[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 590: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 646: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
sed.gr - Δημιουργία απάντησης

Δημιουργία απάντησης

Κώδικας Επιβεβαίωσης
Πληκτρολογήστε τον κώδικα ακριβώς όπως εμφανίζεται. Δεν υπάρχει διαφορά μικρών και κεφαλαίων, το μηδέν δεν υπάρχει.
Εικονίδια
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
[img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
[flash] είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
[url] είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος

Προβολή ανάπτυξης Περίληψη Θέματος: 3Μ 2006: Τι να περιμένουμε - Κλαδικό consencus

Δημοσίευση από Manos » 26 Απρ 2006, 22:42

Επενδυτικές: Ανοίγουν τον χορό του τριμήνου και αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα της Ανδρομέδας (9,5 εκ. ευρώ έναντι 1,2 εκ. ευρώ) και την συνολική επίδοση του Γ. Δείκτη το ά τρίμηνο (+14%) τότε μάλλον η κερδοφορία για μια ακόμη φορά θα είναι πολύ ικανοποιητική. Ευνοϊκά θα επηρεστούν και οι Συμμετοχές αλλά και ένα μέρος του ισολογισμού του κλαδου των Ασφαλειών.

ΕΧΑΕ: Το πλέον προφανές κερδισμένο στορυ του α" τριμήνου. Διπλάσιοι τζίροι στην σποτ αγορά αλλά και βελτίωση των εσόδων από παράγωγα αναμένεται να ενισχύσουν την κερδοφορία της εταιρίας που έχει αποδειχθεί ως το απόλυτο cash cow.

Τράπεζες - δάνεια: Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος η καταναλωτική πίστη σημείωσε αύξηση 25% σε σχέση με πέρυσι. Η μεγάλη αύξηση των εσόδων του δ" τριμήνου του 2005 θα κάνει την μεγάλη διαφορά στα έσοδα από τόκους ενώ πιο ενεργή αναμένεται και η συμμετοχή των επενδύσεων του εξωτερικού στην κερδοφορία. Στα συν και τα έσοδα από τις υπεραξίες των συμμετοχών τους.

Διυλιστήρια: Καμία αμφιβολία για συνέχιση των ρεκόρ κερδοφορίας. Υψηλά margins αλλά και η ευνοϊκή σχέση ευρώ δολαρίου δημιουργούν και πάλι θετικό μείγμα για υψηλότερα κέρδη.

Ιχθυοκαλλιέργειες: Σύμφωνα με τους ίδιους τους παραγωγούς ψαριών φέτος η χρονιά θα αποτελέσει την κορύφωση του κύκλου σε ότι αφορά την παραγωγή. Ισχυρό το α" εξάμηνο σε τιμολογήσεις και κέρδη και ικανοποιητικές οι τιμές στην αγορά δημιουργούν καλές προϋποθέσεις για το σύνολο του κλάδου ο οποίος πέρυσι βίωσε μεγάλες συγκινήσεις καθώς αυξήθηκε ο βαθμός συγκέντρωσης αλλά και η ποιότητα του ανταγωνισμού με την επέκταση του και εκτός Ελλάδος.

Κατασκευές: Αν για τις κατασκευαστικές το δ" τρίμηνο του 2005 έδειξε ανακοπή της στασιμότητας στην δραστηριότητα τους το α" τρίμηνο μάλλον θα είναι ανάλογο του περυσινού και στην κερδοφορία τους. Πολλά τα έσοδα πλέον που μπαίνουν στους ισολογισμούς από τα αυτοχρηματοδοτούμενα, ο δανεισμός και οι πληρωμές έχουν μπει σε μια τάξη, ενώ οι εκπτώσεις των έργων κινούνται στα πλαίσια της λογικής. Η έξοδος πολλών εταιριών που δημιουργούσαν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού θα δείξει βελτίωση του μικτού περιθωρίου ενώ και η πώληση παγίων θα ενισχύσει την ρευστότητα των εταιριών. Στα συν και η έναρξη δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια αλλά και σε χώρες της Μ. Ανατολής. Πιό δυνατα αποτελέσματα όμως από το 6Μ και μετά.

Τυχερά παιχνίδια: Η αύξηση της συμμετοχής του στοιχήματος το α" τρίμηνο κατά 40% αναμένεται να ενισχύσει τόσο τον ΟΠΑΠ όσο και την Intralot. Κέρδη από την θυγατρική κατά 50% Megabet στην Κύπρο προσδοκά να εγγράψει και ο Ζήνων. Στα συν της χρήσης, το Mundial του Ιουνίου όπου παραδοσιακά η συμμετοχή και το ενδιαφέρον για στοιχηματισμό ανεβαίνει.

Μέταλλα: Οι αυξημένες τιμές μπορεί να μην επιτρέπουν ακόμη μεγάλη αισιοδοξία στους κατασκευαστές και τους μεταποιητές οι οποίοι απορροφούν μέρος του κόστους για να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό, για τους παραγωγούς όμως αποτελεί «χρυσή» ευκαιρία για να ξεπουλήσουν τα αποθέματα τους και ενδεχομένως να πουλήσουν μέρος από την μελλοντική παραγωγή τους. Για τον Όμιλο Μυτιλιναίου, το Αλουμίνιο και την S & B η συγκυρία εξελίσσεται ικανοποιητικά διευρύνοντας το αρχικό περιθώριο κέρδους.

Αναδιαρθρώσεις: Τόσο ο ΟΤΕ όσο η ΔΕΗ και η Intracom έδειξαν το 2005 καθαρούς ισολογισμούς για διαφορετικού λόγους η κάθε μία και φέτος θα έχουν χαμηλή βάση σύγκρισης. Στον ΟΤΕ η αγορά θα αξιολογήσει τα λειτουργικά αποτελέσματα, την αύξηση των εσόδων από το εξωτερικό και το ρυθμό μείωσης των εσόδων από την σταθερή τηλεφωνία και λιγότερο την τελική γραμμή κερδών μετά από φόρους που έτσι και αλλιώς θα είναι θετικότερη από πέρυσι. Στην ΔΕΗ το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στον περιορισμό του κόστους και την επιβάρυνση από τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων. Στην Intracom τα έκτακτα κέρδη από την πώληση της Forthnet θα είναι μια καλή βάση για να χτιστεί μια ικανοποιητική κερδοφορία για το 2006 συν τα νέα προγράμματα και συμβάσεις που η εταιρία υπέγραψε στην αρχή της χρονιάς.

Φόροι: Τέλος μια σειρά από τεχνικούς λόγους θα βοηθήσει την εμφάνιση θετικότερου καθαρού αποτελέσματος σε σχέση με πέρυσι. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά 3 μονάδες αλλά και η μικρότερη επιβάρυνση με αναβαλλόμενους φόρους θα βοηθήσει την εμφάνιση αύξησης καθαρών κερδών ακόμα και σε περιπτώσεις που η δραστηριότητα παραμένει στάσιμη.

Υπό αυτές τις συνθήκες το α" τρίμηνο μπορεί να δημιουργήσει νέες προσδοκίες αν δεν υπάρξουν απρόοπτα από τους κλάδους που έχουν ενεργειακή έκθεση ή βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης μόχλευσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την δυνατότητα κάλυψης των χρηματοοικονομικών αναγκών τους από την λειτουργική τους δραστηριότητα.