86-1136903801

11 Ιαν 2007, 19:12

Το στόχο του εδώ και μήνες, πραγματικότητα, είναι πολύ κοντά να κάνει ο Θωμάς Λιακουνάκος της Euromedica, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 100 εκ. ευρώ, με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης και είσοδο στρατηγικών επενδυτών.

Όπως είχε γράψει η FmVoice.Gr ήδη από τις 18 Δεκεμβρίου 2006, στόχος του βασικού μετόχου της εταιρείας, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της υγείας, αποτελεί να διαθέσει μέσω της αύξησης ένα σημαντικό ποσοστό της Euromedica (μίνιμουμ το 20% μάξιμουμ το 30%) είτε σε κάποιον μεγάλο ξένο όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας (στρατηγικός σύμμαχος) είτε σε κάποια ισχυρά ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια (στρατηγικοί επενδυτές).

Η Lazard, που έχει αναλάβει χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Euromedica, έχει ήδη βρει σειρά funds (περί τα 40), που ενδιαφέρονται να εισέλθουν ως στρατηγικοί επενδυτές.

Θα επιλεγούν 3 με 5 εξ αυτών τα οποία τελικώς θα εισέλθουν με γνώμονα προσφερόμενη τιμή και βεβαίως ποιότητα χαρτοφυλακίου και ορίζοντα διακράτησης.
Το πλάνοΗ άντληση των 100 εκατ. ευρώ και η συνεργασία της Euromedica με ξένους επενδυτές θα σηματοδοτήσουν την αφετηρία υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου του κ. Λιακουνάκου. Στην Ελλάδα ο μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από την απόκτηση του ΙΑΣΩ. Στο διεθνές πεδίο είναι η κατάκτηση των βαλκανίων.Το management της Euromedica εκτιμά ότι με την εξαγορά του ΙΑΣΩ εξασφαλίζει την πρωτοκαθεδρία στον χώρο των μαιευτηρίων. Παράλληλα είναι δεδομένο ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την υπόθεση Μητέρα - Λητώ, αφού φαίνεται ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα να επανέλθει στην διεκδίκηση απόκτησης του Λητώ αν τελικώς ναυαγήσει η εξαγορά του από το Μητέρα (βλέπε Υγεία-Marfin).Ο δεύτερος μεγάλος προορισμός των κεφαλαίων που θα αντλήσει από την αύξηση θα είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της Euromedica σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Αλβανία. Η επέκταση σε αυτές τις αγορές θα γίνει με το μοντέλο των συνεργασιών με τοπικούς επιχειρηματίες.


fm.voice.gr

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης