ethe
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2007, 12:34

24 Απρ 2010, 10:46

Αθήνα, 23 Απριλίου 2010
7665

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ CENTRIC
ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάσεων των εισηγμένων εταιριών που διοργανώνει η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 η παρουσίαση του ομίλου CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε. από τη διοίκηση της εταιρίας. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας αναφέρθηκαν λεπτομερώς στις δραστηριότητες, στα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2009 καθώς και στις σημαντικότερες εξελίξεις και προοπτικές της CENTRIC.

Στην παρουσίαση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην κύρια δραστηριότητα της CENΤRIC, η οποία περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές εταιρίες που διαχειρίζονται διαδικτυακούς τόπους αθλητικού στοιχήματος και παιχνιδιών καθιστώντας τον όμιλο ως έναν από τους δυναμικότερους παίκτες στον χώρο του online entertainment. Μέσω των θυγατρικών ECN Management Limited και SEE SPORTS Limited ο όμιλος εκμεταλλεύεται τα σήματα Sportingbet και Vistabet προσφέροντας ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελληνική γλώσσα αλλά και σε γλώσσες χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα στα κροατικά, σλοβενικά, και ρουμανικά. Παράλληλα, έγινε αναφορά, στην εκμετάλλευση των σημάτων “Lex” σε συνεργασία με την Dragonfish Plc θυγατρική του ομίλου 888 και στην προώθηση (marketing) των προϊόντων συναλλαγών εύρους (financial spreads) σε συνεργασία με τη World Spreads Ltd (www.spreads.gr).

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η πορεία των αποτελεσμάτων του ομίλου για τη χρήση 2009. Πιο συγκεκριμένα, ενισχυμένος κατά 25,5% εμφανίστηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ο οποίος διαμορφώθηκε στα ευρώ 758,6 εκατ. έναντι ευρώ 604,6 εκατ. το 2008. Το ιδιαίτερα αυτό θετικό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε στη διάρκεια της έντονα αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και των επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης αλλά και σε ένα έτος με απουσία σημαντικών αθλητικών (κυρίως ποδοσφαιρικών) γεγονότων, σε αντίθεση με το 2008 που περιελάμβανε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 3,8% και ανήλθαν σε ευρώ 16,9 εκατ. έναντι ευρώ 16,2 εκατ. τη χρήση 2008. Θετική εξέλιξη καταγράφουν τα υπόλοιπα στοιχεία κερδοφορίας με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου να ανέρχονται σε ευρώ 8,9 εκατ. τη χρήση 2009 έναντι ευρώ 8,7 εκατ. το 2008 σημειώνοντας αύξηση κατά 2,4%. Τέλος, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) διαμορφώθηκαν στα ευρώ 4,71 εκατ. το 2009 έναντι ευρώ 4,36 εκατ. το 2008 αυξημένα κατά 8,0%.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση η διοίκηση της CENTRIC αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους και τις προοπτικές της εταιρίας που επικεντρώνονται στη συνεχή ανάπτυξη συνεργασιών για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας. Κύριο στόχο αποτελεί η διεύρυνση της υφιστάμενης δραστηριότητας της διαδικτυακής ψυχαγωγίας με την προσέλκυση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού χρηστών, την υψηλή επαναληψιμότητα των επισκέψεων των πελατών καθώς και την επέκταση τόσο σε νέα προϊόντα όσο και σε νέες γλώσσες. Συγκεκριμένα, η εταιρία στοχεύει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 να ολοκληρώσει και να διαθέσει την ιστοσελίδα sportingbet στα σλοβάκικα και την vistabet στα αλβανικά.


Σχετικά με την CENTRIC

Η βασική δραστηριότητα της CENTRIC είναι η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές εταιρίες που διαχειρίζονται διαδικτυακούς τόπους αθλητικού στοιχήματος και παιχνιδιών. Οι θυγατρικές της συνεργάζονται με την Sportingbet PLC για την εκμετάλλευση των σημάτων “Sportingbet” και “VistaBet”, με την Dragonfish Plc για την εκμετάλλευση των σημάτων “Lex” και με τη World Spreads Ltd για την προώθηση (marketing) των προϊόντων financial spreads (www.spreads.gr). Επίσης, η Εταιρία δραστηριοποιείται στην εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακού περιεχομένου.
Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης