shareholder-cs
Δημοσιεύσεις: 183
Εγγραφή: 10 Απρ 2008, 12:35

04 Ιαν 2013, 13:01

O λαϊκισμός και η ανοησίες για πολιτικό εντυπωσιασμό του πόπολου όπως φαίνεται πάνε σύννεφο και στη Γαλλία.
Την επιβολή του φόρου του 75% για εισόδημα πάνω απο 1 εκατ. ευρώ, είχε προαναγγείλει ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Αλήθεια γιατί η επιτυχία κάποιου πρέπει να φορολογείται με 75%;
Η επαγγελματική επιτυχία δεν έρχεται τυχαία, είναι περισσότερο αποτέλεσμα δουλειάς και αφοσίωσης σε συνδυασμό με έξυπνες κινήσεις.
Τι κίνητρο δίνουμε λοιπόν σ αυτόν τον άνθρωπο να προσπαθήσει να επιτύχει; Γιατί θεσπίζουμε αντικίνητρο για περισσότερη εργασία, προσπάθεια και παραγωγή πλούτου;
Είναι δυνατόν να περιμένουμε ότι θα υπάρξουν ανόητοι που θα έχουν το κίνητρο και τη διάθεση να κάτσουν στη χώρα και να παράγουν 100 γνωρίζοντας οτι το μακρύ χερι του κράτους θα τους ληστέψει τα 75 (διότι πλέον περί ληστείας πρόκειται)για να τα σπαταλήσουν μετά κατά το δοκούν οι πολιτικοί..

Ενας τέτοιος ακραίος φορολογικός συντελεστής λογικό είναι να εκδιώχνει και αναγκάζει πλέον τους πλούσιους Γάλλους (όπως τον κατασκευαστή τσαντών και ειδών πολυτελείας Lois Vuitton ή τον ηθοποιό Gerard Depardieu κλπ) να θέσουν ως φορολογική βάση την αλλοδαπή όπως πχ. το γειτονικό Βέλγιο.
Όταν μπορείς να παραξεις πάνω απο ένα εκατομμύριο ευρώ ετήσιο εισόδημα, προφανώς δεν είσαι ανόητος, θα πας αλλού οπου είναι ευχαριστημένοι να σε φορολογούν με ένα λογικό ποσοστό.

Τι βλέπουμε λοιπόν; Ο Ντεπαρτιέ απαρνήθηκε πρόσφατα την γαλλική υπηκοότητα του και εγκαταστάθηκε στην βελγική συνοριακή πόλη Nechin,
ενώ το ζήτημα πήρε ευρεία δημοσιότητα.

Παραλληλα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που χορηγεί στον Γάλλο ηθοποιό ρωσική υπηκοότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου.
Αναλογιστείτε τώρα ότι η Ρωσία έχει σταθερό φόρο εισοδήματος flat 13%.

Τελικά και υπο τις εξελίξειας η Γαλλία αναγκάστηκε να τα μαζέψει σα βρεγμένη γάτα και να θεωρήσει το νόμο της αντισυνταγματικό.

Παραδοσιακά, σε κάθε οικονομικό σύστημα, ακόμα και στις πλέον καπιταλιστικές οικονομίες, το κράτος παίζει ένα ανα-διανεμητικό ρόλο στα εισοδήματα. Ασκεί δηλαδή κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων

Αλλά οι φορολογικοί συντελεστές πρέπει να είναι απολύτως εύλογοι, γιατί στην αντίθετη περίπτωση εξωθούν τους πολίτες προς τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία και διευρύνουν και τη διαπλοκή με τον έφορο.

Και μάλιστα οι υπερυψηλοί συντελεστές δημιουργούν διπλό κακό, και γενικεύουν τη φοροδιαφυγή, διότι ακόμα και αυτός που θα ήταν πρόθυμος να αποδεχτεί τη βαριά φορολόγηση, δεν μπορεί πρακτικά να το κάνει, αφού είναι εκτεθειμένος σε μια ανταγωνιστική αγορά, και δεν θα μπορέσει να επιβιώσει επαγγελματικά στον ανταγωνισμό, αν είναι υποχρεωμένος να χρεώσει 40% και 45% ακριβότερα απ τον συνάδελφο του που δεν χρεώνει τον πελάτη καθόλου φόρο και ΦΠΑ

Φορολογήστε λογικά λοιπόν για να τα πάρετε, χωρίς να «τα πάρει ανάποδα» η κοινωνία
ΧÏ￾ήστος ΣαμαÏ￾άς

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες