέσεις short.


Μια που η διορθωση;;; εχει να κανει κυριως με την πτωση του δολαριου,νομιζω οτι οι αποψεις του Ελβετικου οικου,ειδικευμενου σε θεματα ισοτιμιων,δεν μπορει παρα να εχουν την σημασια τους..

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης