86-1136903801

22 Ιαν 2007, 13:35

22/1/2007
13:29


Μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία της τουρκικής Inteltek (που έχει αναλάβει τη διαχείρηση του τουρκικού στοιχήματος) στην οποία η Intralot συμμετέχει με 45%, βρίσκεται η ελληνική εταιρεία.

Τουρκικό δικαστήριο φέρεται να αποφάσισε ότι ο διαγωνισμός με τον οποίο κατοχυρώθηκε η διαχείριση του τουρκικού στοιχήματος προσκρούει με τη νομοθεσία περί κρατικών προμηθειών. Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η απόφαση αναστολής των δραστηριοτήτων της Inteltk ανακοινώθηκε στην Τουρκία σήμερα.

Στελέχη της Intralot δήλωσαν στο Capital.gr ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν τους έχει κοινοποιηθεί η απόφαση και αναμένουν επίσημη ενημέρωση πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Εντός ολίγου αναμένεται επίσημη επιστολή από πλευράς Intralot η οποία θα αποσταλεί στο Χ.Α. Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι το ζήτημα είναι σύνθετο, καθώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη οικονομική δραστηριότητα που αφορά όχι μόνο 3.500 πράκτορες στοιχημάτων στην Τουρκία, αλλά και συνδέεται με την οικονομική κατάσταση πολλών τουρκικών ομάδων ποδοσφαίρου. Επίσης, σημείωναν ότι η Inteltek μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της όποιας απόφασης που αφορά την εν λόγω δραστηριότητα.

Αυτή την ώρα η μετοχή της Intralot δέχεται ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 8,67% και να βρίσκεται στα 25,90 ευρώ με περίπου 700.0000 τεμάχια να έχουν αλλάξει χέρια και την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 18 εκατ. ευρώ.Πηγη capital.gr

86-1136903801

22 Ιαν 2007, 13:41

Η εταιρεία ανακοινώνει σχετικά με την προσφυγή της GTech Avrasya Teknik Hizmet ve Musavirlik AS κατά της Τουρκικής Αρχής Κρατικών Προμηθειών και του οργανισμού Spor Toto με την οποία ζητούσε την ακύρωση του διαγωνισμού σχετικά με το προκαθορισμένο στοίχημα που έχει κατακυρωθεί στην θυγατρική μας Inteltek καθώς και την ακύρωση της απόφασης της Αρχής Κρατικών Προμηθειών σχετικά με τον προαναφερθέντα διαγωνισμό, ότι σύμφωνα με πληροφορίες τμήμα του Διοικητικού Εφετείου αφενός χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοβαθμίου Δικαστηρίου και αφετέρου αναστολή εφαρμογής των διοικητικών πράξεων που έχουν σχέση με τη διαγωνιστική διαδικασία.

Πρόκειται για προσωρινή απόφαση και η οριστική απόφαση του τμήματος του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται να εκδοθεί εντός των επομένων μηνών και σε κάθε περίπτωση τα μέρη έχουν δικαίωμα έφεσης.

Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξουν πρόσθετες εξελίξεις σχετικά με τα ανωτέρω θέματα και αφού λάβουμε γνώση της σχετικής απόφασης, η Εταιρεία μας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις προς τις αρμόδιες αρχές και το επενδυτικό κοινό όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.


(22/01/07 - 13:44)

πηγη..eurotoday

86-1136903801

23 Ιαν 2007, 11:08

23/1/2007
00:10


Του Δημήτρη ΚόκκορηΝομική ασπίδα προστασίας, ικανή να "θωρακίσει" τα οικονομικά της συμφέροντα στην Τουρκία διαθέτει η Intralot. Η σύμβαση για το στοίχημα είναι "κλειδωμένη", γεγονός που επιτρέπει στην ελληνική εταιρεία να εγείρει απαιτήσεις για τεράστιες αποζημιώσεις έναντι του τουρκικού δημοσίου σε περίπτωση κατά την οποία εκπέσει το υφιστάμενο, μεγάλο συμβόλαιο.

"Η Intralot δεν θα ζημιωθεί από την Τουρκία". Αυτή είναι σε αδρές γραμμές η απάντηση που δίνει μιλώντας στο Capital.gr o διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια έντονη διαμάχη με ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Χθες, στη Σοφοκλέους η μετοχή της Intralot βρέθηκε στο "μάτι" του κυκλώνα των πωλήσεων με την τιμή της να υποχωρεί και να κλείνει 14,10% χαμηλότερα και την αγορά να εκτιμά ή να προεξοφλεί ακόμη, ότι η εταιρεία χάνει το σοβαρό επιχειρηματικό έρεισμα στην Τουρκία.

"Εγώ δεν προεξοφλώ τίποτα" δηλώνει ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο οποίος και σπεύδει να προσθέσει "εκείνοι που τα προεξοφλούν και εμφανίζονται να επιχαίρουν είναι οι ανταγωνιστές μας. Από πλευράς μου, μιλάω με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι τις εκτιμήσεις. ¶λλωστε, αρκετές φορές στο παρελθόν οι εκτιμήσεις των αντιπάλων μας σε επιχειρηματικό επίπεδο αποδείχθηκαν για εκείνους ΄φρούδες ελπίδες΄. Στην προκειμένη περίπτωση οι αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης όχι μόνο δεν είναι οριστικές, αλλά υπάγονται και σε δικαίωμα έφεσης. Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι εμείς ως εταιρεία έχουμε μια σύμβαση που διαθέτει ισχυρή νομική θωράκιση, ικανή να προστατεύσει αποτελεσματικά τα συμφέροντά της, με βάση την υπογεγραμμένη σύμβαση μέχρι το 2011 για τη διοργάνωση του στοιχήματος στη γειτονική μας χώρα. Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή κατά την οποία υπάρξουν ΄ανατροπές΄ και αθέτηση συμφωνιών χωρίς τη δική μας ευθύνη, τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε μεγάλες αποζημιώσεις, καθότι προστατευόμαστε από ισχυρές νομικές ρήτρες".

Πως όμως έχει η πραγματική διάσταση των εξελίξεων που δημιούργησαν μεγάλη αναταραχή στη χρηματιστηριακή αγορά: "Ο ακρογωνιαίος λίθος της υπόθεσης", λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, "είναι η διένεξη που έχει η ανταγωνίστρια εταιρεία η οποία και έχει προσφύγει κατά του τουρκικού δημοσίου για το διαγωνισμό του στοιχήματος. Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι το νομικό καθεστώς στην Τουρκία είναι πολύπλοκο και δεν ευθυγραμμίζεται με τα συνήθη δεδομένα των ευρωπαϊκών χωρών. Αρκεί και μόνο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: οι ετυμηγορίες των εφετείων στην Τουρκία δεν αφορούν γνωματεύσεις επί των εφέσεων και μόνο, αλλά μπορούν να διαφοροποιηθούν πλήρως από τις πρωτόδικες αποφάσεις και να κρίνουν εξαρχής. Κάτι αντίστοιχο έγινε και τώρα με τη δική μας περίπτωση για την οποία οφείλω να πω ότι δεν μας έχει επιδοθεί ακόμη το πλήρες σκεπτικό της απόφασης".

Αναφερόμενος στο όλο σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος επισημαίνει: "Έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση όπου αν το τουρκικό δημόσιο χάσει την υπόθεση και αν τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις χωρίς να υπάρξουν μέτρα αντιμετώπισης και ΄θεραπείας΄, τότε η Intralot θα μπορέσει αναμφισβήτητα να προστατεύσει νομικά τα συμφέροντά της. Σε ό,τι μας αφορά ως εταιρεία έχουμε εμπιστοσύνη στην τουρκική κυβέρνηση η οποία και θα κληθεί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή διεξαγωγής του προκαθορισμένου στοιχήματος, από το οποίο πρωτίστως οφελούνται και το τουρκικό δημόσιο και ο τουρκικός αθλητισμός, αλλά και οι χιλιάδες επαγγελματίες που έχουν τα πρακτορεία. Νομίζω ότι η ιστορία του τουρκικού στοιχήματος έχει δρόμο μπροστά της και γνώμη μου είναι ότι η αντίδραση των επενδυτών που αιφνιδιάστηκαν θα πρέπει να δώσει την θέση της στη ψύχραιμη παρακολούθηση των γεγονότων. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση η Intralot δεν θα ζημιωθεί από την επιχειρηματική της παρουσία στην Τουρκία".πηγη. capital.gr


Aν θελετε και την φτωχη μου προσωπικη αποψη, καλο θα ειναι να περιμενουμε και τις αποψεις των επενδυτικων Οικων που την καλυπτουν με τιμες στοχους ,πανω απο τα 33..

felipe
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 31 Μαρ 2006, 16:19
Τοποθεσία: Halandri Athens

23 Ιαν 2007, 21:46

Η τιμη εξασκησης του μετατρεψιμου ομολογιακου ειναι 30,50 ευρω

86-1136903801

24 Ιαν 2007, 15:58

Η κυβέρνηση της Τουρκίας κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή προκειμένου να αρθεί το δικαστικό βέτο και να επιτραπεί στην κρατική εταιρία τυχερών παιχνιδιών να προχωρεί στην υπογραφή σύμβασης διαχείρισης αθλητικού στοιχήματος με ιδιωτικές εταιρίες, είπε το γραφείο τύπου της Βουλής την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το ανώτατο διοικητικό τουρκικό δικαστήριο μπλόκαρε κυβερνητική απόφαση αυτή την εβδομάδα να αναθέσει τη διαχείριση του τουρκικού αθλητικού στοιχήματος στη τουρκική θυγατρική της Intralot, την Inteltek.

Βάσει της τουρκικής νομοθεσίας, επιτρέπεται μόνο στους δημόσιους οργανισμούς και όχι σε ιδιωτικές εταιρίες να διαχειρίζονται τα αθλητικά στοιχήματα, είπε το δικαστήριο.

Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή την Τρίτη, προκειμένου να αρθεί το δικαστικό βέτο και αναμένεται να εγκριθεί, καθώς η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το νομοσχέδιο εξουσιοδοτεί τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεότητας, που επιβλέπει το Spor Toto, να διαχειρίζεται αθλητικά στοιχήματα και να τα αναθέτει πλήρως ή μερικώς σε ιδιωτικές εταιρίες.

Η Inteltek κέρδισε το 2003 το δικαίωμα αποκλειστικής διαχείρισης αθλητικών στοιχημάτων για την τουρκική Spor Toto έως το 2012, αλλά η απόφαση αμφισβητήθηκε από την ανταγωνίστρια Gtech.

H τουρκική αγορά αθλητικών στοιχημάτων εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 50% στα 2,7 δισ. δολάρια το 2006 από 1,8 δισ. δολάρια το 2003, όταν η Τουρκία πραγματοποίησε τον πρώτο διαγωνισμό για τον αθλητικό στοιχηματισμό.

πηγη εuro-today


Σαν να φαινεται οτι εγινε πολυ κακο για το τιποτα ???

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης