ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1850
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

22 Φεβ 2007, 09:57

Δελτίο Τύπου
20/02/2007

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΕΔΩΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΗN ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΜPGS S.A. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 412 MW. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΣΜΗΕ

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ A.E. αποφάσισε να εφαρμόσει άμεσα το επενδυτικό της σχέδιο για την κατασκευή και λειτουργία ενός εμπορικού ανεξάρτητου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον ¶γιο Νικόλαο Βοιωτίας, στο νότιο σύστημα της χώρας.

Αυτή η απόφαση ελήφθη στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με την ισπανική ENDESA και που έχουν σκοπό τη δημιουργία ισχυρής στρατηγικής συμμαχίας στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η μέχρι τώρα ανωτέρω διαδικασία δείχνει με έντονο τρόπο ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα είναι προ των πυλών με επενδύσεις μεγάλων εταιριών να συμβάλλουν ουσιαστικά στον ανταγωνισμό. Με αυτή την έννοια οι διαδικασίες του Διαγωνισμού του ΔΕΣΜΗΕ, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από χρόνια προκειμένου να προσδώσουν κίνητρα και επιδοτήσεις σε επίδοξους επενδυτές για μεμονωμένες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής θεωρούνται από τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ως μη αναγκαίες πλέον.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. συμφώνησε να δώσει το πράσινο φως στην MPGS S.A. για την κατασκευή και λειτουργία ενός Εμπορικού Ανεξάρτητου Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 412 MW για τον οποίο η θυγατρική MPGS έχει λάβει όλες τις απαραίτητες ¶δειες και εγκρίσεις ώστε να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή. Ο σταθμός αυτός είναι τεχνολογίας συνδυασμένου κύκλου και θα λειτουργεί με φυσικό αέριο. Ο Εμπορικός Σταθμός Αγίου Νικολάου, θα παράγει ετησίως περίπου 2500 GWh τις οποίες θα διαθέτει στην αγορά χονδρικής ηλεκτρικού ρεύματος, σε προμηθευτές και επιλέγοντες πελάτες. Η συνολική επένδυση υπερβαίνει τα ¤ 215 εκ.

Η κατασκευή της νέας μονάδας συνδυασμένου κύκλου θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2007 από την εταιρία ΜΕΤΚΑ Α.Ε. θυγατρική του Ομίλου Μυτιληναίος. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής προβλέπει ολοκλήρωση του έργου τον Ιούνιο του 2009. Η μονάδα θα κατασκευαστεί δίπλα ακριβώς από το Σταθμό Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας, ισχύος 334 MW, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται και θα είναι σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2007. Ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου μήκους 29 χιλιομέτρων και διαμέτρου 20 ιντσών, ο οποίος θα προμηθεύει και τους δύο σταθμούς, ήδη κατασκευάζεται και θα έχει ολοκληρωθεί το Μάιο 2007.

Με το έργο αυτό ο Όμιλος ολοκληρώνει την πρώτη φάση του Ενεργειακού Κέντρου Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε παρουσιάσει το 2005. Το Ενεργειακό Κέντρο συνολικής ισχύος 742 MW, χωροθετημένο στο νότιο σύστημα της χώρας, θα προσδώσει σταδιακά και μέχρι το 2009 πρόσθετη ισχύ στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας. Η συνολική ετήσια παραγωγή του αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης του διασυνδεδεμένου συστήματος και περίπου το 35% της κατανάλωσης της Αττικής. Με αυτή την έννοια θα σταθεροποιήσει το νότιο τμήμα του ηλεκτρικού συστήματος που ήδη είναι ήδη σημαντικά επιβαρημένο ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο black out.
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1850
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

23 Φεβ 2007, 09:21

Η Μυτιληναίος και οι "κακές γλώσσες"r

Επειδή μας αρέσει να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη δεν μπορούμε να μην το σχολιάσουμε.

Φαίνεται ότι έχει δυσαρεστήσει πολλούς τελευταία ο όμιλος Μυτιληναίου, με την άνοδο της τιμής της μετοχής του και το κυριότερο, με τις απανωτές (και "σκακιστικά" απ ότι φαίνεται μελετημένες) κινήσεις του στο χώρο της ενέργειας.

Κάποιες "κακές γλώσσες" έφτασαν να λένε αριστερά δεξιά ( παρασύροντας ορισμένους που το ακούνε) ότι έθεσε, λέει, ψηλά τον πήχη της τιμής ως προς το ανώτατο όριο για τις αγορές ιδίων μετοχών!

Λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση να αγοράζουν οι επενδυτές σωρηδόν μετοχές του ομίλου επειδή έτσι απλά είδαν το όριο τιμής… ψηλά, στην ανακοίνωση για τις αγορές ιδίων. Για να μην αναφερθούμε στους ξένους θεσμικούς, που ως γνωστόν είναι κι... ευκολόπιστοι.

Το πιο αστείο όμως, είναι ότι υπάρχει και κατώτατο όριο τιμής, στα... 5 ευρώ.

Με την ίδια λογική, μήπως θα έπρεπε να τη "σορτάρουν" τη μετοχή οι επενδυτές; Διότι όταν η μετοχή είναι πάνω από τα 30 ευρώ, γιατί να βάζει η συνέλευση της το κάτω όριο στα 5 ευρώ;

Κι επειδή το ψάξαμε λίγο παραπάνω, είδαμε ότι τον περασμένο Ιούνιο όταν η γενική συνέλευση της Μυτιληναίος έθετε ανώτατο όριο για αγορές ιδίων μετοχών τα... 35 ευρώ , δεν είχε "ενοχληθεί" καμία... γλώσσα.

Τότε η τρέχουσα τιμή της μετοχής βρισκόταν κάτω από τα 20 ευρώ. Αλλά βλέπετε από τη μία οι αγορές έπεφταν, κι από την άλλη ο ανταγωνισμός δεν είχε τις ανησυχίες που έχει σήμερα.

Που θέλουμε να καταλήξουμε;

Τώρα που η μετοχή έχει περάσει εκείνα τα 35 ευρω, κι ενώ "ψήνεται" το μεγάλο deal με την Endessa, έχουν αρχίσει φαίνεται οι... "σφίξεις" στην ανταγωνιστική ομήγυρη.

Διότι, μην μας πείτε ότι δεν είναι παράξενο ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα, ότι βρέθηκαν άλλοι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της ΔΕΣΜΗΕ που είπαν (ανεπίσημα βεβαίως), ότι η απόφαση της Μυτιληναίος να μην περιμένει το διαγωνισμό και τις επιδοτήσεις του Δημοσίου, αλλά να προχωρήσει αυτόνομα στη δημιουργία ενεργειακής μονάδας, ήταν δείγμα επιχειρηματικής... ασυνέπειας!

Προφανώς θεωρούν ότι επιχειρηματικά συνεπές είναι το να κάνεις κάτι μόνο με... επιδότηση.

Για να αφήσουμε όμως τα αστεία θα κλείσουμε με ένα -σοβαρό αν το καλοσκεφτείτε -ερώτημα.

Δεν είναι περίεργο ότι αντί να πουν από μέσα τους "ένας λιγότερος" στο διαγωνισμό και να τρίβουν τα χέρια τους, βρήκαν ότι ο Μυτιληναίος είναι ασυνεπής, λες κι έκανε τον "λαγό" με μια προσφορά και μετά την πήρε πίσω την τελευταία στιγμή πριν την... κατακύρωση;

Δεν είναι;

Πηγή:Euro2day.gr
Στήλη:Χαμαιλέων
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1850
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

27 Φεβ 2007, 17:58

Δελτίο Τύπου
27/02/2007

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2006 ΟΜΙΛΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2007

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της καθαρής κερδοφορίας του, παρουσίασε ο Όμιλος Μυτιληναίος για την περίοδο 01/01-31/12/2006. Οι οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου συμπεριλαμβάνουν τη ΔΕΛΤΑ Project A.E. με τη μέθοδο της πλήρους ενοποίησης για το διάστημα 13/06-31/12/2006 και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ «ΕΛΒΟ» με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

O ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα ¤ 843 εκατ. έναντι των ¤ 747 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 13,0%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ¤ 106 εκατ.

Αναλυτικότερα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) αυξήθηκαν κατά 18,6% φθάνοντας τα ¤ 164 εκατ. έναντι ¤ 138 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2005, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ¤ 188 εκατ. από ¤ 158 εκατ. το 2005, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 18,8%.

Το σύνολο του Ενεργητικού για την τρέχουσα περίοδο ξεπέρασε το ¤ 1,36 δις έναντι ¤ 1,17 δις της περυσινής περιόδου. Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου ανέρχονται σε ¤ 772,5 εκατ. έναντι ¤ 707,8 εκατ. της προηγούμενης περιόδου, ενώ αν υπολογισθούν οι πραγματικές κεφαλαιοποιήσεις των εισηγμένων θυγατρικών (mark - to - market) "ΜΕΤΚΑ Α.Ε.", "Αλουμίνιον της Ελλάδος Β.Ε.Α.Ε." και "ΔΕΛΤΑ Project" υπερβαίνουν τα ¤ 1,3 δις.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην έναρξη της διαδικασίας ένταξης στην ΔΕΛΤΑ Project όλων των δραστηριοτήτων του Ομίλου στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως είχε γνωστοποιηθεί αμέσως μετά την έναρξη της ενσωμάτωσης της εταιρίας στον Όμιλο. Οι κινήσεις αυτές ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου στο χώρο της Ενέργειας, αφού το σύνολο της αδειοδοτημένης ηλεκτρικής ισχύος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπερνά πλέον τα 600MW και στο σύνολο (από θερμικές και ανανεώσιμες πηγές) το επίπεδο των 1.500 MW, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα ενόψει της σταδιακής απελευθέρωσης της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, η πολυσχιδής δραστηριότητα στην αγορά της Ενέργειας καθιστά τον Όμιλο στρατηγικά ευέλικτο, επιτρέποντας του να λαμβάνει επιχειρηματικές αποφάσεις που ενισχύουν την κερδοφορία του, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην υπό διαμόρφωση αγορά.

Πρόοδο στα αποτελέσματα παρουσιάζει και η "Αλουμίνιον της Ελλάδος Β.Ε.Α.Ε." Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 23,2%, φθάνοντας τα ¤ 471 εκατ., τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) σημείωσαν αύξηση της τάξης του 46,4% φθάνοντας τα ¤ 97 εκατ. έναντι ¤ 66 εκατ. το 2005, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ¤ 110 εκατ. από ¤ 79 εκατ. της προηγούμενης περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 38,7%. Εντυπωσιακή αύξηση κατά 48,6% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας τα οποία έφθασαν τα ¤ 77 εκατ. έναντι ¤ 52 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Να σημειωθεί ότι η Εταιρεία βάσει των αυξημένων ταμειακών ροών υλοποιεί με εντατικό ρυθμό το πρόγραμμα επενδύσεών της, ο τραπεζικός δανεισμός της Εταιρίας παραμένει μηδενικός, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στο τέλος του 2006 ανέρχονταν σε ¤ 5,3 εκατ.

Αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών του παρουσίασε και ο Όμιλος ΜΕΤΚΑ. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 30,8% και έφτασε τα ¤ 294 εκατ. έναντι των ¤ 225 εκατ. της προηγούμενης περιόδου. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) έφθασαν τα ¤ 56 εκατ. έναντι ¤ 49 εκατ. το 2005, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ¤ 61 εκατ. από ¤ 54 εκατ. της προηγούμενης περιόδου σημειώνοντας αύξηση 13,4%. Τέλος τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ¤ 41 εκατ. έναντι ¤ 37 εκατ. σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8,7%. Σημαντικό γεγονός είναι ότι ο τραπεζικός δανεισμός της Εταιρίας παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα την 31/12/2006 ανέρχονται σε ¤ 5 εκατ.

Στο διάστημα που πέρασε, η ΜΕΤΚΑ εδραιώθηκε περαιτέρω ως ο πλέον εξειδικευμένος κατασκευαστής ενεργειακών έργων στην Ελλάδα, μετά και την επιτυχημένη κατασκευή, τόσο από πλευράς χρόνου και κόστους, όσο και από πλευράς δείκτη απόδοσης (που με 55,5% αποτελεί τον υψηλότερο όλων των μονάδων της ΔΕΗ, με προφανή οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη) της Μονάδας V ισχύος 385MW του ενεργειακού κέντρου της ΔΕΗ στο Λαύριο. Παράλληλα προχώρησε στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία ALSTOM, για την από κοινού ανάληψη και εκτέλεση έργων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η σημαντικής πορεία της ΜΕΤΚΑ σηματοδοτείται πλέον από την επέκτασή της σε διεθνές επίπεδο (υπενθυμίζεται η ανάληψη έργου στο Πακιστάν ύψους ¤110 εκ. τον Ιανουάριο του 2007), την ολοκλήρωση του σταθμού συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ατμού για την ΅Αλουμίνιον της Ελλάδος Β.Ε.Α.ΕΆ, και τη συμμετοχή από κοινού με την ALSTOM στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για την κατασκευή του σταθμού συνδυασμένου κύκλου στο Αλιβέρι. Σημειώνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα η ΜΕΤΚΑ έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της τάξεως των ¤523 εκατ.

Όσον αφορά την εταιρική χρήση 2007, ο Όμιλος θεωρεί ότι επιβεβαιώνονται όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη των υψηλότερων αποδόσεων στην ιστορία του, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών και κερδοφορίας όσο και λοιπών δεικτών.
Για τα αποτελέσματα του 2006 και τις προοπτικές του 2007 θα γίνουν λεπτομερέστερες αναφορές στην αυριανή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:
κα Μαρία Φιλιππή, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Ομίλου, τηλ. 210-6877309, φαξ 210-6877400, e-mail: [email]com@mytilineos.gr[/email]
κο Νικόλαο Κόντο, Υπεύθυνο Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου, τηλ. 210-6877395, φαξ 210-6877400, e-mail: [email]nko@mytilineos.gr[/email]

O όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ αποτελείται από εταιρείες που δραστηριοποιούνται και κατέχουν ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας & Μεταλλείων, Ενέργειας, Τεχνικών Έργων EPC και Αμυντικής Βιομηχανίας. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου ¤850 εκατ. και απασχολεί πάνω από 4.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ομίλου στη διεύθυνση www.mytilineos.gr.Edited By ENGLEZOS on 1172592058
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

ENGLEZOS
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1850
Εγγραφή: 26 Φεβ 2002, 03:00

27 Φεβ 2007, 18:13

Mυτιληναίος: Πτώση 50% στα κέρδη

ΜΕΤΚΑ: Στα 294 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του περασμένου έτους
Αλουμίνιον: Αύξηση 39,1% στα EBITDA του 2006

Μεγαλύτερη της προβλεπόμενης ήταν η υποχώρηση των κερδών του ομίλου Μυτιληναίος για τη χρήση του 2006, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της εταιρείας.

Ειδικότερα, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν κατά 50% στα 105,579 εκατ. ευρώ από 211,539 εκατ. ευρώ το 2005, κατά το οποίο όμως ο όμιλος είχε έκτακτα κέρδη από την εξαγορά της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να προτείνει μέρισμα 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με poll του Reuters οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση των κερδών κατά 45% στα 116 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 14,8% στα 843,348 εκατ. ευρώ το 2006, από 734,473 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Το σύνολο του Ενεργητικού για την τρέχουσα περίοδο ξεπέρασε το Euro 1,36 δις έναντι Euro 1,17 δις της περυσινής περιόδου. Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου ανέρχονται σε Euro 772,5 εκατ. έναντι Euro 707,8 εκατ. της προηγούμενης περιόδου, ενώ αν υπολογισθούν οι πραγματικές κεφαλαιοποιήσεις των εισηγμένων θυγατρικών (mark - to - market) ΜΕΤΚΑ Α.Ε., Αλουμίνιον της Ελλάδος Β.Ε.Α.Ε. και ΔΕΛΤΑ Project υπερβαίνουν τα Euro 1,3 δις.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην έναρξη της διαδικασίας ένταξης στην ΔΕΛΤΑ Project όλων των δραστηριοτήτων του Ομίλου στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως είχε γνωστοποιηθεί αμέσως μετά την έναρξη της ενσωμάτωσης της εταιρίας στον Όμιλο. Οι κινήσεις αυτές ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου στο χώρο της Ενέργειας, αφού το σύνολο της αδειοδοτημένης ηλεκτρικής ισχύος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπερνά πλέον τα 600MW και στο σύνολο (από θερμικές και ανανεώσιμες πηγές) το επίπεδο των 1.500 MW, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα ενόψει της σταδιακής απελευθέρωσης της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, η πολυσχιδής δραστηριότητα στην αγορά της Ενέργειας καθιστά τον Όμιλο στρατηγικά ευέλικτο, επιτρέποντας του να λαμβάνει επιχειρηματικές αποφάσεις που ενισχύουν την κερδοφορία του, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην υπό διαμόρφωση αγορά.

Conference call

«Περιμένουμε το υπουργείο Ανάπτυξης να απορρίψει αμέσως την προσφορά της ΤΕΡΝΑ ( 12,02¤ -4,91%) γιατί δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που έθετε ο διαγωνισμός» δήλωσε πριν από λίγο, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, ο Πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος αναφερόμενος στο Διαγωνισμό για το ορυχείο της Βεύης, για τον οποίο οι προσφορές ανοίχτηκαν σήμερα. Ειδικότερα, σημείωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες καλύπτουν τις προϋποθέσεις του Διαγωνισμού εκτός από ένα συμμετέχοντα την ΤΕΡΝΑ που συνδύασε την προσφορά της για το ορυχείο με προσφορά για τη μονάδα ενέργεια.

Αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων με την ENDESA, σημείωσε ότι «μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί η συνεργασία με την ENDESA καθώς η πορεία των συνομιλιών είναι πολύ καλή».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι από φέτος οι θυγατρικές του ομίλου θα αποδίδουν management fee στον όμιλο, ως ποσοστό επί του τζίρου τους, το οποίο θα ανέρχεται σε 5 εκ. ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ και 7-8 εκ. ευρώ από το Αλουμίνιο Ελλάδος.Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ομίλου για το 2007 οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δις. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων να διαμορφωθούν σε 160-180 εκ. ευρώ. Για το Αλουμίνιο Ελλάδος ο τζίρος προβλέπεται σε 537-550 τζίρος και τα λειτουργικά κέρδη 95 εκ. ευρώ. Για τη Μετκα ο τζίρος προβλέπεται σε 300-320 εκ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων 49-54 εκ. ευρώ.Αναφορικά με την πορεία της ΜΕΤΚΑ η διοίκηση της εταιρείας επεσήμανε ότι αναμένει την ανάληψη έργων στο Πακιστάν και στο Ιράν ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία «βομβαρδιζεται» από προτάσεις για να επενδύσει στην ενέργεια στο Πακιστάν.

Πηγή:ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Μπάμπης Εγγλέζος
http://babisenglezos.blogspot.com/

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης