[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 590: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 646: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
sed.gr - Δημιουργία απάντησης

Δημιουργία απάντησης

Κώδικας Επιβεβαίωσης
Πληκτρολογήστε τον κώδικα ακριβώς όπως εμφανίζεται. Δεν υπάρχει διαφορά μικρών και κεφαλαίων, το μηδέν δεν υπάρχει.
Εικονίδια
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
[img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
[flash] είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
[url] είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος

Προβολή ανάπτυξης Περίληψη Θέματος: ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ - Παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Δημοσίευση από ethe » 02 Ιουν 2010, 17:01

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2010
7721

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Σε εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών έγινε παρουσίαση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ.

Ο Όμιλος αναφέρθηκε στις τάσεις των αγορών όπου δραστηριοποιείται, στον διεθνή κλάδο τσιμέντου και στη στρατηγική που ακολουθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης, με στόχο την απόδοση μακροχρόνιας αξίας στους μετόχους του. Παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ΑΆ τριμήνου 2010 με παράλληλη ανασκόπηση των αγορών και έμφαση στην οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα, οι τάσεις του κλάδου δομικών υλικών καθώς και οι τρέχουσες αναπτυξιακές επενδύσεις, που από το 2010 θα προσθέσουν 3 εκατ. τόνους παραγωγικού δυναμικού στον Όμιλο.

........................................................Μέση Ετήσια
..................................................Σωρευτική Απόδοση (CAGR)

¤εκ.............................2009.............1994-2009

Κύκλος Εργασιών......1.360,6.............+10%
EBITDA
...................................329,8...............+11%
Καθαρά Κέρδη (1)
...................................123,4...............+12%
Κέρδη ανά μετοχή (¤)
....................................1,52................+12%

Μέση ετήσια απόδοση μετοχής(2).......+16%
Συνολική απόδοση μετοχής (2) ..........+824%

(1) Μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας
(2) Συμπεριλαμβάνεται η απόδοση επανεπενδυμένων μερισμάτων

Το Α΄ τρίμηνο 2010, στην Ελλάδα, η οικοδομική δραστηριότητα παρουσίασε πτωτική πορεία για τέταρτη συνεχή χρονιά. Στις ΗΠΑ, η ήδη εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία στη αγορά δομικών υλικών επιδεινώθηκε από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οδηγώντας σε περαιτέρω μείωση της ζήτησης. Στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, ο κλάδος των κατασκευών σημείωσε κάμψη λόγω της οικονομικής κρίσης, με την αγορά της Βουλγαρίας να πλήττεται περισσότερο. Στην Αίγυπτο, η ζήτηση οικοδομικών υλικών εξακολούθησε να είναι ανοδική, αλλά με ηπιότερους ρυθμούς.

Τα συνολικά αποτελέσματα του Ομίλου επηρεάστηκαν θετικά από την μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων και από την χαμηλότερη φορολογία λόγω της επιστροφής φόρων από την δραστηριότητα των ΗΠΑ. Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε σε ¤988 εκ. έναντι ¤1.154 εκ. την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία.
Τέλος, οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου περιορίστηκαν στα ¤22 εκ. έναντι ¤55 πέρυσι, λόγω της ολοκλήρωσης της μεγάλης επένδυσης στην Αίγυπτο.

Για το 2010 επικρατεί έντονη αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα οι προβλέψεις να είναι δύσκολες. Η ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης τσιμέντου αναμένεται να ξεκινήσει από τις αναδυόμενες αγορές, ενώ στην Ευρώπη να καθυστερήσει και άλλο.

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι καλά προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον, έπειτα από πολυετή και εντατική προσπάθεια που αποσκοπούσε στη διεθνή επέκταση και τη γεωγραφική διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του.

Η νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο Beni Suef της Αιγύπτου ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και χωρίς εργατικό ατύχημα σε περισσότερες από 6,5 εκατ. εργατοώρες. Η γραμμή τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του 2009 και ήδη αξιοποιεί την πλήρη δυναμικότητά της για την τροφοδότηση της αιγυπτιακής αγοράς.

Το νέο εργοστάσιό στην Αλβανία ολοκληρώθηκε το Α΄ τρίμηνο του 2010, επίσης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον προϋπολογισμό και δίχως ατύχημα.

Χάρη στην ολοκλήρωση αυτών των αναπτυξιακών έργων, ο Όμιλος διαθέτει σήμερα πρόσθετη ετήσια δυναμικότητα 3 εκατ. τόνων τσιμέντου σε αναδυόμενες αγορές και μπορεί επίσης να προγραμματίζει σημαντικά χαμηλότερες κεφαλαιακές δαπάνες το 2010 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι προτεραιότητές το 2010 παραμένουν επικεντρωμένες στην αντιμετώπιση της κρίσης. Τα μέτρα που εφαρμόζονται έχουν στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας, τη μείωση του κόστους, τον αυστηρό έλεγχο των κεφαλαιακών δαπανών και την αύξηση των ταμειακών ροών προκειμένου να μειωθούν τα επίπεδα δανεισμού.

Παράλληλα η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι πλήρως ενσωματωμένη στη στρατηγική του Ομίλου και η δέσμευση για επιδίωξη των στόχων «με σεβασμό για τους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον» παραμένει ακέραια.Edited By Ε.Θ.Ε. on 1275487635