86-1136903801

18 Ιαν 2007, 15:31

Δημόσια πρόταση σε μετρητά προς Πειραιώς εξετάζει το Dubai
09:23 - 18 Ιανουάριος 2007
Το βαρύ πυροβολικό, το Dubai Investment, φαίνεται ότι εισέρχεται στη μάχη μεταξύ της Πειραιώς και της Marfin. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «R» από αξιόπιστες πηγές στο Λονδίνο που βρίσκονται κοντά στο fund, «τις αμέσως προσεχείς ημέρες το Dubai θα ενεργοποιηθεί αποκαλύπτοντας τα σχέδια του για την Ελλάδα και ενδεχομένως να υποβάλει αυτόνομη δημόσια πρόταση με μετρητά και μάλλον κοντά στις χρηματιστηριακές τιμές προς την τράπεζα Πειραιώς με στόχο να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις τελευταίεςημέρες οι επικεφαλής του Dubai Investment βρίσκονται σε πυρετώδεις συσκέψεις λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα και εμφανίζονται πολύ ενοχλημένοι από το γεγονός ότι επιχειρείται μια προσπάθεια υποτίμησης της αξίας της επένδυσης που έχουν πραγματοποιήσει. Μάλιστα, για τον λόγo αυτό, με δεδομένο ότι το Dubai Investment είναι ένα από τα μεγαλύτερα funds στο κόσμο και εκπροσωπεί όχι ιδιωτικά συμφέροντα αλλά το κράτος του Ντουμπάι, έχουν αποφασίσει να πάρουν πρωτοβουλίες άμεσα ώστε να στηρίξουν την επένδυση τους στην Ελλάδα ζητώντας και την στήριξη ισχυρών επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι σε αντίθεση με ότι διαρρέεται, το Dubai στηρίζει πλήρως τα στρατηγικά σχέδια της Marfin για τη δημιουργία του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Το «R», λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, επικοινώνησε με στελέχη του ομίλου Marfin τα οποία συνεχίζουν να κρατούν αυτή την αινιγματική στάση αποφεύγοντας οποιαδήποτε σχόλιο.

Πάντως, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο Λονδίνο, η πρόταση του Dubai, εφόσον κατατεθεί,θα αφορά το 100% της Πειραιώς σε μετρητά και κατ" ουσία δηλαδή θα καταθέσει στο τραπέζι 6,9 με 7 δισ. ευρώ.

πηγη Reporter.gr


Aν ειναι αληθεια αυτο, ε θα γελασουμε πολυ.. :D

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης